Hopp til innhold

SFTor

Medlem
 • Antall innlegg

  659
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

5 Nøytral

Om SFTor

 • Bursdag 25. sep. 1958

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  San Francisco
 • Favorittfiske
  Ørret, laks, steelhead, bass

Siste profilvisninger

3 076 profilvisninger
 1. Jeg regner med at dette skal være 15.900 kg, og 14.300 kg, respektive?
 2. Er ikke en femmer littegrann i letteste laget? Hva med en sekser, særlig med tanke på eventuell smålaks?
 3. Ny forskning på mat viser ganske tydelig at hjertesykdom er forbundet med det kostholdet som er blitt anbefalt oss de siste femti årene: spis kornmat, spis planteolje istedetfor smør, ikke spis egg, kjøtt og fett, etc. Det viser seg at disse rådene har vært direkte feilaktige. Det er derfor ikke havre du trenger (du kan sikkert spise litt havre hvis du liker det), men å komme seg tilbake til fisk, egg, kjøtt og grønnsaker, og sånn rundt 50-100 gram karbohydrater om dagen fra poteter, kålrabi osv. Jeg vet at dette skurrer for de aller fleste, men fra hva jeg har greid å finne ut er det dette som er sunt.
 4. Guru, du har vel altså hatt ateriosklerose, tiltetning av hjertekarene med "plaque," som det ihvertfall heter på engelsk. Jeg ville i den sammenheng ta en titt på kostholdet. Du bør antageligvis kutte ned ganske så drastisk på brødmat, pasta, og annen stivelse; veldig lite poteter også med andre ord. Sukker skal du antageligvis ha veldig, veldig lite av. Prøv å se hvordan du reagerer på å få mesteparten av energien du trenger fra fett, smør, egg, bacon, koteletter, biff, fisk, kylling osv. (spis normale porsjoner, du trenger ikke å telle kalorier), samt alt du gidder å spise av grønnsaker, med smør over naturligvis. Frukt kan du spise normalt av, men SPIS frukten, ikke drikk saften. Melk og ost kan du gjøre litt som du vil med. Det er en del av de litt mer fanatiske som sier at du ikke skal ha meieriprodukter, men jeg tror nordmenn flest tåler både melk og ost veldig bra. Dessuten syns jeg det er godt. Med litt flaks kan du unngå blodtrykksmedisiner, hjertemedisiner osv med dette kostholdet. Noen kaller dette kostholdet for "paleo" kosthold. Det er egentlig ikke så farlig hva det heter, og du trenger ikke å holde deg så veldig strengt til det. Jeg har ihvertfall merket utrolig mye positivt etter at jeg har lagt med sånn rimelig nærme dette kostholdet. Den største bonusen er vel at du får tilbake en utrolig jevn og fin energi hele dagen, men det kan hjelpe veldig godt på helsa også. Jeg hadde begynt å få gikt i tomlene, som er noe dritt for fluefiskere. Etter at jeg har spist sånn omtrent som dette it et par måneder er tomlene mye bedre. Det jeg ser av undersøkelser og mer anekdotisk stoff, er at blodkolestrol, triglyserider, blodtrykk, blodsukker, osv. later til å komme ned på gunstige nivåer med dette kostholdet. Prøv og se hva du syns! Det er gøy å spise omelett med ost of skinke for helsas skyld. Lykke til, og skitt fiske. T
 5. C&R vil bli innført i mye større utstrekning i Norge over de nærmeste årene. Det er det liten tvil om.
 6. Fluer med rødt og oransje på slutten av sesongen bunner i det at det er parr som velger å ikke gå til havs, men som prøver å tjuvbefrukte rogn ved å snike seg innpå, for så å legge en liten klatt melke oppi det hele. Sist jeg var i Surna fisket jeg med uunnselige mønstre, men hvorfor ikke prøve en liten parr-imitasjon?
 7. Fin fisk. Neste gang kommer det kanskje noen på flue også. Ikke gi deg. Min erfaring er at flue ofte er mere effektivt enn noe annet, av den grunn at det er en veldig fleksibel metode. Du kan fiske oppå, rett under overflatehinnen, dypt, og midt imellom, med alt fra knøttsmå fluer til store fisk- og krepseimitasjoner. Du kan la flua ligge stille, krype avgårde, eller bevege seg raskt. Som Alf Prøysen ville sagt: "Det kan bare fluefiskeren, og bare bare han." Eller hun, naturligvis. Hei så lenge, Torgeir
