Hopp til innhold

b22

Medlem
 • Antall innlegg

  361
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Bosted
  Bergen, capital of Norway
 • Favorittfiske
  Laks, sjøørret, ørret
 1. Hørt at laksen først vandrer høyt opp i vassdraget så når gytingen nærmer seg går lengre nedover, gjerne til der den selv vokste opp. Ikke sikker på om det er korrekt, men det kan jo være fornuftig hvis man vil prøve å unngå de største vannmengdene ved flom. I Vossovassdraget er det endel mindre og større vann fra fjorden og opp til Vossevangen. Så kanskje kan laksen søke tilflukt der når det "blåser som værst". De skal vist undersøke noe etter denne flommen for å se hvordan laksen har det. Trodde også at den gyter først litt senere, så vil tro ikke all laks har gytt ennå. Og er jo alltid endel laks uti havet som kommer tilbake neste år eller senere. Er jo slik laksen kan overleve større katastrofer i vassdraget sitt. Noen som har sett bilder på Internett fra Bolstadelva under flommen? Har ikke vært noe særlig derfra i media så kanskje gikk det noenlunde greit der nede. Er jo der alt vannet skal ut i havet så må ha være 1000+ kubikk pr. sekund på det værste der nede.
 2. Bjerkreimselva har info her: http://www.bjerkreimselva.no/portal/1101/Priser_og_kortsalg.63 Sjekk kartet som viser sonene også. Man kan såklart fiske hvor man vil innen sonen man har fiskekort på. Obs på at det er en sone 3B som ikke er med i sone 3. Når og hvor? Jeg er ikke noe ekspert på Bjerkreimselva selv om jeg har fisket der 4-5 ganger kanskje. Men sone 3 er populær, men også sone 2 og 5 er brukt. Kanskje mere avhengig av rette forhold noen av de andre sonene. Så lenge det er over 20 kubikk/s med vann og ikke 30+ grader temp så er det nå muligheter alle plasser.
 3. Jeg synes det er helt ok så lenge man har strenge kvoter og regler. Og det er det vel på plass i Gaula nå som mange andre steder. Var værre i "gamle dager" da man ikke hadde kvoter i det hele tatt noen steder. Så lenge man på slutten av sesongen har nok av gytalaks på elven så er det samme for meg om man fisker med stang eller dynamitt... eh... nesten hvertfall :P
 4. Himmel og hav for en sesong 2011 har vært. Selv i Vosso sier man laksen er kommet tilbake nå, men litt tidlig å rope hurra ennå tror jeg. Orkla - årets største på 21.4kg tatt av Geir Hansen (på flue) Gaula - årets største på 21.1kg tatt av Arve Nilsen (på flue) Jeg kjenner til begge disse karene, og må jo bare få gratulere! Tviler sterkt på at dere klarer å repetere dette flere år ;) Selv har jeg ikke fisket i år, så på flue er min personlige rekord fortsatt 3.5kg Håper jeg får slått den et år da, men har det ikke travelt... men kribler litt nå ja :)
 5. Kan ikke si jeg fryder meg over slike nyheter. Merkelig at prisen skal være så lav. Er det pga Kina boikott eller noe? Trenger ikke verden mere mat, men de som virkelig kunne trenge har kanskje ikke råd til oppdrettslaks? Vel volumet skal jo opp med 3 gangen ble det nevnt av industrien for ikke så lenge siden. Eller hvertfall noen som mente det var mulig. Det var en undersøkelse for noen år siden som slo fast at det var en sammenheng mellom prisen på oppdrettslaks og hvor mye fisk som rømte. God pris, betyr mye fisk i merdene og mere fisk som rømmer. Om det var bare smolt eller forskjellig størrelse husker jeg ikke. Så da kan det kanskje bety mindre fisk i merdene og mindre rømming, men fryder meg gjør jeg ikke. Nei man får heller få kontroll på næringen og finne ut hvor volumet bør ned, og kanskje regioner uten laksefiskoppdrett. Merking av all oppdrettsfisk med f.eks fettfinneklipping hadde vært fint. Så blir det lettere for folk å se forskjell og enklere/raskere å ta ut oppdrettsfisk i vassdrag. Personlig har jeg boikottet all form for oppdrettsfisk de siste årene. Ja kanskje det er pga oss som boikotter at vi nå ser resultater av det? :)
 6. Ikke gale å vokse fra 90 gram til ca 4,2 kg på litt over 1 år: http://www.lagens-framtid.no/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=118&cntnt01returnid=15 Sier jo hvorfor laks er ideell som oppdrettsfisk og at det må ha vært bra med næring i havet denne vinteren. Hvis ikke den har spist restfor fra oppdrettsanleggene inni Matre da. Men er jo flere vassdrag her på Vestlandet som melder om gode fangster i år. Så virker som det har vært bra med næring i havet i vinter.
