Hopp til innhold

jakeman

Medlem
 • Antall innlegg

  36
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Om jakeman

 • Bursdag 27. mai 1982

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Finnmark, Alta
 • Favorittfiske
  Laks, ørret og røye

Siste profilvisninger

957 profilvisninger
 1. jakeman

  Fiskebriller

  Haha. Legg ut det bildet der du har på deg de brillene du fant i båten til bestefaren din.
 2. Jeg ser faktisk den at stengene kan variere på ERN. Men ikke i så høy grad. Mistenker at det er snakk om målinger av fabrikkproduserte stenger og håndlagde. Om en stang kommer i feks 4 deler skal det ikke mye til for at en eller flere av delenes "rygg" ikke treffer nøyaktig på hverandre. OG at ryggen på forskjellige stenger ikke ligger likt i forhold til korkhåndtaket. Dette vil resultere i forskjellig ERN. Men at snørevekten også lyges på i tillegg er jo litt mystisk. Stiller i hvertfall krav til oss bruker om å lese tester og høre på brukererfaringer før vi kjøper. Evt tester utstyret. Irriterer meg litt dette kjenner jeg. For en dårlig match mellom stang og line kan være utrolig ubehagelig å kaste. Tenker bare på meg selv dem første årene da det var langt mellom gode kast. Lite visste jeg da at snøret på stanga mi var alt for lett. Sånt skjønner man ikke før man begynner å få feelingen!
 3. Kjøp deg noen tynne langrennshansker. Da må du ut med en 400 bøkkers.
 4. Takk. Det var et så enkelt og grett svar jeg egentlig var ute etter:) Men tar gjerne i mot andres synspunkter og andre stangalternativer også!
 5. Hoi Har en Sage SLT #4 9' som brukes til alt av fjell og elvefiske etter brunørret og røye. Etter 4-5års erfaring som fluefisker har jeg skjønt at dette er en stang som passer meg ypperlig. Men jeg har lyst å prøve noe nytt, men i samme sjangeren som SLT'en. Fluefiskeverden går jo videre og nyere, "bedre" stenger kommer på markedet. Har sett litt på Scott G2 og Sage Zxl, men har dessverre ikke hatt muligheten til å prøve disse. Hva er forskjellen? Skjønner at mye er "taus kunnskap" og dermed vanskelig å forklare.
 6. trur det her nord-norgeforumet går i dvale fra oktober
 7. jakeman

  Scott S4

  En stang med feelingen til SLT og trøkket til native høres meget interessant ut. Kanskje man skal gå for en S4 #5 til våren!
 8. jakeman

  Mygg?

  Kom akkurat fra en 2dagers på sennalandet. Er litt mygg til tross for kaldt vær, men så lenge man holder seg litt unna myrene er det ikke så ille. Kommer an på hvor mye mygg man tåler. Ser det varierer mye fra person til person. Men det er i alle fall langt fra kauto og omegn mygghelvetet:) Jeg synes fisket dog blir litt dårlig i nordavind og 6-7-8 grader. Spesielt med tanke på vakende fisk og tørrflue.
 9. Jeg har kun god erfaring med forsendelser fra utlandet. USPS sender trygt, men leveringstid kan variere. Som regel har du flere valgmuligheter hvor pris bestemmer leveringstid. Posten i Norge kan også rote. Det jeg egentlig vil frem til som generell regel er å ikke benytte seg av DHL. Da kan man risikere å måtte betale ekstra for frakten innenlands.
 10. jakeman

  Klekkings

  Det var fortsatt så mye is at det ikke var fiskbart mange plasser, men i flekkan va det plassa man kunne kaste ut flua uten å treffe is. Ingen is der det e litt strøm i vannet. Måtte si i fra så du ikke føle du går bomtur på grunn av meg.
 11. jakeman

  Klekkings

  Var en tur ved Raipasvannene i dag. Isen har nesten sluppet taket på de vannene som ligger fra ca 250 - 350 moh. dessverre ingen vak å se. Prøvde oss med litt nymfefiske, men ingen bett. Jeg velger å skylde på den kalde nordlige brisen som fraus både fingre og ører blå:)
 12. jakeman

  Klekkings

  ja, sennalandet e vel utelukket i denne sammenheng. snøen har en tendens til å ligge en stund der i høgge.
×
×
 • Legg til ny...