Hopp til innhold

Ymze

Medlem
 • Antall innlegg

  110
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral
 1. Takker for svar. Går ut ifra at de fleste glassliner har monokjerne...
 2. Noen som har prøvd dette snøret i klasse 8? Hvordan fester man forresten fortommen i ei glassline? Hvis man surrer den fast med bindetråd, vil man ikke få en synlig skjøt som ødelegger "stealth" verdien? (svart bindetråd) Kommentarer? Vurderer å kjøe et slikt snøre.
 3. Ærendal er bra, ja. Faktisk er hele sørlandskysten et eneste langt sjøørretmekka. Tusenvis av holmer, skjær, svaberg, brakkvannspoller osv. Det som er mest hemmende for fiskingen er jobb, unger , hus osv, men nå er eldstemann såpass stor (7 år) at han vil være med å fiske med flue. Ser frem til noen flotte turer sammen med familien i årene som kommer :thumbup:
 4. Takk for det. Viktig å ha troen, ja, og ikke gi opp. I dag svingte jeg innom fiskeplassen på vei fra jobb. Så faktisk noe småplasking i fjæresteinene. Sikkert noe brisling eller annen småfisk, men der det er små fisker, er det gjerne store fisker. Skal prøve meg litt på kveldene utover høsten/vinteren og se om det løsner litt frem mot våren. Det som er så fantastisk med fluefiske er at uansett om man får fisk eller ei, blir man uansett en bedre kaster. Morro er det så definitivt. :thumbup:
 5. Hei, Fisker med flue i sjøen så ofte jeg kan, men har ennå ikke lykkes i å få sjøørret, og det er jo sjøørret som gjelder. Er det noen her som har tips til fiskeplasser? Jeg bor ved en laaaaaaang, dyp fjord (Høgsfjorden i Rogaland) )med mye ferskvann i toppsjiktet, og har forstått det slik at sjøørreten liker brakkvann når det er kaldt. Siden jeg opplever fisketørke (fikk siste| sjøørreten i mai - 09) trenger jeg all informasjon og tips jeg kan få, slik at jeg kan bli en større trussel for sjøørreten enn jeg er nå... Binder masse fluer for tiden, både zonkers i forskjellige farger, reker, sil, teppesild osv. Men jeg trenger tips til fiskeplasser og taktikk. Kan noen hjelpe meg? Hilsen en desperat sjøørretfluefisker.
 6. Ymze

  Synkesnøre

  Takk for amnge gode svar. Vilglingen har nok litt med teknikk å gjøre. Er nok litt rask på avtrekkeren. Må nok kaste roligere og akselerere jevnt. Kuttet snøret i snelleenden, så det skulle være i orden. Har nå montert coated skyteline. Snøret gikk som ei kule med Greased Weasel på snella, men håper på bedre overrulling med coated skyteline.
 7. Ymze

  Synkesnøre

  Heisann, Har noen prøwd GL Powertaper synk 2/3 og synk 3/4 ? Synes spesielt synk 3/4 blir litt vinglete i kastet,men det kan veldig godt hende det er kastestilen min det er noe feil med, hehe. Hvilke andre snører vil dere anbefale til sjøfiske i dypere vannlag? Noen som har prøvd SA Streamer Express 250 grain ? Fisker med Lecie 10` #7 og Lpxe RS 9` #7. Ymze
 8. Ymze

  Klumpvekt #7

  Hei alle sammen, Trenger noen tips til klumpvekt for overhåndskasting. Jeg har enhåndsstenger, Guideline LeCie 10` #7 og Guideline LPXe RS 9`#7. Noen forslag til klumpvekt? Føler konstant jeg går med for tunge klumper, skjønner dere.... Tror mine klumper veier 18-19 gram. Er dette overkill? Fisker for det meste i saltvann, og kaster over hodet... Håper noen har gode synspunkter og erfaringer som kan hjelpe meg videre.
 9. Ymze