 7. Tres Bien, tror det er like før du begynner med makk nå jeg. Det klør i fingrene etter å gå ut å spa i jorden? De sakene du nevner der passer best på kaien i Egersund. (Stavanger duger også da) Få deg en campingstol, frysebag med noen kalde bayer, grilldress, pilotbriller,caps og tøfler også finner du deg en fin plass på kaien i Egersund og kaster litt blikk. Noen dager med det så er du nok tilbake med fluestangen.
 8. Luksusproblem! Hadde jeg bare fått noe laks så. Grei diskusjon men aldri vært noe problem for meg dette ;) Men husker det er gjort noe forskning på dette med C&R. Var det i Alta at man merket fanget fisk som ble sluppet ut igjen. Og det var høy overlevelse av denne fisken. Kan ikke huske om det var nevnt noe om fisken blødde eller ikke men det var da endel antall og vil tro noe av fisken hvertfall blødde. Kanskje den var den som strøk med? Vel vel, den tid den sorg. Er fisken over 2 kg så er det fin fisk for meg og jeg får heller ta en pause i fiske hvis det er sånn reglene er. Igjen aldri noe jeg har hatt problemer med, antall fisketimer på de få laksene jeg har fått er skremmende høyt.
 9. Ja så lenge det er vanlige "high-speed" HDMI kabler så skal de være ok. Og de er ikke dyre. Husker ikke hva jeg betalte for mine men kanskje 50 kr for en 2 meter "high speed" HDMI kabel. Sjekk at du har koblet greiene sammen på riktig måte. Hvis blu-ray spilleren og forsterkeren er 2 forskjellige enheter så kan man sende først signalet til TV, også ut igjen fra tv til forsterkeren. TV'en kan forsinke signalet pga den bruker litt tid på å bearbeide det før det vises, men tar man det ut fra tv også inn i en forsterker så er det mulig ting vil være i synk. Noen blu-ray spillere og kanskje tv'er (hva vet jeg?) har også noe som kalles "A/V sync" da kan man justere sync mellom bilde og lyd, slik at man får justert det korrekt. Så sjekk om du har noe slik mulighet, jeg aner ikke hvor vanlig eller uvanlig det er at utstyr har "A/V sync" muligheten. Hvis alt er Sony så hør med Sony hvordan ting skal kobles og om det ikke burde fungere. Dette forumet har også endel info og man kan høre med andre, men søk i forumet for du finner sikkert noe info om tilsvarende saker: http://avforum.no/forum/
 10. Hur det går? Jeg har ikke fisket noe i år og vet ikke om det blir noe heller. Men leser at det skal være bra med små og mellomlaks i år? Det har jo vært nesten drømmeforhold med vann ser det ut som, få dager med under 30 kubikk/s i juli er ikke akkurat "som normalt". Jeg håper folk viser litt måtehold også hvis det er så lett å hale opp laks i flere elver fortiden. Og kanskje flere elver burde hatt en sesongkvote? Og jeg håper man får undersøkt endel av disse laksene for å se om det er villfisk eller oppdrett. Ikke bare for Bjerkreimselva men for flere andre elver her på Vestlandet hvor det rapporteres om bra fiske.
 11. Laksen skal bløgges, sløyes og renses før man oppbevarer/lagrer den. Er gammel røverhistorie det med at man kan fryse fet fisk som den er. Går sikkert greit, men er ikke det beste med tanke på hygiene og holdbarhet.
