Hopp til innhold

willyrs

Medlem
 • Antall innlegg

  268
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Kontaktinformasjon

 • Skype-ID
  hestas

Profilinformasjon

 • Favorittfiske
  laks og røye
 1. Takker for konstruktive innspill... Har Ultimate 15 til utprøving nå. Virker lovende. Og: Kjøre storlaks kan Geir H!
 2. Kan du utdype litt om hvordan du likte Ultimate 15 fotern - er jeg takknemlig? Ja, jeg vil prøve stengene, men vil samtidig basere utprøvinga på erfaringer fra gode stangsvingere ... Jeg vil neppe få oppsendt et lass med stenger fra sør til nord - så jeg vil kanskje begrense meg til enten Classic 15 eller Ultimate 15 hit opp. Forskjeller som kjapphet, aksjon, linevekter, kastepotensiale, finfiskepotensiale, flyte/synke-egenskaper, praktiske fiskeegenskaper etc er veldig interessant for meg.
 3. Når jeg angir et slikt tema - vet jeg det blir like mange meninger som fiskere . Men jeg prøver likevel. Har fisket i mange år med flue etter laks - og har etter mye dybdepløying falt på valget - en av disse tre på 15 fot. Jeg fisker ofte ganske tungt og i store elver etter stor laks - hvor jeg foretrekker punch for å ha litt større aksjonsradius. Men på sensommeren blir det flyt og lettere selvfølgelig - mer følsomt fiske... Noen som har erfaringer med disse alternativene - som en allroundstang? ( ...Klar over at man ikke får i pose og sekk, men likevel?) Takker for svar!
 4. Tja, eller 6. til 8. juli i Killiestrømmen og ved Haraldholmen - sammen med en kompis som var heldig .
 5. Du verden. Ja. Norges beste laksekulp ligger i forlengelsen av Målselvfossen, som er et definitivt oppgangshinder. Laksetrappa på siden av fossen krever minimum ca 7 grader og en vannstand i vassdraget på mellom 60 og 300 kubikk for at laksen går på det 6 mil lange vassdraget på øversida. Til slutten av juni kverner laksen i større mengder i fossekulpen til forlystelse for eierne - som i juli avløses av meget sterke pengeinteresser (- som dog driver et mer skånsomt fiske... ) Saken er imidlertid at her kan tas ut 12 storlaks hver dag, noe som grunneierne gjør ved godt fiske i juni og august. Uten å være hverken frekk, misunnelig eller uvøren i ordbruken - har dette kulpfisket (spøkefullt kalt for akvariet) trekk ved seg som minner lite om sportsfiske, slik jeg oppfatter det. Under en større sak jeg hadde i bladet "Jakt&Fiske" og senere "Villmarksliv" om Målselvvassdraget, intervjuet jeg bla Fylkesmannen v fiskeriforvalteren. De ville ikke gjøre noe ved dette fisket. - Det var en sak for grunneierne å forvalte fisket i elva, som han sa. Fylkesmannens oppgave var å rydde opp hvis gytebestandsmålene ikke blei oppfylt i elva som helhet. Med andre ord hadde et sterkt grunneierlag bukta og begge ender. Ja. I Målselvvassdraget som i Gaulfossen er det pengemakta som rår. Hvilken strategi bør man så velge for å minimalisere et slikt fiske? - Jeg har god tro på at det nytter å trekke slike saker fram, belyse realtitene - og skape holdninger som endrer uheldige trekk i villaksforvaltninga, som akkurat ved denne typen fiske.
 6. Fint du sier dette. Jeg fulgte med i flere timer og hadde stor glede av å studere denne dokumentaren vedrørende alle aspekter: fiskeglede, konteksten ved elva, naturen i sin helhet og den spesielle kulturen som omgir dette fisket. Til sine tider gjenspeilet den et ekte bygdelaksefiske - eller et folkefiske om man vil. Og. Denne typen fiske har vi sannelig både råd til - og nytte av. Det handler nemlig om å mobilesere mot utarming av villaksestammen fra rota av folkesjela, få med de brede lag. Vel blåst NRK. Dokumentaren ble veldig bra mot slutten, og jeg mener den skapte både glede, forståelse og motivasjon på det brede plan!
 7. Vadeskoene tripper mer og mer - der de står. Mer rastløst og høylydt dag for dag. Straks er det bare å hoppe i skoene og følge med! Og jeg tror skoene trår i retning av Repparfjordelva og/eller Stabburselva en runde i første omgang. Ja. Kort spurt: Er det noen som har oversikt om oppgang og fiske i noen av disse to flotte elvene - såpass tidlig denne sesongen? Jeg vet at for få år siden var det knallfiske i Stabburselva tidlig i sesongen...(Men dette skifter fra år til år, som vi vet). Takker! ....wrs
