Hopp til innhold

skauga

Medlem
 • Antall innlegg

  226
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

1 Nøytral

Kontaktinformasjon

 • Skype-ID
  jonny
 • Web/blogg
  http://mendern.blogspot.com

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Levanger
 • Interesser
  Fiske,fluebinding og fiske
 • Favorittfiske
  ørret

Siste profilvisninger

2 081 profilvisninger
 1. snart søknadsfrist! http://www.hint.no/studietilbud/?S_OBJECTID=sportsfiske http://www.larsoglars.no/?p=6921 http://www.facebook.com/pages/Sportsfiskebasert-næringsvirksomhet/475226742513750
 2. Bor på Fosen i trøndelag og jeg var ute både i går og i dag... Fisket på vakende ørret i lett snødriv.. Kjilent fiske, men veldig morro.. Ble ingen i dag, men i går ble det 2 stk. Alt fisket har foregått med myggklekkere. Er det åpent vann, er fisken mest sansynlig sulten.. + garder og sol er selvsagt ingen ulempe, men jeg fikk bevist i dag at snø heller ikke stopper dem
 3. Det er vell en kombo av alt som gjelder... Bruker frasen "turen er viktig" de gangene det ikke blir fisk... men blir sjelden sittende lenge inne i hytta eller rundt bålet, uten å ha prøvd sikkelig.. Med jeg tar gjærne en dram, fisker litt en dram til osv... Dårlige forhold finnes vel knapt, vertfall mindre en det er uttrykt ved lakselva.. Har faktisk fått like mye fisk på fordhold som er "dårlige". Men for al del ikke glem turen og kameratskapet :biggrin:
 4. Har du solgt G.Loomisen, Glx 10` #8?

  Håpet vi var på gli;)

  T.Krogen, Oppdal

 5. Er i utg pkt svært interesser i G.loomisen din. Fint hvis du kan finne ut om pose og kvitt.. Ser det er en kar til innpå her som skal selge ei tilsvarende i kl 6 til 1500,- inkl frakt, men den er selvbygd så jeg avventer han litt til jeg får svar fra deg. Jeg har Distancen i kl 7 så jeg ser etter ei i kl over og under, men d blir bare ei i første omgang.;)

  Mvh Tore Krogen, Oppdal

 6. 8x er vel mest lik Classic guide.. Hva er den største forskellen? Og for orden skyld, det er ikke den nye Guide jakken du snakker om, men den som gikk ut i 08?
 7. Har den siste utgaven av Simms Classic guide. De har jeg missbrukt i snart 4år... Jeg bruker dem så mye at jeg ikke har rukket å vaske dem.... Jeg sklir mere på rumpa og knærne en jeg går... De er aldrig blitt lappet.. Jeg tipper de holder ut denne sessongen, dvs til november/desember.. Den starter igjen i januar.. Det eneste som er å utsette på dem er mansjettene, de slites fort. Men det har liten praktis betydning. Og så kunne jeg tenkt meg forsterkning på rumpa.. Buksa har nok noen mindre nålehull, men med rett type undertøy har jeg ingen problemer selv i januar.. Jeg bruker forøvrig Simms undertøy beregnet for vadere, og det var en helt ny opplevelse både sommer og vinter. G3 blir den neste buksa mi, det er den samme buksa bare med lomme på brystet. Noe jeg forøvrig har savnet. 4 år med mitt bruk er over all forventning! Det som også er verdt å merke seg er passform og komfort. Den er faktisk så god at jeg velger vadebuksa uansett når jeg fisker, selv om jeg kunne klart med uten... Til Tmags; hvordan er størrelsene på Cloudveil sammenlignet med Simms? Tenker da spesielt på jakkene.. Lurer på å kjøpe utgått 8X mod...
 8. Bruker ofte DT snører, men også WF.. Det er stor forskjel på DT til DT.. Kan du holde mye snøre i luften kaster du mere en langt nok med DT, ulempen er dog skyte effekt.. Men gjør du som meg, tar de fleste fiskene innenfor 20m, og oftest 10-15m: Ja da har et DT snøre mange fordeler.. Det finnes såklart WF snører med klump som er lang nok til å dekke den lengden også.. Prøv det!! Jeg ble veldig overasket første gangen jeg prøvde.
 9. Hei Gjør som Storfemti her sier. Kjøp en 12" rio eller evt 10 Acron heavy butt( denne trenger ikke kappes) Kapp den litt og lag løkke. Da kan du bruke den til Streamer, tyngre nympher og tørrfluer bare ved å bytte front. Dvs eks; ta en 40-50cm med 0.25-0.20 når du fisker streamer,evt tunge nympher. Ta 30cm 0.20 + 40-50cm 0.18 eller mindre hvis du fisker nympher og ta 30cm 0.20 + 30cm 0.18 + 40-60cm 0.16 eller tynnere når du fisker tørrfluer. Dette gir et fleksibelt og økonomisk fortoms opplegg i toppklasse.. PS. merk dette er ca mål og tykkelser, jeg gjør dette på øyemål og varierer mye etter hvilke fluer osv jeg fisker med. Hr Krogvoll i nevnte bok forklarer dette mye bedre en meg..
 10. skauga

