Hopp til innhold

GreenHighlander

Medlem
 • Antall innlegg

  223
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Alt innhold fra GreenHighlander

 1. Kan laksen hindres i å finne tilbake til elvene grunnet askeskyen fra vulkanen? Dersom laksen bruker himmelen evt. stjerner o.l til å navigere og disse er blokkerte, vil det da få følger for om laksen finner veien hjem? F.eks. Laks som lever rundt syd-Grønland vandrer forbi Island og inn mot Nordsjøen, dersom den må passere ett askebelte og trenger himmelen/månen som navigering og disse ikke er synlige, hva skjer da? Har vel liten tro på at det har noen betydning selv, tror nok ikke det har noen ting å si, men..
 2. Har sett skarv på Evje og på Gautefall. ettersom bestanden øker og matforholdene i sjøen blir dårligere, er det nok dsv, slik at den vil søke til andre områder for å få i seg føde. Skarven er også en fugl som vandrer mye, den kan tilbakelegge store avstander på kort tid. Så det og ta turen fra kysten og inn i landet er gjort på bare noen timer, for så og returnere til unger som den må mate. Men tror helt ærlig ikke at den utgjør noen trussel for Laks og Ørret bestand.
 3. Noen som har testet begge disse stengene? Vurderer og anskaffe meg en av disse. Så lurte på om noen kan si meg hva jeg bør velge... Blir for det meste speykasting dem skal brukes til. Begge stengene er i klassen 15 fot.
 4. Dette var artig å lese om. Håper flere rugger dras på land. Nå drar jeg opp i sone 2 i Tovdalselva og plukker ett par til 8)
 5. "ja, møe mulig, for i otra er det jo så som så........" men det løsner nok snart skal du se 8)
 6. 3 Laks på 3,3-4,3 og 4,4 kg, tatt i sone 2 tovdalselva på flue 1. Juni.
 7. 28 dager! Ser ut til å bli en strålende helg. Skal opp å se på Guideline Cup nå. Litt mindre vind enn det var i fjor, da gikk bakslengen til de fleste som ett 8 tall, for deretter å akslerere ut i vindens hastighet til rekordlange kast. Blir vel litt jevnere forhold i dag, med nesten vindstille og ei steikende sol.
 8. Prøvd med større fluer, gjerne sildeimitasjoner, str. ca 10 cm +, pleier å holde småfisken unna...
 9. Har hørt de får litt SØ i områdene øst for Grimstad. Også Hove på Tromøy bør være fine plasser å teste ut.
 10. Hvorfor er det som regel alltid dårlig fiske når det blåser fra Nordvest her på sørlandet ? Hvordan påvirker dette fisken ? Er Sjø-ørreten også lett påvirkelig når det gjelder vind o.l. vær forandringer ? Noen som kan gi en god forklaring på dette? :huh:
 11. Blir nok tid til en tur innom messa og vil jeg tro 8)
 12. Vi har en, muligens to plasser ledig for Sjø-Ørretfiske på Fyn i Danmark. Turen er satt til Torsdag 19- Søndag 22 April. Avreise Kr.sand kl. 1915 19.04.07 Retur Hirtshals kl. 1345 22.04.07 Hytte er bestilt. Send PM. dersom du er interessert. Mvh Jarle
 13. Det styrker ikke akkurat selvtillitten til våre naboer http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=163928 Ha ha ha ha....... :P
 14. Får jeg 1 storlaks i år som jeg fikk i fjor, skal jeg være happy Bikka 7 kilos grensa i fjor for første gang. Hadde ikke vært dumt med ett "Storlaksår" nei...
 15. 140 dager nå..................... :blink:
 16. Hører på kjærringa og ei venninde synge karaoke.........Dam! <_< Så gøy......................... Bli lysere om kvelden snart nå, please. Jeg gjør hva som helst, la meg komme ut med stanga, hjelp!
 17. :blink: Godt å se at det bare ikke er meg som tenker på årets store høydepunkt! Kommer til å starte med Sunray, store vel og merke................ 8)
 18. Jeg har sett litt på områdene fra Vigeland Brug og til Hunsfoss. Er ikke særlig mange fine plasser der. Nå som de holder på å bygge en ny turbin ved Hunsfoss tror jeg mulighetene for at smolten klarer seg til sjøen fra Venneslafjorden er minimale. Først skal de gå igjennom ved Husfoss, så ved Vigeland. Selvfølgelig vil noen overleve, men det vil jo evt. vise seg på sikt. Men det at flere vil bli intressert i kalking er vel heller tvilsomt. Dersom grunneiere hadde fått opp øynene og brukt noe av de ressursene de har på kalking, hadde elva etter min mening vært ei mye bedre elv enn det den er i dag, tatt i betrakting fjorårets sessong. Noe de også burde se på, er å få en såkalt turistsone, det blir stadig trangere om plassen. Hadde vi hatt en egen sone for turister og folk utenom Kommunene hadde det blitt mindre konfrontasjoner og krangling i elven. Man kan jo også sette opp prisen for turister og de som ikke er lokale. Dette blir nå gjordt i noen elver Nordpå i landet. Og en annen faktor er bevegelig fiske. Ser man i sone 5A er det folk der som ikke rører seg i løpet av hele sessongen, det blir feil synes jeg. Men dette må jo bli opp til laksestyret å ta seg av..... Otra er ei god elv, det ville være synd å ikke satse mere enn det blir gjordt. Bare det med å starte med lokkeflommer ville gitt fantastiske resultater, kjør elva ned på 30 kubikk når det er lite vann, og "guff" den opp på 100 kubikk hver 5 dag. Om den går på 30 istedet for 50 kubikk tror jeg ikke ville bety noen ting. Se på toppdalselva, den renner på under 10 kubikk store deler av sommeren, det blir ikke noe mindre laks av den grunn...... nærmere tvert imot når man starter med lokkeflommer. Men nå dro jeg denne tråden vel langt ut da........ Ups!
 19. Ja! Kalk i vei. Det ville gitt resultater tenker jeg. :wink:
 20. Det blir vel en Laksepate vil jeg tro................ Hvor kan man fiske laks i venneslafjorden?, er vel bare oppunder steinsfossen at det kan bli mulig, og der vil vel sikkert makkfiskere plassere seg......... Håper de heller vil bruke penger på å kalke elva istedetfor.
×
×
 • Legg til ny...