Hopp til innhold

Ingar

Medlem
 • Antall innlegg

  217
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

3 Nøytral

Om Ingar

 • Bursdag 13. aug. 1969

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bergen
 • Favorittfiske
  Sjøørret og laks
 1. Det er riktig mange år siden jeg var på Stavali som 17 åring med fluestang og telt, men vi hadde det fantastisk morsomt i elven som renner ned mot Kinsarvik. Fisken var veldig bitevillig og gikk på de meste av våtfluearsenalet vi hadde bundet. Til og med litt sære fantasifluer. Om jeg ikke husker helt feil fisket vi her: https://www.google.no/maps/place/60%C2%B020%2745.8%22N+6%C2%B047%2718.4%22E/@60.3460391,6.788435,4203m/data=!3m2!1e3!4b1!4m2!3m1!1s0x0:0x0
 2. http://www.cnet.com/uk/news/salmon-cannon-fires-40-fish-a-minute-up-to-22mph/
 3. Kjære Virke. Om dere begynner å selge laks fra lukkede anlegg (spiller ingen rolle hvor i verden den kommer fra) og merker denne lover jeg at jeg aldri skal kjøpe laks uten slike merker. mvh En som ikke klarer å fiske nok laks til fiskesultne barn.
 4. Skal vi tro at befaring har noen effekt som ikke blir glemt fem minutter etter statssekretæren er tilbake på kontoret. Laksefiskere er kanskje de mest håpefulle mennesker jeg vet om, men det er vel grenser? http://www.bt.no/nyheter/okonomi/Statssekretar-fikk-se-luseangrep-3149887.html
 5. http://www.fanaposten.no/nyheter/Sjoorreten-dor-av-lakselus-180937.html Lokale ildsjelers satsing til over 3 mill. er i ferd med å bli spist opp av lakselus.
 6. Jeg føler at jeg stort sett blir lurt av laksen. Jeg har kommet frem til en konklusjon. Det er at jeg og laksen ikke ser ut til å ha samme kriterier for hva som definerer en fin flue.
 7. Enig. Turle er enkel å binde, kan bindes styrende hvis du må og har i følge tester jeg har lest 100% bruddstyrke så det er ikke nødvendig å binde den dobbel - den bli ikke sterkere av den grunn. Men av en eller annen grunn bruker jeg den ikke til sluk..
 8. Pisking med flueline kommer av at du begynner fremtrekket (eller baktrekket alt ettersom) før linen har rettet seg ut. Dette gjør at tuppen slår alt for fort over og faktisk bryter lydmuren. http://wiki.answers.com/Q/Why_does_a_whip_crack Det høres ut som du er litt for utålmodig? Prøv å roe ned tempoet og bruke mindre krefter. Inntil du skal kaste virkelig lange lengder så bør du hele tiden tenke: "less is more". Min erfaring er at det som oftest gir både bedre kontroll og finere kast.
 9. For meg er det åpenbart at å kjempe for at oppdrettsnæringen skal på land er en håpløs kamp som er tapt lenge før den kan påbegynnes. Derfor håper jeg at alle som ønsker å føre en kamp mot oppdrettsnæringen kan samle seg rundt målet om at oppdrettene må inn i lukkede sjøbaserte anlegg. Det er en løsning som ikke bare krever overkommelige investeringer, men dersom det er gjort riktig kan det vise seg å være lønnsomt og føre til større inntekter. Jeg er overbevist om at dette er den eneste reelle muligheten vi har for å redde norsk villaks.
 10. Anders Skonhoft, professor, samfunnsøkonomi, NTMU: http://www.aftenpost...ak-6965139.html
 11. En slik en: ? Kjøp et billig, lite akvarie på finn.no med vannpumpe. Så trenger du et inspeksjonsrør. F.eks: http://www.reefshop.mystore.no/ds_product_info.php/cPath/11_19/products_id/167 Disclaimer: Jeg har ikke prøvd dette selv, og aner strengt tatt ikke hvor gjennomsiktig PVC-røret er, men om jeg skulle laget noe slik er det dette jeg ville prøvd :biggrin:
 12. Jeg kommer ikke lenger inn på http://www.fiskevannstand.no. Får bare 403 Forbidden. Er det noen som vet hva som skjer? EDIT: Noen har fikset :clapping:
 13. Ok. Nå skjønner jeg hva folk snakker om angående køfiske :shock:
 14. Hvor mange stenger? Hva med å slå sammen de beste momentene av disse to forslagene. Et FF.net-vald for alle medlemmer med noen stenger forbeholdt yngre fiskere. Gamlingene sponser kortene som går til jyplingene og får dermed anledning til å fylle unge hoder med skryt og skrønehistorier om gamle dager. Og kanskje ett og annet nyttig tips til den kommende generasjonen.
 15. Om trålerne fikk lov å ta vare på bifangst ville det nok plutselig blitt ekstremt mye "bifangst" i trålene. Man kunne kanskje tenke seg at det var mulig å levere inn feilfanget bifangst, men vi snakker om betydelig volum så det lar seg nok ikke organsieres på en fornuftig måte. Med fornuftig mener jeg en måte som fjerner økonomiske insentiver til å jukse. Litt enklere med en overkvotig laks som kan leveres til gamlehjemmet eller noe slikt.
×
×
 • Legg til ny...