Hopp til innhold

Thor

Medlem
 • Antall innlegg

  492
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Om Thor

 • Bursdag 08. sep. 1968

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Favorittfiske
  laks og sjøørret.

Siste profilvisninger

1 485 profilvisninger
 1. Ja det er jo i motbakkene man finner ut hvem som er med å drar lasset. Dette er ikke unikt hverken for Orkla eller andre elver. Eller jaktterreng for den del. Er det lite, så forsvinner shop'erene. Vi ihuga blir igjen. Forøvrig så er jeg av den formening, at sportsfiskere generelt i Norge er jevli lite engasjert i villaksbevaring. Det er ikke hjelp i å sitte på elvekanten og diskutere seg gul og blå på fjøslaks og at oppdrettsbaronene må få anleggene på land, når ingen "tar noen runder i ringen" med oppdrettsnæringen. Nåvel, noen unntak er det jo. At Heggem går inn på banen nå syns jeg er både riktig og bra. For jeg har sett lite til engasjement fra lakselodgene våre. Kanskje han får med seg flere i denne uhyre viktige sak.
 2. hehehe det er helt klart det riktige skjema.
 3. jeg har sveiva på den riktige siden..
 4. Næh, såpass må vi tåle. God humor igrunn. Og vi fluefiskere må da tåle skjeve kommentarer fra blikkastere (slukfiskere), og snabelvaskerne med de grønne deodorantbøttene under haka. I mørket er alle katter svarte, og vi er da ute i samme ærend. God fiskesommer til dere alle. :biggrin:
 5. Åh, det skulle ikke mer til? Første linjen var poenget jeg ville frem til med å provosere og få litt liv her. Som innbygger i en kommune tett opptil Hardangervidda, vet jeg dessverre alt om rar/skjev/offentlig/privat forvaltning på jakt og fiske. Nå skal det jo sies at på østsiden midtre del, er det rettferdig trekning på villreinskort. Rypejakta er i noen områder også rettferdig med trekning hvis mange etc. Men maaaaange steder er det håpløst å komme til grunnet lokale fordeler eller privat. Hardangervidda er dessverre båndlangt i store arealer av familier til gamle kakser, redere, hoffansatte, bokhandlere, ambassadører osv som kjøpte opp utmark til fattige fjellbønder på 1800 tallet. Private fiskevann finnes derfor i stort antall, med ditto kjeppjaging når man dupper flua uti. Så de får herje på med garna sine. Så sånn er det her da. Men det er helt klart ett trekk i tiden, at når ressursen - som enten laks eller rype minker, så utestenges noen med regler. At lokale skal ha noen fordeler er jeg enig i. Men jeg liker ikke utestengelse. Da får man heller krympe totalantallet. Og jeg liker heller ikke privat "forvaltning" på jakt og fiske som på H.vidda. Så enkelt er det.
 6. Tja, at det er ulike priser i Oppland vet ikke jeg noe særlig om. Men mine tanker var for lakseelvene, og da må man i all hovedsak nordover for å finne slike særpreg. 14,07 kr literen her idag. Det overlever jeg. Men jeg vil begynne å kreve skattefordeler og fradrag for å bo i SørNorge. :blush:
 7. Spørsmålet kan vel kanskje stilles slik: Hvorfor er dette ett utbredt særtrekk som finnes kun i nord?
 8. Det er jo mer eller mindre slik at det i gokkeland skilles mellom utenbygds og innenbygds. Utenbygds til en dessto høyrere pris of course og ikke alltid rett i kremfløtene heller for å si det sånn, ...og sånn går no dagan. Hvis noen lurer på om jeg søker Alta iår, så nei som ifjor som iforfjor og som i fremtiden. 400 kr for å søke på 80 kort - type utenbygds så klart. Av de er det rundt 30-35 som er interessante for meg. Nei, Norge er ikke ett land som holder ihop Anne. Det viser man til fulle i Nord.
 9. Jeg har etterhvert kommet til det standpunkt, at jeg gir blanke i hele NordNorge. De laller og herjer rundt som fanden sjæl i elver og på vidda. Og vi ser jo hvordan det går. At grinebiterne nå skal ha jaktområdene for seg selv, er jo bare spikeren i kista sånn sett. Da gjenstår det bare å kutte statsstøtten nordover, så kan de klare seg selv.
 10. Fantastisk. Er de så redde for at våre kjære oppdrettsbaroner i not-og-kanne bransjen skal bli påført kostnader og at har først noen begynt på land, begynner kravet om alle å komme fort? Ja her er lobbyistene igang øyensynlig. RØDT KORT til departementet. :mad2:
 11. Vel, hvordan oppbevarer man kronjuveler? Iallefall ikke ute i garasjen. Jeg har ett eget lite rom på ett par kvadrat oppi andre etg, der jeg lar stengene stå luftig uten tube og trekk. De står ved siden av og tubene uten lokk. Snellene ligger i hylla, og alle liner er tatt av sneller og andre spoler, og henger i store runde kveiler på veggen. Forøvrig er linene rengjordt og jeg tar en kjapp runde og setter de inn med linevoks for vinteren. Fluene er tatt ut av boksene, og ligger løst på øverste hylle. Foran hylla har jeg satt opp hengestativ og skohylla til jakt og fiskebekledningen, så ungene ikke får ideer om å gå løs på kronjuvelene bak. :msn-wink:
 12. Helt enig. Det er ingenting som gir meg mer glede enn å fiske laksen "der ingen kunne tru at laksen kunne bu"....mens hopetallet sitter i den opplagte hølen og griner over lite laks.
 13. Thor

  Dødskjedelig!!

  Jeg er enig med Mattis. Høyst sannsynlig er dette tråden med flest svar på ett døgn siste året, så stangen går til Mattis Jeg også savner den høye tempen som var i starten, da folk kranglet så busta føyk, helt til moderatornivået modererte det meste og noen bort. Nå er vel bare c&r diskusjonene fra tid til annen der det er temperatur. Men det minker det også. Villaks vrs oppdrett har også blitt helt daff, sikkert fordi det er så lett å bare prate om det - ikke gjøre noe. Samme tendensen er det på fiskersiden.no også, der er det bare noen oldiser som sitter og hulker sin lengsel til Gaula. Vel, ting endrer seg også. Etterhvert så er vel min bruk blitt mer relatert til infosanking om ting jeg lurer på innimellom. Eller suplere noen som lurer på ett eller annet. Men som sagt, jeg savner de rødglødende diskusjonstrådene som vi engang hadde av og til ja
 14. Helt enig. Jeg syns engasjementet til laksefiskere er mildt sagt elendig. Noen unntak naturligvis, men over det jevne så er det bånn syns jeg. Her om dagen så jeg i ei lita lokalavis vestafor, ei annonse om busstransport til demostrasjon utenfor stortinget. Det gjaldt nedleggelse av en fødeavdeling. Javel, tenkte jeg....sånn skal det være. Men når overskriftene i avisene bugner over av fjøslaksrømmninger, og flere stengte elver neste år....nei da sitter laksefiskerene fortsatt å surrer på nett om hvilken aksjon stanga har, klumplengder og fluer. Som om alt fortsatt er rosenrødt. Dette ligner veldig på Gertrud i The Julekalender...."ja, vi får håååp det blir likar i mårrå. Jau det villa berre vørri lekkert." Tror alle at det blir berre lekkert neste år? År etter år? Jeg tror jaggu det. All honnør til de få krabbefiskere som er igjen. De tok iallefall med seg ett lass med russerkrabber og dumpet utenfor Stortinget for ett par uker siden.
×
×
 • Legg til ny...