Hopp til innhold

Rod

Medlem
 • Antall innlegg

  68
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Om Rod

 • Bursdag 02. juli 1956

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Favorittfiske
  Fet finner
 1. Hei Terje! Det var veldig trist å høre at du hadde hjertestans. Det var bra at du fikk nødvendig hjelp så rask. Jeg ønske deg god bedring og ser frem til flere bank på casting stevne! Mine tanke gå også til din familie og håpe at de har de så bra som de kan. Rod
 2. Rod

  Rio Dart

  Hei s0und Jeg kjøp snøret for et par måned siden. Jeg har bare prøvd den på trening i hallen (på Partridge #5 9' tror jeg), - det virke veldig grei. Lader stangen bra (stangen er en litt kjapp kraftig 5'er) og flyr pent i luften. Så første inntrykk er lovende. Nå jeg kan kommer meg ut å kaste - og prøve det på flere stenger - så kan jeg gir et bedre beskrivelse, men det blir ikke til etter 5'er Cup er over og isen er borte. Rod i Tromsø
 3. Et par andre pluss er at du kan forlenger butt'en og hvile stangen mot kroppen mens du kjøre fisk om du vil (hvis du blir sliten), og, at unger (som har svakere handledd) får mulighet å lære å kaste. En 9' ørret stang til en 7 åring er som en 15' laksestang til voksener. Jeg har kastet en 15' som enhånds bare for å ha prøvd - ikke lett kan jeg si - selv om det gikk... :biggrin:
 4. Hei Perek, Er det en god ide å få 'både vekt, lengde og tykkelse på de lovlige linene' lagt ut lett tilgjengelig på nett da? Ja, synes jeg!
 5. Interessant... Ifølge http://www.fly-fishing-tackle.co.uk/acatal...N_EXT_LINE.html har snøret en klump på 9m som jeg først antatt (lengder var hentet fra www.visionflyfishing.com som lager snøret - nettsider var nede da jeg prøvd den nå nettopp). Det var ikke alle av årets model - bare en/noen av de senere leveringer av siste versjonen. Enig at det er de første 10 yards (9,14m) som definere snøreklassen, men meningen var (etter det jeg forstår) at klumpen på et f.eks. #5 snøre skal vare nesten 1gm/m defor har jeg tatt den som utgangspunkt. Det er definitiv ikke hip-som-hap hva du har bak de første 9,14m i praktisk kasting/fisking, men jeg er enig at 'Teoretisk kan ei line på 20m godt veie 100gram og likevel være ei #5-line'. Men jeg stusse litt over forskjellen mellom det du har målt og teknisk detaljer fra Vision fabrikken (jeg tvil ikke på din måling - bare for å få det sagt! ) Grunnen jeg har tatt 21m er at du har ca så mye eller mer utenfor stangtoppen nå du kaste med SA ED. Grunnen til regler endringer var (jeg var fortalt) var det var mange klager over de lange tunge klumper ifjor. Likevel veie de godkjent snørene (pluss noen andre jeg har målt) mer en min tung, nå ulovelig ED på samme lengde Det gå fint å holde 5 - 7m foran baking knuter på Carron f.eks (ca 24m carry hvis det er 30m som oppgitt) og kaste hele sulamitten gjennom topp stangringen - jeg har gjort det og er ikke en særlig god kaster (spesielt på konkurransene ) Takk for din andre målinger! Jo mer og mer jeg leser og forsker, jo mer og mer miste jeg tillitten til snøre fabrikkene. Tenk deg at du skal avfiske en liten bekk på en stilleværsdag - ta med deg din lille 3'er stang og en fin lett kort klump WF bare å finne at det er altfor langt til de trange plass du må kaste fra, or snøret, nå du endelig får det ut lande som en Scud rakkett :scared: . Det var den fisketur ødelagt ) Eller som jeg opplevd ifjor før Guideline Cup, jeg ønsket en klump på en viss lengde. DT 7 eller 8 (væravhengig) var riktig ifølge AFTM tabell (gram/meter), bare å finne ut at det var langt over tillatt grense . Hadde ikke penger å investere i masse flere snører så måtte bare ha en kort klump. Nei, jeg må nok gå og ta meg en røyk og roer ned litt
