Hopp til innhold

JanKaa

Medlem
 • Antall innlegg

  64
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

1 Nøytral

Om JanKaa

 • Bursdag 25. mars 1938

Kontaktinformasjon

 • Skype-ID
  jankgr
 • Web/blogg
  http://home.online.no/~jangrot/

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Arendal
 • Interesser
  Fiske etter laks og sjøørret, fluefiske, fotografering, data
 • Favorittfiske
  Laksefiske
 1. Det er helt ubegripelig for meg at myndighetene tillater denne galskapen enda.
 2. Dessverre ser det nå ut som det vi fryktet for sone 3 slår til, laksen greier ikke å forsere Haugefossen grunnet for mye og kaldt vann. Det er tatt helt ubetydelig med fisk i sone 3 i forhold til antall fiskere. Mulig en fisketrapp i Haugefossen er løsningen. For årskort 1 mnd. tapt og kvaliteten på fisken blr dårligere etter hvert. Rimer dårlig med de høye prisene i år. Jan
 3. Ja, vakre er de, stengene altså. Snakk med Tommy Aarkvisla her på forumet. Han kjenner begge typene. Event. Geir Hansen om CND. Mvh Jan
 4. Jeg har en Hardy zenith sintrix 15'1" #10/11 siden i fjor sommer (Byttet ut en Loomis Greased GLX 15') Zeniten er absolutt den beste stanga jeg har fisket med. Den har vel topp til mellom action, men likvel meget let å kaste med. Kjører på liner fra 11m til 19 m. Forsegjort stang, av høy kvalitet. Kan vel være litt tung hvis man går mange timer med synkeline. JG
 5. Ser at det har vært invitert til innspill om forbedringer i Mandalselva på diverse fiske forum . Håper derfor den nye styreleder får lest dette. Syns det har vært mye bra med Mandalselva, og jeg setter pris på å bo på Mjåland Camping om sommeren, før det i mange år på Fuglestveit. Har etter hvert fått litt erfaring med elva og håper mine innspill taes positivt opp. Da Mandalselva blir kalket hvert år av statens midler, bør vel vi fiskere som bruker elva mest, bli hørt og slippe å oppleve situasjonen som oppsto med sesongkortene i september i fjor. Et møte eller to hvor alle kunne si sin mening hadde sikkert vært en stor fordel for alle parter. Det er et ønske å få bedre oppgang av fisk i Haugefossen. Problemet er størst i juni mnd. når elva går over 60 kbm. og temperaturen er lav. Løsningen er vel bedre samarbeide med Agder Energi som allerede er foreslått her på forumet, eller så bør i vertfall den vestre renna hvor toppsteinen ble fjernet for noen år siden ryddes. Stokken og steinene står dessverre enda igjen på bunnen. http://home.online.no/~jangrot/Fiskebilder/Laksenytt/HaugeRennaWeb.jpg Grunnet mer tilstrømming fra kontinentet og dermed mer køfiske, som i slutten av året kan være direkte problematisk, bør noe gjøres. Det kan ryddes bedre langs elva og nye fiskeplasser kan gjøres tilgjengelig. Da flere som kommer i august, har liten respekt for reglene, skader der ikke med mere oppsyn. Ser frem til en ny sesong.
 6. Angående årskortene har de aller fleste elve lag forstått at de gjelder sesongen ut, siterer følgende fra Otra i år: Årsmøtet vedtok at styret heretter skal beslutte om årskortene skal være gyldige i en eventuell sesongforlengelse i september. Styrets leder opplyste imidlertid at for sesongen 2013 vil årskortene være gyldige hele sesongen. Dette innebærer at dersom sesongen varer til 15. september, vil også årskortene være gyldige til 15. september. Ser det nå er bestemt også for Mandalselva at sesongen ikke skal utvides i år. Det syns jeg er helt fint, laksen blir nok glad for det. Angående prisen på årskort/sesongkort syns jeg den virker høy, i hvert fall hvis du er pensjonist som jeg og ikke har helse til å fiske på de mange utilgjengelige plasser som finns i Mandalselva. Se priser regler ”Aune Vald” Gaula. Jeg har tidligere fisket i Lakselv og kjenner elven. 600,- til 850,- kr for døgnkort høres mye ut. Da blir det i vert fall problemer for ungdom i etableringsfasen med først 850,- så fiskeavgiften op 240,- tilsammen 1090,-. Heller ikke noe for min pengebok lengre. Mvh JanKaa
