Hopp til innhold

jan norell

Medlem
 • Antall innlegg

  16
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral
 1. Bindbeskrivning till Hua-flua som är beskriven här på Fluefiskenet?????? Mvh Jan Norell
 2. Ja den är bunden med hidden cona: Ett orange hackel bakerst mot cona 1: vinge=koppar flash 15st kort 2.vinge= svart hår på skinnbit i trekant form överst blue a-hair. Front hackel orange+tealbluetupp. JC cheeks. Fiskas med lös hängande trekrok i en liten tub.
 3. Fluga för Spey!!! Tog fyra springers på denna 2005 på tre fiskedagar!!!! Margita Killer Mvh Jan Norell
 4. Intressant fluga berätta gärna mer om när den fiskar samt mönsterbeskrivning.
 5. Oppskrift till Green Tana Special?
 6. Tack för svar Oppskrift till Cobber Terrible?
 7. Lakseflua Orange Terrible är det någon som kan oppskriften till denna flua?
 8. Det är ju synd för bättre krok för småflugor finns ej!!!!!
 9. jan norell

  Flugkrok

  Finns det någon som vet var man kan få tag på Partridge Double Limerick krok Strl. 8,10,12
 10. Är det det någon på Forumet som vet vad som gäller om det blev några begränsningar i havet?Eller är det bara Älvarna i Norge som blev kvoterade? Hur ser det ut i dom olika landsdelarna?
 11. Jakt finns nog kolla annars på inatur.se och Sveaskogs hemsida www.sveaskog.se mvh jan n.
 12. Ja du en ting är kilenotfiske men kan ju undra över ensak till och det är min personliga uppfattnig kan det vara möjligt att den smala smålaxen är den som gått rätt igenom garna???????
 13. Ett tema som är för lite disskuterat.Jag själv är ingen expert,men har fiskat lax i Norge mer än 30 år och sett den nedåtgående trenden av tillbaka vandrande lax. Som ex. första året jag fiskade lax 1974 träffade jag den tidens storfiskare vid en smålaxälv i Tröndelag och han berättade att han det året under juni månad fångat 125 lax på fluga!!!! Nu för tiden fångas det inte mer än en handfull fisk under samma månad i hela älven!!!!!!! Vad är då orsaken ??? Jo det är förmodligen många faktorer som samverkar åt fel håll,men som en känd Svensk laxguru sa till mig för ca. 15 år sedan,så kan en god laxfiske säsong i älvarna bero på ogunstige förhållanden i havet. Det vill säga dåligt väder,blåst mm. så att trålare,garnfiskare inte kunnat fiska i samma utsträckning som vanligt. Och ytterligare en tanke med dagens hjälpmedel och teknik som finns tillhanda som GPS,radar mm. används för att registrera registrera laxens vandringsvägar så är det konstigt att nån fisk kommer tillbaka till sin hemälv. //Norre
 14. Är det någon här på forumet som känner till denna flua Midnight gold ????? Mvh Jan Norell
×
×
 • Legg til ny...