Hopp til innhold

Tore Litleré Rydgren

Medlem
 • Antall innlegg

  150
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral
 1. tja, kjenner prosjektet litt overfladisk. Noe spesielt du tenker på?
 2. Tore Litleré Rydgren

  Vekkelsen

  Veldig bra, skal bli spennende å følge fortsettelsen her :-)
 3. og alle som har med seg bindestikke kommer gratis inn :-)
 4. Tidspunkt Hva Hvor 10.00-16.00 Fluebinding – møt fluebindere fra fjern og nær! Sentralhallen 10.00-16.00 Fluebinderkrok for barn, med instruksjon Sentralhallen 10.00–16.00 Åpent bibliotek med spennende fiskelitteratur! Biblioteket 10.00-16.00 Fiskeutstyr, demonstrasjoner og stand ved Flyfishing Adventures. 10.00–16.00 Workshop Thomas Züllich, fluebinding med ulike teknikker Sentralhallen 11.00 Søndagsfilmer for barn Auditoriet 11.30 Omvisning i museets akvarium Akvariet 12.00–14.00 Fluebinderdemo på storskjerm i sentralhallen: Roy Peistorpet, tsjekkernymfer Thomas Züllich,”Split Thread Technique” med hår fra hare. 13.00 Tsjekkisk nymfeteknikk, foredrag ved Roy Peistropet Auditoriet 14.00 Grunnleggende insektlære for fluefiskere, Tore L. Rydgren Auditoriet 15.00 Fortomsbygging og fluepresentasjon, foredrag Thomas Züllich Auditoriet 15.30 Omvisning i museets akvarium Akvariet VELKOMMEN TIL FLUEBINDERDAGEN!!
 5. Det skal egentlig kjøres eksamen for EFFA's kasteinstruktør sertifisering på Elverum 8. august, men det er litt for få påmeldte foreløpig.. Har du lyst, så kontakt meg på +4795298732 Tore Litleré Rydgren
 6. Mye av dette med å lære bort fluekasting handler om å skape gode mentale bilder for kursdeltakerne. Et bilde jeg har brukt mye er "-tenk deg at du skal sende papirfly". Det gir ikke en perfekt bevegelse, men sier noe om akselerasjon, stopp og rett linje. Det kan også være en bra kur for å dempe kraftbruk hos "ekte mannfolk" som kompenserer dårlig teknikk med rå kraftbruk.
 7. Men litt tilbake til topic; et tips jeg vil dele er -pass på hyppige pauser! Legg gjerne inn annen nyttig info, eller sørg for andre former former for avbrudd på kastekurset ditt. Ca hvert 30. minutt er passe. Ingen blir gode fluekastere av å kastekastekaste på seg støle muskler ol, la de hvile seg litt og du vil se at kastingen ofte tar seg opp etter en pause.
 8. Bra, Sven :-) Det tror jeg rekker lenge :-)
 9. bare å møte frem, blir på jakt & fiskedagene i august :-) anbefaler treningsleir med en som har sertifiseringen først. Ikke fordi det er såå fordømt vanskelig men de bruker å ha ganske stramme rammer på definisjoner av ulike kast. Og husk på at kastingen bare er en tredjedel av eksamen, resten går på tema vi diskuterer her (hvordan lære bort) og teori. Når jeg tok min sertifisering var det 12 som startet og 4 som sto..
 10. tja, på sett og vis. Jeg har EFFA sertifiseringen (som de selv mener er strengere :-)) Tror nå kravene der er ganske like, jeg.
 11. Spennende tråd! Jeg har drevet som instruktør noen år og har etterhvert sett mange fluekastere "klekke". Jeg har hånd om rundt 100 stykker i året, og det som aldri slutter å forundre meg er hvor forskjellig mennesker lærer. Som Mel Krieger påpeker, så er menneskeheten delt inn i to grupper, -poeter og ingeniører (kanskje det er flere grupper også :-)) som lærer på ulikt vis. Så mitt bidrag inn i denne tråden er å hevde at som fluekastinstruktør må man passe seg for å låse seg i ett bestemt opplegg, man bør kanskje ha noen alternative eksempler/metoder i ermet for å treffe ulike personligheter med de riktige innlæringsteknikkene. Når det gjelder inspirasjonskilder for "fluefiskedidatikk" så har jeg noen på begge sider av Atlanteren. Mel Krieger, Lefty Kreh, Göran Anderson, Sepp Fuchs, Bas de Bruin har lært meg mye. Men det som lærer meg mest er møtet med nye kastere. Ene kurset jeg kjører er et instruktørkurs, da lærer jeg virkelig mye. Det er noe med det å "lære å lære bort". Da må man virkelig reflektere rundt egne metoder :-)
 12. Brukte du samme fortom på testen av de ulike linene? En lang og stiv fortom vil kunne være med å stabilisere front taperinga på lina, en kort og myk fortom vil gi motsatt effekt.
 13. ...hvis været blir sånn noenlunde vil det bli fluekasting også, muligheter for å teste stenger, snører etc...
 14. Og her er endelig program: Oversikt over aktiviteter 10.00- 16.00 Fluebinding – møt fluebindere fra fjern og nær! Mulighet for å binde din egen flue. Sentralhallen 10.00- 16.00 Fluebinderkrok for barn Sentralhallen 10.00- 16.00 Fiskeutstyr, demonstrasjoner og stand ved Flyfishing Adventures og Mastery Sentralhallen 10.00 – 16.00 Bygging av cane–stenger ved Vidar Steimler Sentralhallen 11.00 Søndagsfilmer for barn Auditoriet 11.30 Omvisning i museets akvarium Akvariet 12.00 Riktig stang – passende line, foredrag ved Geir Kjensmo Auditoriet 12.00 – 14.00 Fluebinderdemo i sentralhallen: O.T. Ljøstad - tre favoritter, Runar Kabbe - sjøørretfavoritter, Roy Peistorpet - tsjekkernymfer. Alt på storskjerm i sentralhallen 13.00 "Økt satsing på både sportsfiske og vannkraft i innlandet – er ”ja takk begge deler” en utopi?" Foredrag ved Jon Museth, NINA Auditoriet 14.00 Fluefiske etter sjøørret på Bornholm, foredrag ved Runar Kabbe Auditoriet 15.00 Omvisning i museets akvarium Akvariet Dette blir en kanondag, velkommen!
 15. ...videre kommer det til å bli fluebindedemo på storskjerm i sentralhallen ved: - Runar Kabbe, sjøørretfavoritter - Roy Peistorpet, tjekkernymfer - OT Ljøstad, tre favoritter
×
×
 • Legg til ny...