 7. "Hvorvidt 5000 for en sesongs tilgang til å utøve sin hobby er dyrt og om prisen svarer til opplevelsen får den enkelte selv vurdere." Enig i dette, men her er det vel helst andre ting det reageres på: Staten kalker for 5-6 millioner i året av våres skattepenger, det bør vel også taes i betraktning når prisene fastsettes. Sesongkortene i Mandalselva blir helt spesielle, først 5000,-. Om ikke det er nok, så må du ut med 4200,- i tillegg for døgnkort, hvis det blir fiske i september. Det er helt absurd.
 8. http://www.l-a.no/nyheter/Sjokkdyrt-laksefiske-i-Mandalselva-25996.html
 9. Har fisket med en 15'1" Hardy Zenith Sintrix stang denne sesongen. Har de siste 10 år brukt flere typer tilsvarende Loomis stenger. Til sammenligning vil jeg si at med Hardy stanga har jeg fått en mye bedre kasteopplevelse. Bruker helst klumper fra 12,6m til 14 meter SA og Triple-D og Rio. Har enda ikke fått prøvd langliner, men skal bestille noen for neste års fiske. Mitt intrykk av aksjonen er for det første at stangen er meget lettkastet med en aksjon som jeg mener er mere en mellomaksjon enn en ren toppaksjon. Jeg speyer uten problemer minst 32-33 meter under fiske og det syns jeg er bra for en 75 åring. Et par superkastere(NM og VM klasse) har prøvd stangen og jeg ble meget overrasket over lengdene de presterte, tipper på minst 40 meter. Stangen passer til meg, men ikke dermed sakt at alle vil like den like godt.
 10. En litt brun hannfisk med ikke alt for stor krok har gått av seg litt av fettet, og blir utmerket som røklaks. Dett har jeg hørt av flere fiskere og fra en som har jobbet på forskningsstasjon for laks. Selv fortrekker jeg helst junilaks, men har røkt noen litt brune, som var like bra som en blank.
 11. Så ble det som vi fryktet at årskortene kan ikke brukes sesongen ut, og trusler om gebyr og utestengelse til neste år. Har fisket i Mandalselva i 12 år og har vel hatt årskort i 10 av disse. Hvis jeg sammenligner Mandalselva med de 15-16 andre elver jeg har fisket laks i, så kommer elva bra ut. Men elva er fortsatt en smålakseelv, og som en uttrykte det ” En elv mellom Danmark og Tyskland”. Derfor er jeg i tillegg blitt meget skuffet over at mitt årskort ikke gjelder ut sesongen. Som før nevnt dette har ikke noe med datoen 31/8 å gjøre, det var en dato som DN fastsatte gjennom Fylkesmannen. Jeg vet at det er mange fornuftige og ærlige grunneiere i Marnardal elveeierlag som også missliker dette. Tror nok dessverre også at det er en del grunneiere med venner som storkoser seg i elva nå, når de er blitt kvitt de fleste fiskere. Håper på annet styre til neste år, som også tar andre hensyn enn penger.
 12. "Dette er en tråd som har levd en stund. Jeg vet absolutt ingenting om Mandalselva og spør av ren nysgjerrighet om: Et sesongkort over tre mndr og til en pris av 4 000 kr, hvor mange fiskedøgn gir dette? Altså, hvor mange dager/døgn kan en fiske på et slikt kort, og kan en fiske over større eller mindre deler av elva?" Kan kun fiske i sone 3 som er ca 14 km lang på hver side med flere fine strekk.. Fiskedøgnene varierer jo fra fisker til fisker. Fra 3 døgn til opp mot mulige 90 døgn. I juli og august svært mange fiskere fra Tyskland og Danmark, derfor til tider trangt om plassene og mange med årskort holder seg derfor vekke. Kort vei over med danskefergen. Tror det hadde vært lurt av ledelsen å disuktere litt med sine fisker-kunder før de kommer med drastiske forandringer for årskundene .
 13. Det hevdes fra ledelsen i elva at vi har kjøpt fiskekort(årskort) fra 1.06 til 31.08 Dette var jo datoene som var tillatt før sesongevalueringen og derfor kunne de ikke sette 15 september som i sone 4. Etter evalueringen er jo 31.08 erstattet med 15.09 etter tillatelse fra Fylkesmannen. Da er det vel selvsagt at det også er den nye datoen på årskortene. Samme hvis sesongen hadde blitt innkortet. Jeg syns ikke det blir helt feil å forlange en sum nesten like stor som det årskortene lyder på, for å fiske to uker i september. Syns ærlig talt at de som har funnet på dette tullet avslutter det på en ordentlig måte. Det vil elva tjene på.
 14. Ja her er det nok flere prinsipper som blir kastet på elva. Jeg blir mer og mer usikker på forvaltningen av elva og andre elver under Lakseelvene AS.
 15. For å se saken fra begge sider må vel begge sider bli hørt. Ikke en gang formennene fra div.- fiskerier ble spurt. JG
×
×
 • Legg til ny...