Hopp til innhold

rovfisk

Medlem
 • Antall innlegg

  1 348
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Alt innhold fra rovfisk

 1. rovfisk

  Skottland 2017

  Det nærmer seg en tur til Kincardine i slutten av mars. En stund siden jeg har vært i Skottland nå, så det skal bli spennende. Vi blir boende på Huntly Arms - ikke lange gåturen til Boat Inn som hadde bra mat sist vi var der. Hytte helt inntil elva hørtes veldig bra ut. Er det Stracathro? Ser fint ut det..både plassen og statistikken. Mvh Roar
 2. 2 døgns kort Phatakorva og Forbygninga. Meget fornøyd med å komme tilbake dit å fiske. Enda mer digg skal bli å fiske med tørrflue etter laksen i andre nærliggende elver. Lite som slår det.
 3. Takk. Tror likevel det var ca 8-10 år siden sist det ble gevinst på meg selv. Ellers har det vel vært gamle tanter, naboens hund etc som har vunnet, i den tiden det var lov.
 4. Det er jo stort sett likt resultat hvert år i lotteriet - så årstall for avholdelse av trekningen er kun en uvesentlig detalj Frankov.
 5. Pleier vanligvis å ha trekningen i slutten av februar.
 6. Fikk nettopp beskjed fra "sjefs-editoren" at filmen er oversendt til produksjon. I tillegg fikk jeg coveret Tørrlaks er oppskrytt - helt enig.
 7. Tørrfluefilmen begynner endelig å ta form..
 8. En kort ettermiddagstur resulterte i 3 svidder En av dem ble gjenutsatt. Ellers en blank og en lett farget.
 9. Kan rapportere om godt fiske i ettermiddag og noe mindre folk en normalt. Mye mulig landskampen hadde noe med det å gjøre. 3 svidder og 1 laks, hvorav 1 av disse ble sluppet pga. hufisk. De var lett farget og i god kondisjon. Det var mye laks som viste seg.
 10. Det var synd dere ikke lyktes med fangsten denne gang. Jeg var selv i elva noen timer på torsdag hvor det ble to stykker. En hufisk som ble satt tilbake. Var borti en mer på våtflua og en som bommet på riffling. Det var forøvrig en del blank fisk som gikk oppover i store flak. For min egen del ble det ikke rett timing, men svensken fikk. Etter antall folk i elva er det nok mange som setter pris på å få (små) laks, kontra det å ikke få noe i det hele tatt. Beretninger fra fiskere som benytter 2-3 uker i Trøndelag uten napp i år, i fjor og året før der igjen synes jeg virkelig synd på. Bruk like mye tid i Bjerkreim og det er betydelig større sjanse for å få fast. Fra 16 til 19 år er det 50% avslag på fiskekort. Dette må vel sies å være bra. Kunne selvfølgelig vært bedre for rekruttering om aldersnvået ble hevet ytterligere, noen år. Bjerkreim har neppe priset seg ut av markedet, når en teller antall fiskere langs bredden. Med en betydelig lavere pris enn andre elver i Sør-Norge og uten begrensninger på kortsalget tror jeg elva ville ha fått en 100 års flom med fiskere fra inn og utland....vi er vel på en 50 års flom nå..Dette ville vel muligens også gått utover bestanden? Ser man mistenkeliggjør rapporteringen i Suldal også. he he man må jo bare riste på hode...
 11. Synes det er svært merkelig at det stilles spørsmålstegn til fangsten i Bjerkreimselva. Bjerkreimsdelen av vassdraget (sone 1 til 5) har de siste årene hatt en fangst mellom 5-8 tonn. Har dere noen ganger tenkt på hvor lang denne delen av elva er, og hvor mange fiskere det er? Prøv å sammenlign med fangster i andre elver i landet!
 12. Kjør på. ingen vesentlig forskjell på mørke eller glassklare elver mhp. riffling. Bjerkreim, Figgjo, Dirdal, Sokna, Etne, Mandal etc.like anvendelig i alle. Veldig effektivt.
 13. Bruker oransje tuberør og litt svart geit. Blir bundet som en liten sunray. fordelen med oransje tuberør er at du ser den lettere. Vanligvis fisker jeg disse sakte. Mender oppstrøms. De fungerer meget godt i Finnmarkselvene Hull blir laget på siden, fra midten og opp.
 14. Vi fikk kun dokumentert to storlakser, en del smålaks og selvfølgelig en harr. Men det å få fiske på ett slikt stykke elv var magisk. Vannvittig spennende!
 15. Ikke noe gevinst i år, men jeg kan leve lenge på fjorårets tur til Bollo/Vinakorva :biggrin:
 16. Fly til københavn og leiebil derfra burde være kurrant.
 17. Annual Drake Awards 2010 og Tarpoon....da er det jo snakk om en av de råeste fiskefilmene jeg har sett. Tapam! http://www.tapamthemovie.com/trailer.html
 18. Blir nok en god film. Ser frem til å få en ny film å sikle etter. Takker for info. Er nok en veldig kostbar krane som er benyttet. Vannvittig stilig filming en får med disse kranene. Skulle en sette spørsmålstegn med noe er det tilslaget som virker lite troverdig..ha.ha det er jo tidenes mest kjente filmtriks innen laksefilm. Men okay det må jo være med for å få sammenhengen og spenningen. Ellers reagerte jeg på fargene og lys på teezer'n som burde vært vesentlig bedre på en pro film.
 19. Finnes en del mønster bundet med kaffebønner sist jeg sjekket for 7-8 år siden. Stilig flue! En av tankene bak flua er få ett lite "plopp", som skal gjøre ørreten oppmerksom på at maten er servert.
 20. Når folk har fått pustet ut etter sesongslutt i elva, antar jeg fluebindingen i Sandnes Baptistkirke starter opp igjen. Vi bruker å være en god gjeng som binder alle typer fluer. For nærmere info om oppstart se kontaktinfo på jæren jeger og fisk sine nettsider.
×
×
 • Legg til ny...