Hopp til innhold

frokri

Medlem
 • Antall innlegg

  273
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

2 Nøytral

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Trondheim
 • Favorittfiske
  fluefiske etter laks

Siste profilvisninger

1 964 profilvisninger
 1. frokri

  Gaula 2011

  Forsøksnota i Agdenes viser dessverre ekstrem økning i oppdrettslaks. Dette er alt annet enn bra!! http://www.nina.no/Aktuelt/Artikkel/tabid/945/ArticleId/1383/Stor-okning-av-romt-oppdrettslaks-ved-Ytre-Agdenes-merkestasjon.aspx
 2. Her var det (kanskje) mye fordommer, men klandrer deg ikke... Finnes mange på folkemunne kalt "stockholmere" i elva, og der treffer du ikke helt urimelig i beskrivelsen. FOr min del opplever jeg heldigvis full harmoni hvor jeg er og melder meg ut av denne diskusjonen. Mitt inngangsinnlegg var basert på tekst og bilde. Skitt fiske :)
 3. Hæ?? Hvem har sagt at fluefiskere er prektigere enn andre? Diskusjonen her er vel mer i retning om det er greit å hive utkjørt laks på land om man har sjansen... Og i dette tilfellet basert på kjennskap til fiskeren ble han frikjent Har selv kastet laks på land en gang for å gjøre slutt på lidelsen, denne var oterspist og 95 % død og uegnet som matfisk. Blir selvfølgelig feil å angripe Horgøien tilfellet bare fordi det er snakk om en stor fisk i perfekt røkelaksshape... Var bare ordlaget i artikkelen som gjorde at det tilnærmet virket av et overfall av en laks som prøvde å ta seg igjen, noe iallefall jeg avskriver nå og case closed... Når det er sagt er det selvsagt en interessant diskusjon om dimensjonering av utstyr, og da er det i mitt hode fullstendig irrelevant om det er flue, sluk eller mark det er snakk om... Det ER fullstendig mulig å kjøre laks knallhardt med flua dersom utstyret er riktig, og etter min mening er det primært fiskeren i enden av stangen som styrer overlevelsesoddsen til fisken om den skal settes ut... Nå snakker jeg åpningsfisket hvor også markfanget laks som oftest sitter med kroken i kjeften... Uansett, tror ikke det blir mange slike historier i Gaula med det første da det jo ikke er fisk i elva...
 4. Her var det vel merker etter redskap i ryggfinne og ikke gjeller. Selvsagt kan det være mer i historien enn det som står skrevet, men jeg tolker historien som ren catch and freeze. Opplevde noe tilnærmet identisk i min første tur i gaula, da på støren camping for en del år siden. En stor laks på 11-12 kg kom duppende inn på grunna tydelig pumpet og kanskje dødelig. Hva skjer da? Jo 6-7 fiskere samles rundt fisken (jeg tilskuer) og tar den ut i sterkere strøm hvor den holdes sikkert i 5 min før den trykker til og drar ut i elva. Om den dør etterpå vet jeg ikke, men vi ser den iallefall ikke mer. Mange ikke-fiskere reagerer på historien (dobbeltmoral) da man i det ene øyeblikket kakker laks etter laks og deretter driver livredning... Som rimelig uerfaren laksefisker ble jeg da fortalt at dette er sånn laksefiskere gjør, da det er å måle seg med denne kjempen som er hele greia. Tror ikke jeg er mer pertentlig og moralsk enn folk flest, men jeg synes (kanskje i lys av historien over) at denne historien fra horgøien ikke er bra...
 5. Krogstadvaldet og Aune vald er bra vald med normalt sett bra fiske i denne perioden. Er trolig vanskelig å få døgnkort på krogstad i denne tiden, men verdt et forsøk. Horgøien er kanskje også mulig. Er bare å Google litt så finner dere kontaktinformasjon, hvis ikke er det bare å spørre. Ellers er det også masse snacks i Orkla og mye bra vald ledig, se orklaguiden.no. Endel bingovald som krever en del vann, men også flere som er tryggere... PS! Er en dårlig sesongstart i Trøndelag, og ta ned forventningene om drømmefisket litt før dere drar Men for all del, kan bli en finfin mellomlaks eller smålaks sesong :)