 12. 35%, 27 av 77 laks var oppdrettslaks: http://www.altaposten.no/lokalt/nyheter/article410398.ece I Altaelva, i Sautso. Hadde ikke fått med meg det tidligere. Litt overraskende, trodde ikke det var så ille så langt nord. Er det rømt oppdrettslaks fra nord dette da eller fra lokasjoner lengre sør? Smolt som har rømt kanskje? Håper de finner noen svar.
 13. Ja man glemmer lett sjøørreten desverre. Nå husker jeg ikke i farten men jeg mener å ha hørt/lest at man studerer sjøørreten også. Og at den muligens endel plasser kan brukes som en bra "markør" for om det er for mye eller lite lakselus i området. Mener jeg har lest dette om f.eks Hardangerfjorden. Hvertfall et av vassdragene i Hardanger hadde veldig bra sjøørretstamme i "gamledager". I dag er det sorgen. Men det blir jo (kanskje igjen desverre) en politisk diskusjon hva man da mener med bærekraftig oppdrettsvirksomhet. Bærekraftig for villaksen, sjøørreten eller begge? Eller ingen av dem? Litt skummelt å lese at det i noen elver i Sør-Trøndelag har gått ned med sjøørreten, f.eks Gaula. Og at man nå har problemer med lakselus ytterst i fjorden hvertfall. Men jeg er ikke så kjent der oppe eller har lest så mye så vet ikke hva man mener og tror fortiden. Men obs bør man være ja. Her litt info om lakselus på sjøørret i ytre Trondheimsfjorden: http://www.nina.no/Aktuelt/Artikkel/tabid/945/ArticleId/1360/Svaert-mye-lakselus-pa-sjoorret-i-ytre-del-av-Trondheimsfjorden.aspx
 14. Viktig at man vet hva man egentlig snakker om her. Ta en titt i denne tråden på Fiskersiden.no for endel info: http://www.fiskersiden.no/forum/index.php?showtopic=59259 Les ellers rapporten: "Status for norske laksebestander i 2011. Sammendrag fra Rapport nr. 3." http://www.nina.no/archive/nina/PppBasePdf/Rapport%20fra%20vitenskapelig%20råd%20for%20lakseforvaltning/2011/SAMMENDRAG%203%202011.pdf Den er bare på ca 20 sider, veldig greit å se igjennom hvis man følger med på slikt. Hele rapporten er på nesten 300 sider (lett sommerlektyre?) og den finner man på denne siden: http://www.vitenskapsradet.no/ Oppdrettsnæringen prøver å skape forvirring og media hopper på hvis ikke de sjekker hva det egentlig er snakk om. Se mine 2 svar på fiskersiden.no gitt over, "b2" som nick der også. Det er mest provoserende for oss her på Vestlandet å lese slike mediasaker. Man er ikke konkret nok når slik blir diskutert. Man tar hele landet under ett, men det er ikke alltid riktig. Og oppdrettsnæringhen tolker økt elvefangst som økt total laksebestand, noe som er TOTALT feil. Beregnet totalt innsig til Norge har gått ned siden 80-tallet. Men dette klarer man ofte ikke å skille i debatter. Men seriøse forskere vet såklart hva det er snakk om.
 15. Jo nå er vi på bærtur. Må få legge til at jeg ser at den PowerSpey linen kommer i en "PowerSpey Versitip" utgave også. Den er dyrere pga man får da med 5 tupper eller noe, en flyt, en nøytral og 3 synketupper av forskjellig grad. Se f.eks her: http://www.4seasonsfly.com/8525/435934/Spey-Lines/RIO-PowerSpey-Versitip-Spey-Line.html Så denne ville jeg gått for, da burde man ha så man klarer seg. Eller kjøp Nextcast linen og en ekstra synketupp bare. Men er det ren flyt man skal ha så er det mere å velge i. Start en ny tråd, ring butikken så får du nok svar. Alt er enklere for folk som fisker med sluk eller makk, det må bli konklusjonen. Så ok at de mobber oss da.
×
×
 • Legg til ny...