Hopp til innhold

goe

Medlem
 • Antall innlegg

  180
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Bosted
  Fredrikstad
 • Interesser
  Fluefiske
 • Favorittfiske
  Mort på åtterstang
 1. På 8´erstanga (Scott X2s) har jeg et Outbound i kl 7. Fungerer bra til den stanga. På 5´erstanga (Sage TCR) har jeg klasse 5. Har du en kastekjepp hadde jeg gått for samme klasse på snøret som det stanga er oppgitt for (åtter til åtterstang). På 10´erstanga (Scott S3s, 8´8´´) har jeg et 9´ersnøre, men dette er litt for lett for stanga.
 2. Hei! Vil bare gjøre deg oppmerksom på at Rio kommer med en hoverutgave (skikkelig saktesynk) av Outbound. Jeg har Outbound intermediate på 8´er og 10´erstanga mi. Disse er suverene, men vær klar over at den synker raskt til å være såkalt intermediate. Hvis det er grunt der jeg fisker, løser jeg dette ved å dra inn relativt kjapt eller ved å smøre lina med smøremiddelberegnet for flyteliner. Vurderer hoverutgaven til 5´er og 8´erstanga mi :biggrin:
 3. Hei! Sjekk ut www.flyfishingmasters.se Jeg har Nautilus CCF no 10 selv. har brukt den (altfor lite) i tropene. Har fungert problemfritt.
 4. Hei! Sjekk ut disse linkene http://scandiwest.com/shop/reels/ http://www.just-reels.com/Ingvar.htm
 5. goe

  Problemer

  Tusen takk for tipsene, begge to! Ja, jeg betalte med kredittkort via PayPal. Takk igjen! Vil gjerne frigjøre kapitalen så jeg kan kjøpe meg ny stang av min lokale fluefiskepusher. En ting skal sies: Jeg har bestilt vadere, flere stenger, flubindemateriell og -verktøy, liner etc fra amerikanske nettbutikker uten noe som helst problem tidligere. God helg :biggrin:
 6. goe

  Problemer

  Hei! Sist vinter solgte jeg min Sage TCR 590 til en kamerat. Grunnen for salget var at jeg ville skaffe meg samme stanga, men med saltvannskomponenter. Sage lager ikke denne selv, så jeg tok kontakt med en stangbygger i USA. Alt var fryd og gammen, stang ble bestilt og betalt, og rett før påske fikk jeg beskjed om at stanga var sendt. I dag teller vi den 22. juni, og enda har ingen stang dukket opp. Kontaktet ham rett etter påske, og da mente han at stanga antakeligvis lå til fortolling. Jeg smurte meg med tålmodighet, men etter ytterligere 14 dager tok jeg kontakt igjen. Da svarte fyren at det antakeligvis var US Postal Services som hadde rota bort stanga. Ikke noe problem, stanga var jo forsikret. Jeg kunne dermed velge oim jeg ville ha en ny stang, eller pengene tilbake. Jeg valgte ny stang. Det gikk ytterligere 14 dager, ingenting skjedde. Fikk samme svadasvar: Borte med posten, forsikring, han skulle ta kontakt med meg og postvesenet, ny stang eller penger tilbake, bla, bla ,bla. Jeg ga fyren enda en mulighet til å rydde opp (jepp, jeg har nok fått litt for god oppdragelse). Jeg har purra og mast hele mai og juni. Nå er det jeg som må ta initiativet, får ikke svar fra fyren. I dag sendte jeg ham en ny mail hvor jeg virkelig fikk ut min aggresjon (lite lurt, kanskje, men skitt au). Er det noen på forumet som har vært ute for det samme? Noen tips til hvordan jeg kan få igjen pengene? Jeg vil ikke navngi firmaet jeg bestilte fra (kan jo hende at det ordner seg), men jeg har veldig lyst til å gjøre det på diverse amerikanske fluefiskefora. Jeg leker til og med med tanken om å dra over og møte opp i butikken til fyren (tar det som er ferie, selvsagt). PS! Firmaet er visstnok seriøst, har vært i bransjen noen år.
 7. Ahhh, akkurat sånne svar jeg er ute etter! Takk for tips!
 8. Hei! Trenger et godt snøre til min G2 884. Har brukt den med et Rio Selective Trout. Fungerer veldig bra, men kunne tenkt meg en tapering som var bedre egnet til rulle- og underhåndskast. Vurderer sterkt et Lee Wulff Triangle Taper, men er noe usikker på valg av lineklasse. Stanga mi er som nevnt en firer, men jeg mistenker den sterkt for å fungere like bra med en treersnor. Noen som har noen erfaringer, tips eller ideer rundt valg av riktig Lee Wulff line (eller liner med tilsvarende tapering) til denne kosestanga? Takker for tips!!
 9. goe