 8. Hm. Ja. Interessant dette med tidligfisket i Trøndelag - som ofte gir en pekepinn om laksefisket i sin helhet. Jeg har fulgt nøye med i statistikkene hittil - mht til åpningen i alle de viktige Tr.elvene. Og det kan virke som om åpningen er noe spakere enn tidligere år - sjøl om forholdene har vært gode? Det samme ser ut til å gjelde både for Orkla og Gaula, mens Nansen har gått veldig stor de seneste dagene. Ja. Ikke annet enn å vente og se her oppe i Nord. Her siger laksen på noe senere - og de fleste elvene åpner først fra midten av måneden og utover. Og her er maaassssse snø i fjellet enda :biggrin:
 9. Fortsett å drømme velvet! Du har mange gode poenger ad dagens forbilder innenfor laksefiske. Innlevelse og den genuine følelsen av sjel og natur mangler. Gjerne også rapporter fra middelmådige elver - og elver med "folkesjel". Godt jobbet i tråden velvet! Stå på for ditt syn :clapping:
 10. Tørrlagt eller ei - så har Poacher og teamet hans hatt store dager hittil Mange flotte laks på gutan (Poacher: fl 5-8 kilos blanklaks!) - og real sommervarme. Jeg regner med han legger ved en fyldig rapport her når han har kledd av seg fiskerhabitten og pustet inn litt kald Tromsø-luft :msn-wink:
 11. Poacher! Ja, her nord venter vi på nyheter etter de første kastene... (Det var snøfokk oppe på Krokenfjellet her i Tromsø i dag) Formoder du har det mer sommerlig der - og kanskje har du sett en laksespord bryte strømmene... Hør av dig !
 12. Vel talt! Mine Slate-stenger har gitt meg mye glede og et fantastisk fluefiske etter laks... Spenstige stenger med et godt kastepotensiale og fortreffelige fiskeegenskaper - lette å jobbe med. Vaderne har også vært slitesterke. Har vært - og er mye Slate-glede her ja Mildt sagt veldig trist hvis brandet forsvinner. Willy R. Simonsen
 13. Hey! Hva er Monkey fluer? Små bottles ? Har noen bilder av slike fluer? willy r. simonsen
 14. Jeg er så sant enig med deg. Men. For at en person skal kunne fronte en sak, må det finnes et klart budskap å fronte? Og der mener jeg at det kan formuleres en kort og underbygd tekst (eller et opprop) som vi her på forum i utgangspunktet støtter. Jeg opplever ofte at vi har både konstruktive feider og skjellsettende diskusjoner så fjæra fyker her på forumet, men i denne saken har jeg inntrykk at vi masjerer i samlet tropp mot en formidabel og ille galskap som ikke kan fortsette. Vi er forbannet og enige. Det er de små elvene som danner de store flodene... Vi kan få til et bidrag, tror du ikke?
 15. Sitat "Skal vi gjøre noen sammen – alle vi med interesser og ressurser for villaksen beste? Nå sitter mange på hver sin tue; NJFF, Fluefiske.net, Fiskersiden.no, NASF Reddvillaksen.no, Norges Fluefiskeforening, Belona, Norges Miljøvernforbund, naturelskere, laksefiskere, rekreasjonsfiskere, Norske Lakseelver, Elvene rundt Trondheimsfjorden... Jeg og vi i Fluefiske.net vil ikke sitte her alene, men har ikke kunnskap og ressurser nok til å gå i bresjen. Til det trengs det en sterk leder, en driftig person og en klar taler. En person som handler, presser på og får ting gjort. En person som har kontakter i gangene på Stortinget. Det er lobbister som styrer Norge! Det er der oppdrettsnæringens folk løper sine tjenester. Er du den, vet du om den, er du den villige? Vi har nettstedet – vi stiller det til disposisjon." Jeg er ganske sikker på at vi har en samlet kapasitet intelektuelt til å starte rullinga av en snøball som skal vokse seg ganske stor! Vi skal ikke gjøre det vanskeligere enn det er: Slik kan ikke oppdrettsnæringa med en uegnet leder fortsette å ture fram. Og vi kan begrunne det enkelt. (En person med relevant kunnskap (jeg har litt "høl" akkurat her) og rimelig formuleringsevne blant nettstedets brukere finnes sikkert...)
×
×
 • Legg til ny...