Hopp til innhold

Terje E

Medlem
 • Antall innlegg

  730
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

1 Nøytral

Om Terje E

 • Bursdag 09. mai 1977

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Bosted
  Tromsø
 • Interesser
  Fluefiske
 1. Denne påstanden er noe feilaktig. Laks som har stått på elva lenge og begynner å komme i gytedrakt vil være lettere mottakelig for soppskader etter håndtering. Dette er på grunn av at kjønnshormonene gjør huden mer mottakelig for infeksjon og laksen har en negativ energibalanse. Immunforsvaret vil også bli svekket utover mot gytingen pga av fysiologisk stress og hormoner. Temperaturen er ofte også høyere i elva senere i sesongen.
 2. Bra dere får det ut på rikskringkastingen! Fortsett med den gode jobben.
 3. Bestilte meg en Arcteryx beta AR. Får håpe den duger. Er jo en kort og enkel jakke.
 4. Hm, søppel i bevegelse. jeg er ca 85 kg og den jakken har ikke mye passform. Får teste noen jakker til. Får kjøpe en vanlig gørr-tex hvis ingen andre modeller passer. Eller bare få meg en amerikaner-mage. *Popper en øl*
 5. Fikk en Simms G3 vadejakke (tror det var g3) til jul. Flott jakke, men den har en passform som tilsier at en i min lengde (1,88) må veie ca 130 kg for å passe den jakken. Er jo som en lavvo. Har simms noen andre jakker som har bedre passform? Hvordan er loop jakker i forhold? Må bytte den jakka.
 6. Binde caddis/muddler på tube må jo være kjempefint det. Ellers går det jo også an å bruke riffling.
 7. Terje E

  Skyteline

  Helt enig, ser helst at lina flyter. Når man står i stille bakvann og bakevjer er dette en stor fordel. Får prøve Fire Devil da :)
 8. Terje E

  Skyteline

  Må si at Sunset Amnesia frister litt. Tror jeg må få prøvd den til neste år. Hvilken tykkelse/styrke bruker dere? 30 eller 40 lbs? Har sett etter 40 lbs, men finner den bare i sort eller clear. Skulle gjerne hatt en med litt synlig farge. Hvis den er så glatt som alle sier vil det vel være best å kjøpe den på 40 lbs?
 9. Terje E

  Stolsekk

  Joda jakt blir det også. Men egner en stolsekk seg til fjellrypejakt med mye gåing? Er de ikke litt ubehagelige på ryggen til slikt? Har også tenkt på Bergans Tuva der det følger med en løs stol i sekken. Dette er nok en god sekk for mye gåing, men stolen var liten. Denne sekken er jo en del dyrere enn vanlige stolsekker da. Men skal sjekke ut Moosen.
 10. Terje E

  Stolsekk

  Noen som har prøvd ABU sine? De har en versjon med stolrygg. Lurte litt på den, men vet ikke om det fungerer eller om det blir raskt ødelagt.
 11. Terje E

  Stolsekk

  Har tenkt å kjøpe meg en stolsekk for å bruke på laksefiske. Veldig greit å ha en stol tilgjengelig når man sitter på ei steinør med bare finslipte kuppelsteiner. Vil ha en med litt god plass, god sittekomfort og ok bærekomfort. Den trenger heller ikke koste skjorta, slipset og boxern. Kjør debatt!
 12. Terje E

  Skyteline

  Da har skyteline blitt testet på både kasting, fastsitting og laks. Skytelina har god coating, glatt og fin, men synes at diameteren kunne vært litt mindre. Synes den forrige jeg hadde var bedre (LTS). Den hadde mindre diameter men samme coating (AST). Men skytelina fungerte tilfredsstillende og jeg slet hverken klump eller laks. Synes også at den ferdige løkka som er laget på skytelina sin ytre del er for liten. Den burde vært større for enklere å kunne skifte klump.
 13. Utleie av vald er noe skikkelig herk. Det er jo umulig for enslige fiskere å få fisket i de fleste private vald fordi de er utleid til store grupper for 5 år fremover. Slik er det veldig mange plasser. Men de private eierne får vel gjøre akkurat slik de vil selv.
 14. Skal du ha kikkerten med på tur for å se på elva vil jeg anbefale å kjøpe en kompakt kikkert med ikke all for stor forstørring. 8x25 eller 8x20 er en fin kombinasjon. Bruker du høyere forstørring eks 10x vil det bli mye risting og vanskelig å se. 8x40 er veldig fine kikkerter der du vil få en vid vinkel i forhold til 8x25 men kikkerten blir igjen fysisk større. Jeg bruker 8x25 til jakt og fiske. Synes det er det beste for meg. Ikke kjøp de aller billigste. Sats heller på litt ok optikk og du vil se mye bedre.
×
×
 • Legg til ny...