Hopp til innhold

thomashalv

Medlem
 • Antall innlegg

  300
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Alt innhold fra thomashalv

 1. Barduelvas venner deltok som tidligere annonsert på dette folkemøtet. For oss så er dette en erkjennelse på at BV blir sett på som en av de viktige, og seriøse aktørene som står på for vassdraget. Dere kan se vår presentasjon ved å trykke på linken. Mer her.
 2. Barduvassdraget er blant topp 50 av de vassragskonsesjonene som skal revideres. Mer her.
 3. Her er skrivet som Barduelvas Venner har sendt frem til NVE med forslag om utvidede bunndysrundersøkelser i Barduvassdraget. http://barduelvasvenner.no/?p=430
 4. Vi har i de nedre områdene, ved utløpet til Skoelva og omegn hekkeområde for horndykkerne. Denne er på rødlista over truede arter. Den hekker tidlig i sesongen, men om den mister kullet sitt på grunn av vannstand endringer så hekker den igjen i september. På oppfordring fra Ivar Foshaug, leder i Samarbeidsutvalget for grunneierlagene i Bardu og oss i BV ber vi dere ferdes med varsomhet, og hvis mulig heller velge en annen plass å fiske tidlig i sesongen og i september og oktober.
 5. Hei. Jeg skal sjekke over helgen. Blir opptatt med fluekastekurs til søndag kveld.
 6. Takk for innspillet. Du har helt rett, ting har ikke gått til det bedre. Håper flere vil komme med sine tanker rundt elva og forholdene.
 7. Barduelva tråden er lite aktiv. Flere av oss som fisker aktivt i elva, som også er aktive i barduelvasvenner har i en år rekke prøvd å fortelle grunneierne at ting ikke akkurat blir bedre. Vi hadde satt pris på tilbakemeldinger fra flere her inne. Hva mener dere?
 8. Se vedlagt dokument. I forbindelse med vedlikehold på Straumsmo kraftverk.så har vi fremsendt et skriv om skånsom nedkjøring før vedlikeholds start. BV2013_001_Nedkjøring.pdf
 9. Jeg fant en flueboks i går. Hvis du savner en boks, send meg en PM med farge på boks, og fortell litt om innholdet. Den ble funnet mellom Setermoen og Foshaug bru.
 10. Som i fjor, og året før så vil vi oppfordre dere til å sette tilbake større ørret. Allerede hørt om stor ørret på 4 kg som har endt opp på middagsbordet. Barduelva beskattes allerede ganske hardt på grunn av garnfiske, men ikke minst stangfiskere som tar alt som biter på. Hvorfor ikke ta med et par stk på 5-700g istedenfor. Dere vet alle at Barduelva er blottet for forvaltning. Da får heller vi ta ansvar, siden grunneierne og andre ikke gjør det. Man skal høste litt, det er en del av det å være ute. Jakt, fiske, bær, sopp osv. Men uten kontroll på uttaket så går det galt. Så de av dere som ønsker en god elv å komme tilbake til år etter år. Gjør det eneste rette.
 11. Fikk i kveld en tekstmelding fra en som var å fisket i Barduelva. Han reiste enbart fra østlandet til Bardu i dag for å fiske noen dager i elva. Etter ankomst til fiskeplassen så hadde han flere vakende fisk, og siden det blåser kraftig om dagen så er det ikke mange plassene man finner som ligger i le om dagen. Etter en tid så kommer en grunneier med båt som skulle sette ut garna sine, og sa at det kanskje ikke var lurt at han fisket der hvor han skulle sette ut garna sine. Så det var den kvelden. Så folkens, nå vet dere hva som venter dere når dere ankommer Barduelva. Det er ikke bare en regulert elv som kjøres i senk av Statkraft, men også grunneiere som jager sportsfiskere som attpåtil har kjøpt fiskekort av grunneierlagene.
 12. Vi har tidligere i BV pratet om færre større fisk i elva. De siste årene så har mange av oss sett denne tilbakegangen. Vi går derfor til det skrittet og anmode dere om å sette tilbake fisk som er 45 cm eller større. Vi har tidligere forsøkt å komme med innspill til rettighetshaverne (les grunneierne) om bedre forvaltning av vassdraget uten å få gehør for dette. Så sett tilbake den store fisken, hjelp oss å spre budskapet.