  Østen vs USA

  Ut i fra det jeg leser her er vi ganske enige...... Jeg skulle poengtere; Ta 2stenger, en asia produsert uten garanti, en usa stang til samme pris med garanti. Du sier selv at komponentne er bedre på noen av stengene... Hva kjøper du? Jeg ville kjøpt Sage eller tilsvarende fremfor et like dyrt Asia merke, uten garanti, med dårligere komponenter. Å jeg tviler på at det vanskligere å finne en stang som kaster bra hos Sage(og fisker bra, noe som er viktigere spør du meg)En hos hvilket som helst Asia merke... Når det gjelder salg av stenger; Jeg ser at det koster å drive butikk her i landet( har selv jobbet med fiskeutstyr) Men Usa merkene koster da ikke mindre inn til landet og butikken...heller mere.. fortsatt er det Asia merker som er like dyre i ut pris, selv om de ikke har garantier osv.. Men for all del det er dårlige USA stenger og gode Asia stenger. Inntil videre kjøper jeg gode USA stenger, Selv om jeg kansje mest har lyst på håndlaget norsk... Forøvrig så var de siste stengene jeg kjøpte Usa produserte klinger håndsurret i Norge med topp komponenter Merkelig kona snakker også om hvor klønete jeg er Men fisk får jeg, og god stengene leverer selv om noen av de er nermere 20år( forøvrig ser ut som de er nye) :clapping:
 11. skauga

  Østen vs USA

  Så det du sier er at Sage tar bedre betalt for stengene en TFO for at du skal holdes i live??? Ikke at de har bedre kvalitet? Ser den at kvaliteten er høy på Asia produkter og i noen tilfeller like bra om ikke bedre. Men det forsvarer vell ikke grunnen til at noen kan ta seg bedre betalt for "samme" produkt? Og du som har bedre greie på dette en de fleste; det er vel dyrere å produsere stengene i tleks USA kontra Asia? Hva er da grunnen til at div Asia produkter har like høy pris som en del USA produkter, selv om de ikke har 25års "garanti"? Da snakker vi ikke om Sage som er dyrere en de fleste her tillands, selv om de delvis produserer i Asia.. Fleste gangene jeg har levert inn stenger så har det desverre vært Asia, jeg har da måttet betalt alt fra 500-over 1000.. per del... Jeg har ved andre anledninger levert USA stang og fått igjen en NY stang, altså hele stangen og betalt max 400, Jeg tror det var 350 men er ikke sikker. Innenfor USA er det 20Dollar.. vet ikke om et eneste "Norsk" eller "Svensk" merke som sender deg en stang del eller en stang for den prisen, og har det gått over 5år må du kjøpe ny stang for da er det ikke mulig å få fatt i deler... Jeg kjøper ivertfall stenger som har service aparat, dvs skaffer deler, Har garanti utover det lovpålagte og som jeg liker Forøvrig liker jeg TFO sine stenger, de har også garanti, er billigere og bedre en flere USA og andre Asia stenger... Liker Sage også, selv om det er tvilsom at jeg kommer til å kjøpe en ny en....
 12. skauga

  Østen vs USA

  Da er det jo fint for oss som ikke er overmeneskelig,ikke har for mye penger, er sære, liker gode fiskestenger med garanti og ikke er sponset av østen stenger uten garanti, at det faktisk finnes merker som som stilller garanti på det de gjør.... For meg blir det en erklering på at det de gjør er av kvalitet... Kontra noen som hevder at garanti er noe som ikke eksisterer, ikke lovpålagt, bare tull osv. Dette høres mere ut som penger,penger,penger.... Hvis vi tar utgangspunkt i 2 stenger som har samme utsalgs pris, en produsert i USA, en i Korea. Hvorfor har da den som er dyrest å produsere uforbeholden livstidsgaranti? Man skulle da tro at det ikke ble igjen mye penger i fortjeneste til produsent,mellomledd og selgere hvis det var et ilagt "gebyr" for garantien? Og hvis det er tillfelle, sitter ikke de som får produsert utstyret sitt i Korea igjen med mye mere profitt? Eller er det like dyrt å produsere i østen? Hvis det er sånn kunne man like godt produsert her da, eller er det en medfødt egenskap i Korea å bygge stenger? Men for all del vi er jo bare forbrukere, stille krav til det vi kjøper er jo bare dumt :blink:
 13. skauga

  Østen vs USA

  Les denne; http://www.norway.or..._Soer_Korea.pdf Hundai er forøvrig et strålende eksempel på at Korea er kvalitet tvers igjennom :clapping:
 14. skauga

  Fluestang

  Forøvrig så er jeg helt enig med Svensvik om at kjøp heller Danielsson en Vision.. Jeg har hatt begge, Danielsson er mange hakk forran og helt på høyde med tileks Loop sine sneller, bare biligere, men med dyrere arbeidskraft Beklager for at vi ødlegger tråden din.. Poenget mitt var kjøp en stang med god garanti, det angrer du garantert ikke.. Det er ikke mye som skal til for å knekke høyteknologisk Carbon..
 15. skauga

  Østen vs USA

  Jeg påstår vertfall ikke at arbeidsmoralen er dårligere i Østen, heller bedre en hos oss late nordmenn... Men får de betalt for sin innsats/utsalgspris i norge? Tror nok det er andre en de som lager klinger og surrer stengene som får betalt.... Det blir for dumt å betale så mye for en stang når det er noen helt andre en de som gjør jobben som får betalt!!! Garantere at arbeidsforholdene er bra og at de får godt betalt, få bedre garanti ordninger da kan jeg gjærne kjøpe kvalitet fra Østen jeg... For så lenge det er kvalitet kan man vell ha en reel garanti også?? Når jeg sier kvalitet, mener jeg i alle ledd...... Å for å si det igjen ; jeg tror ikke att den Korianeren som surret en del av stengene som selges her til lands gjør en dårligere jobb, heller mye bedre... Han må nok jobbe hele 12timer skiftet sitt, gjøre det bra, for å beholde jobben sin.. Mister han den står en ny en i kø og familien går sulten...
×
×
 • Legg til ny...