Hopp til innhold

Elveplayboy

Medlem
 • Antall innlegg

  237
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

1 Nøytral

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Bosted
  Sandnes
 • Interesser
  Fluefiske, fluebinding, fotball
 • Favorittfiske
  Laks og ørret og de....
 1. Det råeste oppsettet jeg fisker med er en LTS X2 10' # 5 med et kappet Guideline Bulletsnøre. Snøret var i utgangspunktet #8, men har kappet av kun klumpdelen som veier ca 14 gram. Går så det griner, og fantastisk å kjøre fisk på. Kanskje ikke noe for Alta og de store Trønderelvene, men i Bjerkreim er det rett og slett magisk!
 2. trappene er IKKE stengt. De er som skrevet over stengt en time til dagen for å fjerne fjøs-fisk. Ikke ny fisk på elva, bare brune, og tregt fiske. Håper det kommer noen nye nå på flommen....
 3. Der høres ikke riktig ut. Snakket med en fra oppsynet forrige søndag, og han forklarte at de stengte trappen et par timer til dagen, for å ta ut det som var oppdrettsfisk. De slapp deretter ut igjen fisken som hørte til i elven. Ryktene gikk langs elva da også om stengte trapper. Har ikke hatt anledning til å sjekke opplysningene dere kommer med her ennå, så svaret mitt er ingen fasit, men at de skulle stenge trappene, høres jo litt utrolig ut. Dersom det er sant derimot, er det helt tragisk!
 4. Hei! Ser du skriver om løkker foran duppen, og regner med at du kan knytte slike løkker dersom det er nødvendig. Når du knytter på fluene, så la de henge et par tre cm fra senen. Dersom du ikke får til dette, så går det greitt å ha fluene slepende etter duppen også. Når det gjelder innsveiving, så er det litt vanskelig å si noe om dette. Variasjon er vel mer løsningen her. Sveiv litt, ta noen små stopp av og til. Mange gode fluer å bruke på denne måten, f.eks Zulu silver, Heggeli, Pålsbu, ViMenn-flua og mange flere. Du må prøve deg litt fram, så vil du nok få resultater. Etter hvert finner du forhåpentligvis ut at du vil ha deg en fluestang, det er da moroa virkelig starter! Når det gjelder løkkene, og hvordan disse bindes, forsøk å søke på flueoppheng / flue oppheng m.m. på nettet. Lykke til!
 5. Det er ubegripelig, det som har skjedd, det er trist, vondt og kvalmende. La oss ta vare på hverandre, og ikke la hatet og mistroen ta over. Min dypeste medfølelse til de skadde, drepte, pårørende, og de som har vært til stede, og har opplevd dette skrekk-scenarioet! En stor, stor takk sendes herved til alle dere politikollegaer, brannmenn, helsevesen og andre frivillige som har gjort en formidabel innsats! Jeg er stolt over å tilhøre denne gruppen mennesker! Ingen skal knekke oss, ingen skal gi oss frykt! Sammen er vi sterke! R.I.P.
 6. Tok en i går, oransje tubekropp, svart hackle, svart vinge med litt flash, conehead svart og oransje..... Fisken var 5.7 kg og den ble tatt på en # 5 stang. Fighten var MAGISK!
 7. Kanskje litt seint svar, men: Nei du kan ikke øvelseskjøre når førerkortet ditt er beslaglagt eller inndratt. Det er det samme om du mister "lappen" for fart eller kjøring i påvirket tilstand. Det blir ved slike tilfeller ilagt noe som heter sperrefrist. Skjønner det er kjipt, men det er jo det samme for en jeger som har jegerprøve og så gjør han noe som gjør at våpnene blir inndratt. Da kan han ikke bare gå å skaffe seg nye våpen på lovlig vis. 87 i 60, da har du hatt litt uflaks, for grensen går på 86 for førerkortbeslag... Trøsten får være at du mest sannsynlig har hatt førerkortet i mer enn to år. Da får du førerkortet ditt igjn uten videre seremoni når sperrefristen utløper. Tenk de unge med alt pågangsmotet og tunge høyreføtter, som mister lappen, de må ta HELE førerprøven om igjen, dersom de mister førerkortet i prøveperioden.
 8. Var på åpningsfiske i går. Det ble suksess, det. Etter et par timer dro det til på enhåndsen, og etter en god fight med lange, deilige, nervepirrende utras, lå det til slutt en blank,feit laks på 4.2 på land. Det var digg det :-)
 9. Jeg blir glad når du kaller meg ungdom! Det er lenge siden noen har kalt meg det, i og med at jeg bikker 40 om noen måneder. Nå har det seg slik at jeg har fisket i denne elva siden 1978, og tør påstå at jeg kjenner den relativt godt, og vet når det er håp og ikke! Så det er ikke sånn at ungdommen bare skal ha det rett i hendene ferdig servert, nei... Jeg er klar når sesongen starter for alvor jeg, og da....
 10. Var nede i sone 3 i går, og det var trist tristesen. Det var flott vannføring, noe kaldt vann, men det var ikke en eneste fisk å hverken få, kjenne, se eller høre... Virker ikke som om det har kommet så mye fisk oppover i elva ennå. Etter 13 timer uten et eneste drag i flua, med moralen på nedadgående, kulde, og ikke et drag i flua, resignerte jeg til slutt, og reiste hjem. Alle de andre fiskerne som hadde kort i sone 3, utviste betydelig høyere intelligens enn meg, og holdt seg borte. Jeg traff ingen andre langs elva.. Men jeg gir meg ikke :thumbup:
 11. Nå blir det mye 10` #5 og så blir det nok en 9.6 #7 Har fått veldig dilla på enhånds, og den der #5 stanga med en kort klump er helt konge!
×
×
 • Legg til ny...