Hopp til innhold

Fluefiskeflaks

Medlem
 • Antall innlegg

  89
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Profilinformasjon

 • Favorittfiske
  Laks, Ørret.
 1. Er det noen der ute som har forslag til vanntette hansker til fluefiske på vinteren? Hvilke butikker har dette?
 2. Vi ønsker å dra på kanotur med familien ca en ukes tid til en fin elv, evt vann kombinert med elv. Min kone setter krav at det er rolig å stille og fin natur. Jeg setter krav at det skal være godt fluefiske Vet at det er et par alternativer som Oggevann osv, men det virker litt kjedelig for meg med alt for stort vann og mye småfisk. Femunden er et godt alternativ, men kanskje litt langt og litt for mye bæring og gåing. Barna er bare 4 og 5 år. Er det noen som har et forslag til hvor jeg kan dra som også kan by på spennende fiske,.?? Bor forøvrig i Lillesand, men nært og fjernt er fint :)
 3. Var en tur ute i Tingsakerfjorden i kveld. Masse børstemark og forhåpningene var store. I det det mørkna begynte det å vake masse og fisken begynte og bite.. Resultat var 9-10 torsker i størrelser fra 200gram til 1.5 kg! Hvor er sjøøretten? Like skuffa for hver eneste fisk jeg dro opp....
 4. Vi var en gjeng på 8 stykker og en av oss vant fluekonkurransen. Det var en trøst i å med at jeg brant hull i lavvoen... Den var på 1,9 kg. I åpen klasse ble det tatt en større, tror det var 2,2 kg. Mye drittvær men en kjempefin tur. Blir nok å delta neste år også.
 5. Skulle gjerne hatt en ullbukse som var supervarm til å ha under vadebuksa på vinteren.. Er det noen som har en bestemor som strikker som vil ha et oppdrag :D
 6. Det er ikke så lett når jeg ikke har navnet dems, kjøpte den på auksjon. Får satse på litt liming og sying, det finnes jo noe som heter tekstillim som vi limer utetøy til ungene med, det funker vel kanskje med en slags duk..
 7. Hei. Var på sjøørret konkurransen i Vestfold i helga og greide selvfølgelig og brenne hull i lavvoduken... Hullet er ca knyttneve stort ganske langt nede på duken med 2 små hull ca 30 cm ovenfor. Har ikke peiling hvordan jeg skal fikse dette så håper noen kan hjelpe meg med noen andresser til hvor jeg kan få fisket dette eller evt skaffet duk jeg kan lime/sy på. Håper noen kan hjelpe meg så jeg får ordnet dette snart. Takk for hjelpen.
 8. Har fiska med flue i snart 20 år, men har enda aldri brukt nappindikator. Hvordan bruker man og fisker med det, og hvordan fester man den til fortommen? Tentke prøve under tidlig vårfiske nå som sesongen snart er igang.
 9. Hei. Takk for alle svar. Har sjekka på nett, ringt flere leverandører og snakka med folk i endel forum. Det viser seg at det nye nå og det aller beste er garva skinn som er impregnert. Da er de myke og gode og røyter ikke. Men prisen er stiv, er jo fader meg fra 600 til 1000kr for skinna rundt omkring. Tror jeg bestiller et par av de. Når man skal ha med sin bedre halvdel, 2 barn på 2 og 4 år på 3-4 ukers norgesturne med lavvo og fluefiske er det jammen meg greit å passe på at de ligger best mulig :D Hvis ikke ender vi vel opp i syden neste år tipper jeg....
 10. Jo mulig det er dyrt, så tar gjerne imot linker til steder med billigere skinn. Dersom det finnes billige ubehandla skinn som blir like bra med litt linolje så er jo det ett alternativ. Gidder bare ikke ha et skinn som vi hadde i militæret som røyta og stinka som et helsike som bare måtte kastes etter året var omme..
 11. Mammutsalg er tingen.. Fikk tak i den insektsboka for 49kr
 12. Vil det si at det skinnet er like bra som de dyre jeg nevnte da? Slipper lukt og holder i noen år? vanntett?
 13. Jeg tenkte kjøpe 4 reinsdysskinn til familien så vi har til tur. Snakka med en villmarksbutikk som anbefalte å kjøpe 1 eller 2 gangs sortering som var både garva og impregnert. De koster 598 og 698kr pr stykk. De har også skinn til 250 kroner osm bare er tørka, men de anbefalte han ikke både for lukt og røyting. De dyreste skinnen skulle visstnok ikke røyte og alltid være tørre. Er det noen som har erfaringer med Reinsdyrskinn til turbruk? Linker til billige steder å handle så er jeg takknemmelig. Bruken blir stort sett på lavvotur med familien noen uker i året, samt annet turbruk.
 14. Helt enig. Etter tidlig fluebindekurs med Staffan Lindstrøm i Tønsberg jakt og fiske regi så kjøpte jeg boka av Lennart Bergquist. Det er den beste man kan få!!
 15. Eneste man kan si er ihvertfall at stive stenger er for de som "kaster" mer, og ikke har spesielt god teknikk.. mens myke stenger passer bedre for de som har god kasteteknikk.. Men der spora jeg vel litt av temaet dere diskuterer... :)
×
×
 • Legg til ny...