  Sjøørret

  Nice fish, Toggi. Sjef, rett og slett. Du lever min fiskedrøm. Selv er jeg opptatt med jobb, unger og husprosjekt, men får jeg en ledig stund er det fluefiske som gjelder. Kjøpte nettopp et PT synk3/4 som jeg skal bruke utover høst/vinter, og utstyret ligger alltid i bilen :-D Alltid beredt.
 10. Ymze

  Sjøørret

  Takk for alle gode innspill. Blir nok Powertaper synk2/3 og 3/4 i tiden frenover, ja. Må tydeligvis litt ned. Har nok en tendens til å være litt kjip og fiske høyt i vannet i frykt for å miste flua, og gidder gjerne ikke knytte på en ny. Men det er som på Børsen: Man kan ikke være for glad i penger når man kjøper aksjer. Må tenke litt "so what". Det samme med fisking. Mister man flua så drit i, og sett på en ny. Vinteren er fryyyyktelig lang, og man har masse tid til å binde nye. Hvor lange fortommer bruker dere til fiske med synk 4 snøre? I mitt hode bør den ikke være for lang, siden flua "følger" snøret dårligere, og blir gående høyere i vannet. På den annen side vil jo ikke flue deise i bånn (med mindre den er stor og tung) når snøret går i bånn, så det er jo en fordel. Ei lita reke skulle vel gjerne kunne gå an å fiske dypt med lang fortom, eller tar jeg feil? Innspill fra dere som har mere erfaring enn undertegnede sofafisker? :msn-wink:
 11. Ymze

  Sjøørret

  Hei, takker for optimistisk svar. Tror det blir tatt bra med sjøørret i elvene, ja. Mange plasser litt utover i fjorden som visstnok skal være bra, men det er selvfølgelig på andre siden av fjorden... Typisk. Går forøvrig masse laks i elvene. Stor fisk også. Har blitt tatt flott sjøørret i stimene med brisling som går rundt i fjorden, men vet ikke åssen dette funker på vinteren. Har fått trua nå på høsten iallefall, så får vi se hva vinteren bringer. Svingte bilen nedom fjorden i går, og da så jeg jagende fisk helt inni strandkanten. Brislingen (eller byttet) hoppet ut av vannet på 10-20 cm vann...
 12. Ymze

  Sjøørret

  Høres ut som om du lever min drøm :-D Jeg bor i en dal. I fjorden utenfor renner det ut minst 3 elver som har meget bra bestand av laks. Denne fjorden fryser relativt lett om vinteren, noe som tyder på mye freskvann. Har fått sjøørret tidlig vår, og ser også fisk som hopper jevnt og trutt utover sesongen. Bunnen skråner jevnt utover, og det er meg bekjent ingen markert marbakke slik man finner andre steder. Jeg ser stadig vekk fisk som viser seg i overflaten, så det tyder på at det er masse liv, iallafall. Mange stimer med småfisk som jager rundt i ring. Men nå på høsten og vinteren, har dere som leser dette tro på denne fiskeplassen? Altså fluefiske på stranda innerst i fjorden, eller er dette bortkastet tid? Trenger all motivasjon jeg kan for å fiske på kvelden i mørket om vinteren...
 13. Ymze

  Sjøørret

  Heftig. Hvor fisker du? Innerst i fjordene, ved de ytterste skjær eller i skjærgård?
 14. SA Striped bass er ganske lett... bruker #8 snøre på min LPXe 9` RS #7 og LeCie 10` #7. Funker fett...
 15. Sikkert lurt å trene med DT... Merker jeg vrir litt underveis i fremkastet (og sikkert i bakkastet også), men tør ikke snu meg så mye. Redd for å få flue, snøre og hele stasen i trynet... Men jeg vet hvordan jeg skal kompensere for vridningen, så det kommer nok når jeg får litt mere trening utover våren og sommeren. Har et DT 8 liggende. Kan jo bare begynne med det... Takk for tipset, Sven.
×
×
 • Legg til ny...