Hopp til innhold

graffenwalder

Medlem
 • Antall innlegg

  183
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Innlegg skrevet av graffenwalder


 1. Snella må halde 200 meter med 30Ibs backing og ei flugeline i full lengd aftm 8 - 10, eventuelt skyteline og klump. Eg lurer på å kjøpe ei storspolesnelle som held mål. Krav: Ingen kiling av skyteline inne i snella, fornuftig og godt bremsesystem og ein sjanse til å skifte spole utan å måtte demontere snelle på staden i noko som liknar laboratorium. Eg har lite erfaring med vakuum-spolar og er svært usikker på om eg vil ha erfaring med det også. Snella er først og fremst tenkt på til 9,5 og 11 fots stenger. Pris sjølvsagt lavast mogleg. Funksjonalitet framfor status, men eg er også klar over at det kan koste. Har nokon prøvd Riple-snellene. Det er ikkje storspolesneller, men er dei bra? Kva med Zpey, Hatch, Nautilus, Vision og andre? Eg har høyrt at Lamson er lette, men litt lette å øydelegge også, med litt røff behandling. Synspunkt?
  Hei prøv Hardy eks Gem mk2 kl 9-10 eller MLA 400 gold dette er gode sneller med livstidsgaranti? Gem snelle er anodisert mht. sjøfiske.

 2. Hei folkens har 2 perfect i svært god stand hva kan en regne at de er verdt? Iden store er det preget 36 inni hva står dette tallet for? Jeg lurer på hvilke deler som må fotograferes for at en snelleekspert skal kunne si noe om hva de er verdt jeg tenkte å bytte de mot en annen snelle i snellas hjemland For orden skyld 3.5/8 snella er en rear venstrehåndsutgave med agate linefører? . Eller selge de? Bilder kan sendes til seriøst intr pr PM. Håper på seriøse svar fra folk som vet mye om perfectsneller og samlere de vet ofte mye om priser. Bilder kommer i salgsannonse etter påske er svært takknemelig for respons helst pr PM på forhånd takk alle sammen mvh Rune. :mellow: Jeg kan også bytte 4.1/4 tommern med en 16 fot hardy deluxe spey eller lignende eventuelt en thomas 15-16 foter.
  Hei folkens det er lov å komme med relavant info om disse det er sikkert flere som lurer på dette???

 3. Hei folkens har 2 perfect i svært god stand hva kan en regne at de er verdt? Iden store er det preget 36 inni hva står dette tallet for? Jeg lurer på hvilke deler som må fotograferes for at en snelleekspert skal kunne si noe om hva de er verdt jeg tenkte å bytte de mot en annen snelle i snellas hjemland For orden skyld 3.5/8 snella er en rear venstrehåndsutgave med agate linefører? . Eller selge de? Bilder kan sendes til seriøst intr pr PM. Håper på seriøse svar fra folk som vet mye om perfectsneller og samlere de vet ofte mye om priser. Bilder kommer i salgsannonse etter påske er svært takknemelig for respons helst pr PM på forhånd takk alle sammen mvh Rune. :mellow: Jeg kan også bytte 4.1/4 tommern med en 16 fot hardy deluxe spey eller lignende eventuelt en thomas 15-16 foter.


 4. Jeg har fisket litt med begge deler, og har noen synspunkter.

  Jeg synes DT liner går finere i vannet, og fisker flua bedre. Har ingen større problemer med å komme like langt som med en skyteklump. Har det inntrykket at skyteklumper blir for stive i vannet, og i stedenfor å lage en fin "bue" når lina går med strømmen, så går den som en pendel.

  Hva er egentlig fordelen med å fiske med skyteklump? Enklere?

  -Hoaas-

  Hei enig i dine synspunkter DT ruule . Graffen.

 5. Dæken steike :scared: Fantastisk fangst. Gratulerer så mye. :clapping:

  Alt sammen på flue?

  Å deven er dette etanes fesk?? En uskreven regel om ikke vedtatt av norske myndigheter så skal vinterstøinger ikke dødas men settes ut igjen jeg skjønner at dette kan kjøpes sørpå men her i provinsen er det regnet som guttestreker.