 13. Legg inn deres rapporter, forhold og andre ting som kan være til nytte og interesse for fiske i Barduelva her. Forholdene nå. Mye vann (skal ikke klage på det egentlig). Ingen spesielle klekkinger. Kaldt i vannet enda. Rundt 8*C Dårlig med aktivitet.
 14. Ja, denne type folk ønsker vi ikke langs elvene og vannene våres. De er ikke velkommen. Jeg håper at de som var der, og gjorde dette har lest dette, enten her eller på kjent konkurrerende nettside, eller på våre hjemmeside og facebookprofil. Denne greia er lagt ut mange steder, så muligheten er stor for at disse puddingene har lest det.
 15. Vi regner med at trådtittelen fattet stor interesse. Bra Vi anbefaler dere og lese denne historien, som er postet på nettsiden til karnes fluefiske. Forbanna idioter!! Dette er en historie om hvor ille noen kan være langs vassdragene våres.
 16. BV har årsmøte lørdag 26 mai 2012 klokken 1500. Sted er Setermoen tekniske verksted. Kjør i retning Altevatnet, forbi Setermoen leir. Se etter leir område på høyre side ca 300 meter etter innkjøringen til Setermoen leir. Saker: Vanlige årsmøte saker. Frist for innlevering av saker: Torsdag 24 mai Papirer legges frem på møtet. Referat vil legges ut på nettsiden våres. Vel møtt til våre medlemmer :thumbup:
 17. Takker for ditt bidrag Anne. Vi oppfordrer dere alle til å støtte Barduelvas venner. Må 2012 skjenke oss en regulant som faktisk tar hensyn. Ha et godt nytt år.
 18. Vi i Barduelvas venner ønsker dere alle en god jul og et godt nytt år.
 19. Husk og støtt oss med grasrotandelen deres folkens. Søk på Barduelvas venner og tilknytt deg.
 20. Helt enig i dette folkens. Tanken var ikke i dag, men i fremtiden. Merk at dette er ikke et initiativ fra BV, men fra visit Bardu. Jeg har deltatt for å se hva som skjer rundt denne form for turisme i distriktet, og hvilken planer aktørene har. Pr dags dato så er vassdraget skakkjørt av regulantene, og grunneierne bedriver ingen form for forsvarlig forvaltning. Kom gjerne med flere innspill på dette.
 21. Det pågår et seminar/kurs om temaet her i Bardu nå. Deltar selv for å få med meg hva som skjer på det området. Det er krefter som jobber for å tilrettelegge for fiske turisme og lignede. Det er ikke prat om å innskrenke noe som helst enda så langt jeg vet. Grunneiernes garnrettigheter har det vært pratet om, men ikke i seminar sammenheng, men ved middagen etterpå. Fiske fra båt. Jeg har hørt et svakt rykte om at det vurderes forbud mot fiske fra båt for andre en grunneierne, men vet ikke noe sikkert. Takk for innspill. Håper flere kan komme med innspill til oss.
 22. Vi ønsker innspill fra dere på dette. Er Barduelva modent for tilrettelagt fiske turisme? Tenker da på egne fluefiskestrekk gjerne med x antall kort pr døgn. Gjerne tilrettelagt med guider. Dette vil selvsagt skje etter at revisjonen er på plass, med en mer skånsom regulering (håper vi), samt at ny driftsplan er på plass som har fangstbegrensning, maks-min mål og andre goodies som vi ikke har i dag som tilrettelegger for sportsfisket. For å si det enkelt og greit. Kunne du tenke deg eksklusivitet som fluefisker i elva, og betale en god del ekstra for dette?
 23. Da er vår nye side endelig på plass. Det gjenstår fortsatt noe jobb med den, men det meste er på plass. Velkommen til www.barduelvasvenner.no
 24. Den er til Simms USA. Simms verkstedet i Europa ligger på Kløfta, men jeg klare ikke og finne adressen til stedet.
×
×
 • Legg til ny...