 6. Fantastisk diskusjon om Frødin rett og slett Tenk at Frødin er opptatt av å tjene penger, det er helt villt! Det GENIALE Frødin gjør er nettopp å formidle et uoppnåelig produkt som f.eks laksefiske i Sautso hvor det er klin "umulg" å ikke få minst 10-20 storlakser hvert kvarter og "tilgjengeliggjøre" det for hvermansen enten det er i filmer, fortellinger eller fluer. Sånn sett er Fødin med på å skape ivrige fluefiskere inklusive meg selv som har brukt timesvis i å kopiere hans fluer og drukne meg ned i fluefisefilmer kalde februarnetter. Med økt egenerfaring har også jeg innsett at fluene hans er fullstedig overdresset for mitt fiske, men har beholdt par stk i flueboksen (som en litt sparsom Phatakorva og en rimelig fulldresset Mikkeli Blue). For mitt fiske kan man si at resten av hans opplæring av meg er "bløff", men en skal allikevel ikke kimse av underholdnings- og inspirasjonsverdien. Selvsagt har han kommersielle hensyn, men sist jeg sjekket var det ikke et påbud mot å følge hans råd og anbefalinger... Når det er sagt til deg hr "mylaks" så tror jeg at du har et kommersielt utgangspunkt ikke langt fra Frødin, men forskjellen er at du ikke benytter det du har! Hadde du formidlet det "uppnåelig gode folkefisket" og solgt dette tilsvarende Frødin gjennom eget label ville du blitt en rik mann... :thumbup:
 7. Tusen takk for mange gode tips og tanker! Stang er nå bestilt og jeg ser frem til å stå i Gaula 1.juni med en forhåpentligvis fantastisk G.Loomis NRX 15`#10/11 wt.
 8. ...er det ikke i løpet av morgendagen nå?
 9. Har det kommet ut noen oversikt over hva objektene gikk for? Slengte inn par stødige bud...
 10. Uff...litt for mange tips her nå. Må få sett til å prøve litt av hvert ser det ut til En annen sak som også betyr noe er garantiordningen - må sette meg litt inn i forskjellene her. Loomis er iallefall blitt mindre fordelaktig enn tidligere...
 11. Takk for gode tips. Når det er sagt, mener dere jeg "trenger" et supplement til 13,6 foteren/14 foteren for det tyngre fisket? Håndterer jo greit synkesnører med denne også, men i juni er det mye vann = mye krav til både rekkevidde og å komme ned raskt (dvs rekkevidden betyr enda mer...)
 12. Har tenkt å utvide på utstyrssiden til sesongen 2011 med en kraftig tohåndsstang til synkesnørefiske (klump) på stor elv med stoore fluer. Trenger da altså litt rekkevidde/lengde her. Fisker i utgangspunktet så lett som mulig alltid, men ser nå jeg "må ha" en skikkelig junimaskin. Har hittil kun G.Loomis i samlingen men er nå faktisk åpen for andre ideer. Den kraftigste jeg har er Stinger GLX 14`#9-10. (Denne ble for øvrig knekt på siste tur og erstattes med samme stang men nå er den vel 13,6 fot i 2010 versjon. Stinger GLX 15` #10-11 er selvsagt et alternativ, men hva med enda værre maskiner som f.eks LTS X1 17` eller Guideline LPXe 17`? Alternativt er Zpey Instinct 15` #10-11 et bra valg, eller Loop Opti Power Spey 15` #10-11?? Håper på tips til stang og gjerne med referanse til noen som kjører kanontilbud akkurat nå :)
 13. Har tenkt å utvide på utstyrssiden til sesongen 2011 med en kraftig tohåndsstang til synkesnørefiske på stor elv med stoore fluer. Trenger da altså litt rekkevidde her. Fisker i utgangspunktet så lett som mulig alltid, men ser nå jeg "må ha" en skikkelig junimaskin. Har hittil kun G.Loomis i samlingen men er nå faktisk åpen for andre ideer. Den kraftigste jeg har er Stinger GLX 14`#9-10. (Denne ble for øvrig knekt på siste tur og erstattes med samme stang men nå er den vel 13,6 fot i 2010 versjon. Stinger GLX 15` #10-11 er selvsagt et alternativ, men hva med enda værre maskiner som f.eks LTS X1 17`? Alternativt er Zpey Instinct 15` #10-11 et bra valg, eller Loop Opti Power Spey 15` #10-11?? Tips til stang og gjerne med referanse til noen som kjører kanontilbud akkurat nå :)
 14. Veeeldig lite fiskere og veeldig lite vann preger Gaula disse dager. Har selv fisket noen små kveldsøkter de siste par ukene men uten stor uttelling i sildrebekken. Tror ellers jeg må ha bunnrekord i Gaula i år mht gjennomsnittsvekt på laksen ift antall laks. Kom ikke igang før i midten av juli da storlaksrushet var over og har etter det landet 10 laks men INGEN over 5kg fra Gaula iår... Håper nå på regn i bøtter og spann og en sesongavslutning i storlaksens tegn!!! Skitt fiske til alle Gaulafiskere!
×
×
 • Legg til ny...