Hopp til innhold

estivalis

Medlem
  • Antall innlegg

    240
  • Registrerte seg

  • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Kontaktinformasjon

  • Web/blogg
    http://

Profilinformasjon

  • Bosted
    Geilo
  • Interesser
    Fluefiske, fluebinding + mange andre i denne rekkefølge...
  • Favorittfiske
    Laks, sjøørret, ørretfiske
  1. Hei Fikk tak i en 9-delt i klasse 5 for noen år siden. Ble som andre her overrasket over egenskapene til stanga, harmonisk og dessuten morsom å kaste med. Har senere prøvd den i både klasse 7 og senere i kl asse 8 som jeg fikk tak i til halv pris i sommer. Denne takler fint de samme klumpene som jeg bruker til Loomis GLX 8". I stangposen er den så kort at du kan ta den med deg overalt noe som passer meg utmerket . Sammen med en 12-delt (!) Ian Gordon spey 14" er reservestang problemet løst i tillegg til at den går rett ned i tankveska på sykkelen .
  2. Har samme erfaring. Har vært farlig nær noen ganger der sugekoppen var i ferd med å løsne. Magneten derimot har det aldri vært noe tull med. Men magnet svekkes betydelig på overflater med profil slik man finner på enkelte biler.
  3. Er svært enig med deg her, Ronny. De som holder på med dette må bli bedre både på kunnskap og utstyr slik at behandlingen kan optimaliseres. Jeg synes og at behandlingen må gå over mye lengre tid. Det blir helt feil å falle tilbake på rotenon slik fiskeriforvalteren i Nord Trøndelag hevder for Steinkjer sin del. For Lærdal er dette helt uaktuellt. Ingen vil vel oppleve igjen det som skjedde da med flere tonn flott sjøørett som strøk med uten at gyroen ble fjernet. Vi vet jo at Lærdal er spesiell og vanskelig pga alle gamle elveløp og kunstige kanaler. Konsentrasjonen av gyro har også variert voldsomt under den verste perioden som f.eks i området Eri Vold hvor det har vært påvist svært små mengder gyro. Dette var synd å høre. Da jeg fisket der i sommer stod containere klar for videre behandling. Både formann i fiskeforeningen og andre vi snakket med (hyggelige karer) var veldig engasjert og entusiastiske. Synd at dette arbeidet nå synes å bli forsinket. Får håpe at de ikke begynner med rotenon igjen. :cry:
  4. Vil absolutt anbefale å ta med forskjellige utgaver av TL. Var så heldig å lure på laks på enkeltkrok TL oppe ved Grantown (public water). Dette var i april og det var lite fisk å se. Da stod laksen og trykket litt ovenfor Abelour (tror det var rundt Ballindalloch Castle). Vil tro det må være spennende å fiske rundt Abelour på denne tiden. Den heller sparsomme statistikken som er lagt ut for Spey på internett viser jo at det tas bra med laks fra april og ut over i mai så dette kan vel være et godt alternativ til f. eks april fiske i upper Dee (Aboyne Castle og oppover). Enig her. Fikk prøve noen Ian Gordon Spey stenger av en Skotte for noen år siden,tror det var en 14" og 15" som var satt opp med Snowbee (2D og 3D), forøvrig meget gode stenger. De fleste skottene som fisket med oss så ut til å gå for lettere utrustning. Det jeg setter aller mest pris på er den herlige atmosfæren, vennlighet og hjelpsomheten man møter der borte. Har fisket flere år på ulike vald i Lower Dee (i tillegg til Grantown on Spey) og den herlige stemningen det er å sette seg ned sammen med garvede fiskere og høre de fortelle sine historier mens man nipper til en GlenMorangie og diskuterer ulike fluemønstre. Har fått mange gode ideer til små fluer bl.a bundet på Esmond Drury som har vist seg effektive både hjemme og på kola i sommer. Hva tweed angår: når kompisen stiller med Tweed caps - ja da er det tur til herlige Scotland .
  5. Nei, dette var ikke akkurat det elva trengte nå - svært triste nyheter Steng elva og start ny behandling så fort som mulig - en kan ikke stoppe nå
  6. For mange er det helt uaktuellt å bruke poly - i hvert fall ut fra tidligere tråder her på forumet, noe jeg har full forståelse for. Det mest optimale (også) for meg er at snøret i seg selv har de fiske- og kasteegenskapene jeg er ute etter. Men -mange snører kaster bedre, plasker mindre og synker bedre med å variere mellom ulike synkegrader polyleadere. Blir det for ustabilt og vinglete bruker jeg snøret som det er. Til èn-hånds fiske kapper jeg enten foran eller bak (flyt eller intermediate) eller lar de stort sett være som de er, og kombinerer med å gå med en lett 2 hånds (f.eks 13"/7) ved bruk av tyngre synkegrad. På markedet i dag er det mange ulike lengder/synkegrader av poly så det er bare å prøve seg fram- jeg synes de opp mot 2,7m fungerer best (bruker mye airflo, scierra og loop). Mange snører sliter også med for korte lengder på synkdelen og her