 6. Ja- det var Vision Extreme Distance jeg hadde hørt var grunnen til det nye regler. Snøret finnes i #5-#12 (flyt) med en klump på 9m - 12m. Jeg gå ut ifra at det 5'er snøret har den korteste klump. Det gi 2,1gm/m dvs et #10/11 snøre Etter det jeg forstår gjelder dette de siste produksjonen og at tidligere snører hadde vekt rund 15gm (kun en #9... ). Så då måtte jeg få Carron snøret opp på vekten og fikk følgende: 9,1m - 9,8gm (en litt tungt #5'er - men antakelig riktig, vanskeligheter å veie snøret tatt i betraktning) 14,4m - 14,8gm (klump) 21m - 20gm NB: min SA ED #5 er kun 19,2g på 21m (0,91gm/m - en litt tungt #4 ) Er det noen andre som har målt de godkjente snørene - hva fikk dere? Nå det gjelde den nye reglen - det er bare en presisering av vanlig regler - alle utøvere uansett sporten er ansvarlig for at utstyret bruk under konkurransen er innenfor gjeldene regler. Tror ikke at det hadde gått hvis Schumacher hadde nitrous på Formel 1 bilen sin - 'sorry - trodde det var ok' liksom... :biggrin:
 7. Med SA EDs sin bortgang fra cuppen blir det vanskeligere og skiller mellom de virkelig gode og oss andre. Hvis jeg husker rett fra testing som Tom Larsen gjort i fjor: kort klump (14-15m) var det lite å skille mellom "fiskere" og "kastenisser". Da klump lengder økt til ca 18m var det en tydelig skille. SA ED er en veldig krevende snøre å kaste langt med - det er defor (tror jeg) at det ble referansesnøret. Det burde være med i tillegg til et eller to kort klump snør på 12-15m for de som har ikke lyst å prøve seg med en 20+m klump. For de som trur at ED er kun en konkurranse snør - det er ikke det, det er også et veldig god fiskesnøret når du har plass for baksleng (men også ellers - du ikke må har hele klump ut. Fisken står nærmere en du tror til tiders). Bonus kast var tvilsomt men bukt kontroll som var nødvendig er alltid verd å trene på. Jeg er spent å se hva som erstatte den. De regel endring for presisjonskasting blir mye lettere for dommere - til tider var det nesten gjetting hvor flue traff først. En pen nedlegg av flue er veldig fiskerelatert. My 2 cents worth (antakelig ikke verd det heller... )
 8. For de som er interesert er det et liten videoklipp av Martin's sin 34m+ cast og hans presisjonsrunde i Tromsø på http://www.fluefiskeinord.no/news.php Det ligge noen bilder derifra også.
 9. Det høres meget spennende - Jeg ønsker dere lykke til! Her i Tromsø har vi en handball + litt til bane på onsdager - det er greit for presisjonstrening såvidt hvis det er ikke altfor mange - det fungere også for opplæring av nye stangsvingere. Når vi har tilgang til hele hallen (70m) gå det bra for lengdetrening med 5'er stenger men kortere en det er ikke å anbefale. Vi få (til vanlig) 2/3 del på søndager og da er det mer pendel kast en noe andre - - ikke bra. Vi har mye problemer å holde nivået på lengdekasting oppe. Av og til er det ingen andre til steder så da er det fulle rulle, men det blir veldig stressende - vi vet ikke om folk kommer 'snart' så rettet trening blir det ikke - bare dalje vilt. Det vises veldig nå det kommer til konkuranser... :unsure:
 10. Hei Tom, Takk for sist! Ja, Martin kastet veldig bra - høyeste poengsum hittil iår og ny pers på lengde! Trond også kastet bra. Tror Alf er bitt av basillen - han og jeg hadde en liten kamp imellom oss. Synd jeg kastet helt r#5va på lengde - det eneste mulighet jeg har å kaste lenger en Johnny og jeg rotet det til (og 2. plass). Oh well - sånn er livet Håper jeg klare å kaste bedre nå jeg kommer ned til Oslo i mars ilag med Johnny, Karoline og Tommy. Sven Åge er kanskje også med. Jeg må også takker alle som stilt opp og hjulpet med domming osv. Det var veldig hyggelig å treffe så pass mange nye. Det var gledelig at såpass mange tatt turen opp hit.
