Hopp til innhold

SunrayShadow

Medlem
 • Antall innlegg

  131
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

1 Nøytral

Om SunrayShadow

 • Bursdag 12. juni 1977

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://www.fiskelust.se

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Forshaga, Sverige
 • Favorittfiske
  Lax, Öring.

Siste profilvisninger

1 042 profilvisninger
 1. Jag tycker att det beror på vad du använder för tub, jag föredrar att använda tub som jag kan trä in kroken i och få den att sitta hyggligt fast, men inte för hårt, den ska kunna lossa från flugan under drill. Till mindre tuber "pluppisar" så kör jag oftast med löst hängande krok, men jag brukar ha en liten bit mjuk krokslang på krokskaftet för att få knuten att hålla sig på plats och inte vandra i krokögat.
 2. Vision extend var det jag tänkte på!
 3. Då blandar jag säkert ihop den med någon annan lina, och ja, jag ser på taperingen på bilden till ED att den inte alls är lik XO... Men jag kommer ta mig tusan inte på vad den hette som jag tänkte på, den försvann för ganska många år sedan (precis som mitt minne verkar ha gjort)
 4. Jag fick en tysk kanotist i ett bakkast en gång. Jag såg inte honom, men han såg mig och skulle vara snäll och inte störa och smög bakom mig. Fel beslut
 5. Just vikten långt fram är något jag uppskattar när jag fiskar in, ofta gör jag det nästan hela vägen till skarven mellan tafs och lina, med mycket vikt fram så är det lätt att vispa ut tillräckligt med lina för att kasta. Jag kör ofta med riktigt lång - runt två spölängder tafs och ganska små flugor (6-8 enkelkrok för lax) och upplever att linan ger hög fart utan att slå över för hårt... XO är väldigt lik Extreme Distance (jag har iaf för mig att det var den som hade liknande tapering, men lite tunnare skjutlina) och jag tror att anledningen till att ED försvann var att den slets för snabbt pga den tunna coatingen. Och visst, jag håller med om att skjutlinan är bra grov vilket gör att den fyller rullen rejält, men jag tycker att skjutet är riktigt bra. Möjligen med minus för när man står utvadad i strömt vatten med långa slingor skjutlina - då suger den fast lite väl hårt i vattnet.
 6. Jag har fiskat en del med flyt #7, tycker det är en kanonlina till enhandsfisket efter lax. Jag har även fiskat en del öring på kusten, men då får jag rätt eländiga skärsår i "strip-fingret" för den är ridgad, så ska du fiska på hemtag rekommenderar jag en sån där stripping guard. Det är en riktigt långkastande lina, och det känns som det går riktigt enkelt och följsamt att kasta med den - över lag så tycker jag att den är helt kanon på alla sätt och vis! det kanske är lättare att få tag på i Sverige... Fishline har den för 799 sek, men då åker du väl på tull (pun intended ;) )
 7. Jag tycker inte det blir så mycket över
×
×
 • Legg til ny...