er det store avvik i produksjonen mellom de ulike merker og (faktisk) innenfor samme modell. Uansett -ved å variere mellom synk/fast synk/extra fast synk poly kan man endre snørets evne til å komme ned betraktelig. I sommer fisket jeg mye med den nye F/S1 Snowbee klumpen som kom i mai. Har den både i 36/40/44 - hvorav den letteste (36g) hadde en etter min mening for kort synkedel (fabrikasjonssfeil?). Ved å sette på en fast sink (2,7m) fikk jeg både bedre kasteegenskaper og en lengre synkedel som jeg mener er et viktig poeng for å få et snøre til å fiske dypere/mer effektivt. Det samme gjorde jeg med et Climax snøre (F/S3) der jeg forlenget hele klumpen med en extra super fast sink noe som gjorde kasteegenskapene bedre samt at synkdelen ble lengre.
  7. Tja..spørs hvordan du ser det - her kan det være lett å feiltolke situasjonen for Lærdalelva. For oss som har elva 1,5-2 timer unna og som har fulgt dette over en del år er det heller slik at man nå mest sannsynlig er inne i en positiv utvikling. Det tragiske og deprimerende kom med gyroen - og de påfølgende mislykkede rotenonbehandlingene. Men dette er historie. Det positive er at aluminiumsbehandlingen har gjort elva fri for gyro (ikke påvist noe til dd). I mange år ble smolten stående i mærer i fjorden før de slapp fisken ut i havet - for å holde liv i den særegne laksestammenstammen. All fisk som ble fanget i elva i årene etterpå skulle på land. Etter at elva uoffisielt ble fri for gyro ble det oppfordret til å sette tilbake fisk. Så vidt meg bekjent forventet mange at fjoråret var siste året man fisket på disse utsatte generasjonene - men årets tall viser at det har vært en god del storlaks på elva også dette året. Mellom- og smålaksen derimot er det nesten ingenting av (som forventet). Det beste for elva er at den blir fredet slik at stammen igjen kan få tid til å bygge seg opp. Pga situasjonen vil det være lite laks å fiske på de nærmeste par årene om man eventuellt innførte C&R.
  8. Sikret meg 2 stk av F 9/10 snøret etter å ha prøvd det for et par år siden. Tanken var å bygge om det ene til flyt/synk. Nå ser det endelig ut til at jeg slipper å gjøre det ettersom det snart kommer en F/S utgave laget spesielt for det nordiske markedet (skulle egentlig kommet i fjor). Jeg håper at denne har de samme egenskapene som flyt ukappet. Den 2D 9/10 som er nevnt er faktisk et meget godt snøre å fiske med. Jeg har den i F/S utgave der synkedelen er på hele 6 m med en lang, tynn og delikat spiss. En skikkelig finfiske line som fungerer både på min 7/8 stang såvel som 9/10 stang
  9. Kjøpte en Slate Signature 9-delt (som agela var inne på over) til tilb. pris i høst (kr 1200) med tanke for samme formålet som du nevnte. Målt i trekket er den litt over 30 cm så da tar den ingen plass... Kjøpte den i #5, men stanga er noe stiv, så du kan godt gå ned en klasse. Jeg kommer til å bruke den til kombifiske, også til lettere laks og sjøørett fiske.
  10. Barca vinner alt, fortjent - min mening om det ... :wink:
  11. Yeppps - da er tur bestillt med sesongåpning til Dee og Spey rett etter påske - det skal bli godt å komme i gang. Og med mai start i Lågen og tur til Kola i midten av juni er programmet lagt et godt stykke framover. :roll:
  12. I går (torsdag) var det ikke så myyyeee mennesker - noe som gjorde runden mer behagelig. Ble imponert av Hywel Morgan sin demo - dyktig kar det der - og full av humor .. ble til at vi ble stående og prate. Det er jo slikt som gjør det meningsfyllt å reise på messe - i hvertfall for meg. Mortensen var dessverre syk - men han stiller vel en annen dag. Ryktene sa at det kommer en ny DVD fra Mortensen - og at Morgan/Mortensen planlegger å lage noe fra New Zealand! Var egentlig på jakt etter å prøve noen nye stenger til Loomis - bl.a den nye 13", og dermed forsvant noen kroner .. Med 3 kastedammer ble det rikelig plass og det gjorde godt og stå der å kaste (dette er jo virkelig noe for den som måtte ha en hage i vater, eller? ) De fleste er representert med stort og smått - Gero har stort utvalg, med 2 stands. Tundra Outdoor litt vanskelig å finne (mange stands som har Simms nå). Sjåk tørka kjøtt var så absolutt å anbefale - og skjorta til Simms falt jeg òg for - så da er det vel bare å vinke til sommeren. God messejakt!
  13. Enn konjakk`en da, Slate! Vi har da en ekstra lomme til den - eller? Ingen laks og sjøørrett - tur på meg uten konjakk i lomma, nei! Ellers .. liker bedre en minimalistisk stil PS: til Stroh rom - på langtur vil vel en liten pose te gjøre susen :blink:
  14. Trodde chestpack var noe for menn, Anne Mulig jeg har misforstått noe her ..
×
×
  • Legg til ny...