 8. Hva med fortomstykkelse? Bruker du for tjukk tøm?
 9. Syverstang går greit til ørretfiske på fjellet. Jeg vil kanskje anbefale å bruke litt lengre fortom, la oss si halvannen stanglengde istedetfor den sedvanlige stanglengden. Det er bare hyggelig å maile litt om fiske, Stein Are.
 10. Her er et par vadere fra Orvis på salg, som et eksempel på noe som kunne funke, og som ikke er så steike dyre. Med toll burde de vel dine for under tusenlappen. Regner med at det er en bra deal? http://www.orvis.com/p/endura-stockingfoot-waders/0g2l I tillegg må du naturligvis ha vadesko, sånn som disse: http://www.sierratradingpost.com/frogg-toggs-rana-wading-shoes-studded-for-men-and-women~p~7715x/?filterString=fishing~d~14%2F&colorFamily=01 Når det gjelder fluer, er det ikke så lett å bare lire av seg mønstre. Till fisket ditt i sjøen vil jeg tro at det riktige for deg blir å skaffe deg småfiskimitasjoner i flere størrelser, fra småtasser på tre-fire centimeter, og så trinnvis opp til den du viste på bildet. Ta og mål den og se hvor lang den er. Omtrent 10-12 cm? Hvis så er tilfellet ville jeg kanskje hatt noen små, og så kanskje et par størrelser imellom. Samme med reker. Til ørret kan du ta det enkelt i starten. Standard nymfer i str. 16 og 18. Beige, brun, oliven, og sort. Ha noen med kulehode og noen uten. Jeg ville ikke vært foruten Woolly Bugger, som kan imitere alt fra småfisk til kreps. Av tørrfluer ville jeg kanskje begynt med Adams, March Brown, og Elk Hair Caddis. Hvilken vektklasse er fluestanga forresten?
 11. Hei Stein Are! Hvor var du og fisket? I et vann? I sjøen?
 12. Ørret har alltid vært late. Det er sånn den overlever. De er kløppere til å finne ut akkurat hvilket insekt de kan spise med minst mulig kraftutfoldelse, og så gjør de det. Det kan klekke store insekter som er for rene proteinbombene å regne, men hvis det er lettere å fylle vommen med en liten fjærmygglarve som klekker samtidig, viser de ingen interesse for de større byttedyrene. Det er derfor fluefiske er interessant. Du må finne ut av hva som skjer.
 13. Hei Stein Are! Polariserende solbriller er vel greit å ha, men jeg ser ikke det som noen stor nødvendighet. Finn et par du liker, og ikke bruk for mye penger. Farven på linsen: noen liker brunt, noen liker rav, noen liker grått. Se hva du syns, det gjør ikke noen stor forskjell. Polariserende fiskebriller skal ikke være for mørke. Vadebukse derimot er like viktig som fluestang og snelle. Vadebuksa forandrer livet ditt som fluefisker, og lar deg ikke minst fiske ordentlig mens du holder deg tørr og varm. Det er viktig for utholdenheten og ikke minst fiskegleden. Velg sokkevadere, altså vadere som slutter i neoprensokker, med tilhørende vadesko/støvler som du snører på utenpå. Det finnes mange merker. Blant de beste er Simms, Orvis, og Patagonia, ihvertfall her i Statene. De kan være dyre, men de finnes ofte på salg. Ikke tenk for mye på småplukk som glidelås foran, lommer, ogsåvidere. Finn et par som puster (Gore-Tex e.l.) og som går skikkelig opp under armhulene, og du er i business. Kanskje det er noen andre her som kan foreslå en modell som er solid og ikke for dyr. Selv har jeg Simms. Ha en tube Aquasure i fiskesakene for større reparasjoner av lekke vadere. Enda viktigere enn det er å ha noe skikkelig sint tape, for eksempel gaffa tape, duct tape, eller gorilla tape, som tåler vann. Då kan du raskt fikse lekkasjer i felten uten å miste fisketid. Lekker det er det av med vaderne, finn hølet, sett på tape på innsiden av vaderne etter at du har tørket godt, helst soltørking, og så er det på'n igjen.
 14. Hei Stein Are: et tips om marflo: hvis ørreten i et vann er rød i kjøttet, spiser den marflo. Og forresten, ikke 10 cm mellom fluene. 20–30 er bedre. Jeg tenkte tommer. En attraktornymfe til du kan se om du finner: Prince Nymph.
×
×
 • Legg til ny...