Hopp til innhold

Ole M

Medlem
 • Antall innlegg

  553
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

2 Nøytral

Om Ole M

 • Rangering
  Blogger
 • Bursdag 31. juli 1987

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Hamar
 • Interesser
  Alt som lukter fisk..
 • Favorittfiske
  Ørret, harr og sik på tørrflue, i elv

Siste profilvisninger

1 262 profilvisninger
 1. Hadde ikke vekt :unsure:
 2. Og siden den gang har tråden vert helt død!?! Da er det jaggu på tide å sparke`n litt igang igjen Er blitt mange sånne inspirasjonstråder rundt om kring de siste to åra... har folk konvertert til billige etterligninger, eller hva fader har skjedd!"?" :P
 3. Ingen tvil om at vårfluepupper er et must å ha i boksen for en ivrig fluefisker, og jeg tror da absolutt ikke det gjør noe å kunne stille med et litt variert utvalg. Her er en liten oppskrift på ei flue jeg enda ikke har fått prøvd ut så altfor mye, men som... vel... hu ser da i alle fall innbydende ut i mine øyne! ------------------------------------------------------------------------------------ Starter med dubbe kroppen (man kan evt legge inn ribbing som første steg). Så er det frem med galgen. Jeg pleier å legge opp to løkker fordi hackel stammen ofte kan bli splitta om basen (altså bindetråden) er for tynn. Bruker å overdrive hackel størrelsen med omkring et hakk, men hvordan man gjør det må jo avhenge av blandt annet hvordan man vil`n skal flyte, også videre. Nå veit jeg ikke helt i hvor stor grad det har noe å si under de forskjellige forholda som måtte oppstå, men jeg binder dem i alle fall med sorte vingesekker. Har litt troa på det av en eller annen grunn.. Deretter legger jeg inn elg-hår som bein. På den flua her har jeg bare lagt inn èn på hver side, men... ... man bør vel egentlig legge inn et par til med tanke på... Nå ærre bare å finne frem spinner`n. I thorax har jeg brukt cdc -i detta tilfellet. Spinn cdc`n og bind det fast! Her kan man godt påspandere en dråpe lakk, eller eventuelt bare sikre det ved å trekke tilbake den gjennværende trådstumpen og binde ned den en gang til. Å dæven så var`n ferdig gitt! En variant der det brukt ribbing.. ... da er det bare å slippe fantasien løs... (Nå skakke jeg juge og påstå at han her er tatt på akkurat denna flua, men pass jo litt i sammenhengen da.. fin avrunding ;D)
 4. En ferdig tryna døgnflue!? Hvorfor ikke!? Spørsmålet blir jo blandt annet hvor godt flua kroker da men... det får tia vise. Jeg har i alle fall tro på flua i seg sjøl! Skal få prøvd`n til neste sesong. Bakkroppen er laga til av flytende latex og (to/)tre hackel stammer, og det gjøres omtrendt akkurat slik; Først tar jeg altså å legger på litt latex og tvinner det sammen mellom fingra. Så legger jeg på to hackel stammer og påfører enda noen dråper med latex. Tvinn det hele sammen og legg til tørk. Resultatet er en myk bakkropp som forhåpentligvis er såppass myk att`n uten problemer tillater kroken å sette seg i fiskekjeften.
 5. Og da kom det jaggu omsider en aldri så liten turbeskrivelse En av mange turer til Renaelva...
 6. Ole M

  Jock Scott

  Jeg kan ingen ting om laksefluer, men den der var rå. ;-) Klart -det er to vidt forskjellige ting, men jeg måtte ærlig talt bare le litt når jeg etter å ha studert flua di, tok en titt på en av de jeg kjærva sammen i går.. Værste er at jeg gjorde meg flid Prates! Hilsen Ole Marius
 7. Long binder fantastisk flotte fluer Utrolig kreativ spesielt når det gjelder laksefluer.
 8. Ole M

  Harrfiske

  Mitt beste tips må være -Match the hatch. Altså bruk fluer som imiterer det aktuelle insektet. Det kommer mye ann på hvor du fisker, og til hvilken tid. Men, klart, harren er ikke like selektiv i alle tilfeller. Et konkret tips kan feks være maur.. Det fungerer stort sett bra på harren om sommeren. (Få den til å flyte litt tungt i vannskorpa). 1,3 var slett ingen dårlig start :)
 9. Det å kunne dele opplevelser med gode kompiser er noe jeg setter stor pris på. Men av og til føler jeg rett og slett mere for å dra på tur alene.. Alt til sin tid!
 10. Ole M

  røyebeist!!.JPG

  Var egentlig bare en kjapp tur innom ffn, men 2 minutter ble til 10 når jeg begynnte å se på fotoreportasjen din! Kult :)
 11. http://www.fluefiske.net/forum/index.php?showtopic=14535 :)
 12. Skulle kanskje tenkt meg om to ganger før jeg fortærte denne Mjøs-ørreten da... Sjekk den utveksten! :)
 13. For en opplevelse dette må ha hvert! På godt og vondt :)
 14. Karussen kan etter det jeg har hørt overleve nedfrysning. Ganske spesielt!
 15. Kaffe. Blir en lang natt.
×
×
 • Legg til ny...