  Scott X2s

  Jeg har X2s i klasse 8. Sjekk de to linkene under for mine inntrykk av stanga. http://www.fluefiske.net/forum/index.php?s...18385&st=15 http://www.fluefiske.net/forum/index.php?s...mp;hl=scott+x2s
 10. goe

  RIO outbound

  Har Scott X2s i klasse åtte. Bruker et Outbound i klasse 7. Ikke noe problem overhodet. To bakslenger og ut me´n! Har Også en S3s i klasse 10. Til denne har jeg et Outbound i klasse 9. Fungerer det også, men vurderer å kjøpe et i klasse 10 neste gang.
 11. Hei! Jeg tror jeg ville fått en som har peiling på antikvariske sneller til å vurdere tilstanden og verdien på den snella før du/noen eventuelt setter i gang med "oppussinga". Mange antikviteter har blitt verdiløse etter at noen velmenende har prøvd å shine opp det gamle "rukkelet".
 12. Jeg er ikke helt sikker, var snører som butikken hadde tilgjengelig. På 7´erstanga tror jeg det var et helt vanlig SA AirCel, og 6´erstanga hadde flyteklump og skyteline. Funka som bare det :)
 13. Hei! Har som sagt ikke prøvd X2s i klasse 7, men jeg har prøvd Sage Xi2 i klasse 6 og 7 (må si at produsentene har god fantasi mht navn på modellene sine ). Jeg synes at både X2s og Xi2 er noe forskjellig fra tidligere saltvannsstenger. RPLXi og S3s er mer av den gamle gode typen (mykere topp og en veldig kraftig bunndel). X2s og Xi2 er begge raske, men aksjonen går lengre ned i stanga under kasting. Lettere å kjenne hva som skjer under kasting, samtidig synes jeg at en slik aksjon gir en stang med bedre allround egenskaper. Jeg hadde tenkt å kjøpe Xi2, men falt pladask for X2s. Det hele har med følelser å gjøre, og ettersom jeg er en akademiker, blir det vanskelig å beskrive det jeg mener med ord . Poenget mitt er: Ta deg god tid, prøv deg fram før du velger.
 14. Hei! Jeg ville valgt å teste Scott X2s i klasse 7 først. Jeg har denne modellen i klasse 8, og kan skrive under på at dette ikke er en underklassifisert klasse 9. Stanga er rask, men den er lett å få kontakt med. Nærdistansefiske og lange kast går uten problemer. Jeg har eid/prøvd saltvannsstenger som Sage TCR, Sage RPLXi, Sage Xi2 og Scott S3s. Alle disse er/har vært suverene, men favoritten (for øyeblikket ) er X2s-stanga mi.
 15. Du har retten på din side! Hadde du stått i hagen hans (innmark) hadde det vært noe annet. Nå tror jeg ikke at øya 200 m fra land kan karaktiseres som grunneiers hage. Fisk i vei! Hvis du vil, kan du jo invitere med deg flere ut på holmen......
×
×
 • Legg til ny...