 11. Hei Mickey Finn, Den rød/hvit er den som Matthias har utviklet. Jeg prøvd et på min Loop Blue Line #5 på Casting NM ifjor og synes det var knall (ta frem en fiskestang på såne treff og det er mange som vil leke... og Matthias hadde et sånt snøret med seg). Jeg kjøpt et da jeg hadde kommet hjem igjen (det var salg heldigvis). Og så til Snowbee XS-EDF. Tom L har aldeles rett da han skrev om Snowbees sin snøret. Vi har et par eksemplar her i Tromsø og har prøvd den under det siste 4 - 5 treninger. Vi også fant ut at det gå lenger men er vrient å få det å strekke ut, i tillegg er det en hårfin balans mellom en fin bukt og en som krøller seg noe i he.......te mot slutten av kastet. For min del har jeg fått litt bedre lengde. Hovedproblem med snøret, synes jeg (itillegg at klumpen er for kort), er at det er lite å skille en god og en mer 'gjennomsnittlig' kaster. SA-ED'en skiller 'the men from the boys' altså en god kaster får atskillig bedre lengde en Herr/Frue Gjennomsnit fordi han/hun kan henger mer av snøret utenfor stangtoppen under full kontroll. SA-ED: carry mest, skytt litt (man må være god) XS-EDF: carry litt, skytt milevis (man trenger ikke å være en ekspert - det er nok at du kaste ok) Men vurdering (og NOK 1,25 - mva skjønner du )
 12. Ummm Alf, jeg tror du har ikke følgt med i timen. Det siste nytt er Curran! Graffitt er nok avleggs Ser på http://www.justcast.co.uk/ for mer info (og kjøp aksje i gulrøtter... )
 13. Hei Tom! Jeg prøvd 'verdens raskeste fluestang' på trening idag. Han Johnny spøker ikke - det er lynnkjapp. Det kaster langt og er knall på presisjon. Det er vel lov å bruke den på 5'er cup siden det er reparet og ikke kappet??? (Det spørre han med en T5 på bordet og en vinkelslipper i skapet... ) FlyAlf prøvd stangen også og var imponert (han også kastet langt med den). Du skjønner Tom, her er det ikke snakk om kokt spaghetti (jeg har også kastet med akkurat denne Nano) Det eneste jeg har sett som er raskere var en kosteskaft (men det var ikke #5). (OK jeg spøker...) Men, hvis Mr Hardy har lyst å rette meg kan han godt sende meg et par Angel TE (9' #5 og 10' #7 - Guideline Cup snart skjønne du ) og hvis han har rett så skal jeg skriver i store bokstaver akkurat det (men det kan ta noen år før jeg er heeeelt sikkert ) ...jeg vente spent Mr Hardy...!
 14. Blir det ikke litt galt å bruke ERN som en grenseverdi i en konkurranse, da ERN faktisk kan være ganske misvisende? Har to stenger og begge ble målt til ERN 7. På den ene stanga er XXD svinaktig tung, mens på den andre så er snøret for lett. Dessuten kjøpte vi i Tromsø nylig inn to SA ekspert distance #5 direct from fabrikkens collectbånd, det ene var mye lettere enn det andre. Hvor mange snører må man egentlig kjøpe for å få en som har riktig vekt. TTFN
 15. Jeg har kjøpt noen John Norris snører (mens jeg var i nærheten - jeg kommer opprinnelig fra området litt lengere sørvest) Jeg fant at de trengte litt innsmøring før de fungert som vanlig DT snører, men alle untatt 1 er kappet til klumper. Klumpene er #7 på 18m, #5 på 18m (og en på ca 14 m nå jeg kjøpe mer skytesnøre - Climax Zipline på 20lbs - det skal være en fiskesnøre). snart en #7 på 20m plus en innendørs leketøy i #6. Den er på 25m og gå som det suse på Echo #5 DC - veldig morro å si det mildt. Utrolig god å teste teknikken med - er det ikke rimelig bra så har du problemer (som jeg hadde igår). Gjør det riktig (som jeg gjorde på forrige søndag da jeg mekket den) så gå ut alt av skytesnøre (20lbs amnesia). Synd jeg hadde bare 5 - 6m amnesia igjen da jeg laget klumpen Holdbarheten har jeg ikke testet enda. Klumpene har ikke vært mye brukt som fiskesnøre enda. De ser ut ihvertfall, å overleve trening i Tromsøhallen (betonggulvet men gummiert overflate tror jeg).
×
×
 • Legg til ny...