 6. Fantastisk fangst????

  Ble ikke imponert over dette i det hele tatt! Blir ingenting annet enn forbannet når jeg ser tilfeller som dette. I mine øyne har ikke dette noe med fiske å gjøre i det hele tatt!

  For det første er det jo bare støinger, og så godt som uspiselig. Det smaker dritt av mye av den fisken som er avbildet,det trenger ingen andre komme å fortelle meg!

  For det andre er det den reneste idioti å ta så mange store fisker. "Fiskeren" kommer vel sannsynligvis til å få mer fisk i løpet av sesongen, så jeg er overbevist om at dette er fisk som kommer til å bli bortprioritert, liggende nederst i fryseren til den er toalt ubrukelig.

  For det tredje er det den rene idioti å reklamere for dette på nettet, med både tid og sted - hva er det "fiskeren" tenker med? Eller har han tenkt i det hele tatt? Håper han leser dette og tenker seg om til en annen gang!

  Dette virker på meg som intet annet enn grådighet og et selvisk behov for bekreftelse og status. Tåpelige greier,spør du meg!

  Skal mange "operere" på dette viset vil en langsiktig konsekvens naturligvis bli dårligere fiske, det skjønner vi alle. Da er det bare på sin plass at det bør innføres strengere regler når det gjelder forvaltning. Her har vi mye å lære av våre naboland Sverige og Danmark.

  For de av dere som ikke vet det har "lokale myndigheter" allerede neste år planer om å stenge av hele bukta for fiske, slik at det her kun vil være kortsalg fra 15. juni. På mange måter et riktig tiltak om folk skal fortsette å slakte halvdød vinterfisk.

  Skjærp dere støingfiskere!

  Mr. Loomis

  Helt enig det er da slett ikke matfisk å snakke om børting skal ha lus å blank farge å så skal kondisjonsfaktor være hakket kvassere makan til eplekjekk støingfeskar?

 7. Heisan

  Jeg kjøpte meg et Bergans Cho Oyo til skog- og fjellturer i fjor og la vekt på at det skulle være lett, samt at det skulle være raskt å sette opp. Jeg er 1,80 høy og det er god nok plass til meg og sekken.

  Det er kjekt å ha en superlett liten duk i tillegg slik at man kan lage seg et lite gapahuk, til kjøkken evt. et sted å oppbevare ting du ikke nødvendigvis må ha inne i teltet når du skal sove.

  http://bergans.no/sider/start_produkter.asp

  Dette fungerer utmerket. :)

  HAU HAU jeg er 1,94 me skisko på alfa telemark vi snakke 2 mannstelt her? 2 mann me 205mm isbor og 2 pulker og stooore sekker ala norøna reckonpack. ol . STAIKA say no more.??

 8. Hei.

  Ønsker innspill på fjelltelt, der et av hovedkravene er at det skal være lett, men stabilt i vind.

  I tillegg: i storleken 1-2 manns.

  mvh nilsen

  Heisan Hilleberg staika 2 mannstelt er praktisk for 2 til isfiske osv. Lett å slå opp stengene er på utsiden og de klippses på 3 stenger merka med farge slik at surr unngås.Mvh Rune Tromsø sjekk på nett for detaljer lykke til med teltvalg.

 9. Skal på ferie i sommer til det blide sørladet men da trenger jeg ei 2-hånds til elvene der nede, men hva skal jeg gå for??

  Kommer nok mest til å fiske i Mandalselva og Otra, men jeg vet det finnes ei på nord vestsiden av Kristiansand også men husker ikke navnet men det blir nok disse 3 for det meste. Burde jeg gå for ei 13 fot, 14 fot eller 15 fot. Vet at de ikke er lett å si hva en burde handle men jeg lurer litt hva det er som mest blir brukt. Kanskje ei 15 og ei 13 eller ei litt tøff 15 og ei litt snill 14. Huff mye å velge i men hva blir mest brukt, noen tips??

  Hei hvis det er din første tur kjøp et sett me snelle og stang snøre og fisk.???Mvh Graffen.
×
×
 • Legg til ny...