Hopp til innhold

Luossa-Pierra

Medlem
 • Antall innlegg

  36
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Om Luossa-Pierra

 • Bursdag 11. okt. 1974

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Bosted
  Lillehammer
 • Favorittfiske
  Laks, sjøørret og ørret
 1. Ikke det at jeg er videre imponert over Stoltenbergs valg av ny fiskeriminister, men alternativet er nok langt verre! Frps "laksepolitikk" kommer vel greit til syne her: http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/velger...ks-3045428.html
 2. Har kjøpt en Stinger-klump (Im #9) til min 13-fots Stinger. Noen anbefalinger til vekt og lengde? Har tidligere brukt mest en RM Spey-klump (F/S1) som jeg mener er 10,4 meter og 34 gram.
 3. Ryktene går om mye storlaks i Tana... Har bl.a. hørt om en drivgarnsfisker som fikk 25 laks på en dag med gjennomsnittsvekt på over 10 kg. Hva skal man si til sånn da? :cry:
 4. Jeg synes både "The Perfect Cast" og "Cracking the Code" går denne filmen en høy gang. Men for all del, med desember, snø og minusgrader, er alt av laksefiskefilm kjærkomment her i gården.
 5. Jeg bruker "feilaktig" uttrykket speykast om det jeg bedriver, men heller det enn vannkast, underhåndskast eller underarmskast. Henrik Mortensen har titulert sin siste film "The Scandinavian Spey Cast". Tror kanskje det er en benvnelse som passer bra for mange av oss med korte klumper og en kasteteknikk med snøreforankring i vannet. :wink:
 6. Jeg har en PT RM Comp f/s 1 (# 9/10) som er kappet på 10,40 m og veier 33-34 gram - den går utmerket og er den kombinasjonen jeg liker best! Men jeg bruker også lettere klumper til stanga. Send en mail til Rune Martinsen i Power Team så får du det beste svaret!
 7. Norsk fangst av laks i Tana ble 46 tonn i 2006 Les hele pressemeldingen her. http://www.fylkesmannen.no/fmt_hoved.asp?g...0&tgid=1854
 8. Máskejohka er det samiske navnet på elva og den samiske skrivemåten. Masjokka er en fornorska versjon av navnet og den som er vanligst i dagligtale. Laksen går iallfall opp til Sommerelvfossen, og også langt opp i Dunkrattelva. Sistnevnte er imidlertid krevende å vandre langs, i og med at man flere steder må opp fra den bratte canyonen for å komme ned til neste fiskeplass...
 9. For å være helt ærlig så er det vel en smule jåleri og stormannsgalskap med i bildet også . Strengt tatt hadde jeg sikkert klart meg utmerket kun med Classicen. Jeg hadde i utgangspunktet bestemt meg for å supplere med fortrinnsvis en 15', men etter prøvekasting og diverse samtaler så har jeg da kommet fram til 13' av grunner som jeg nevnte tidligere. Samtidig er det greit å vite at Stinger'n er ganske "universal" - den håndterer det meste av fluer og snører samtidig som det er en lett 13-foter. Har jeg hørt da... . Jeg kan vel ikke være for bastant så lenge jeg ikke har prøvd den selv. Jeg fisker sjelden veldig dypt. Hovedgrunnen til det er at jeg fisker mest i juli og august, og vannstanden da tilsier som regel flytesnørefiske. Classicen har jeg brukt mest med Guidelines PT-snører i flyt og f/s1 (klumpvekt 30-32 gram). Det er rett og slett en fryd å kaste med! I fjor brukte jeg PT DDC-Connect med spiss i s2/s3 en del, og dette funka greit. Men jeg er av den oppfatning at skal du fiske mye med synk så er ikke Classicen det mest velegna. Toppen er nok noe for myk til det. Store fluer er uproblematisk, dvs. jeg bruker sjelden større enn dobbelkrok str. 4, evt. plasttuber. Er det virkelig helt umulig å få prøvd en Classic, torbl? Stinger'n er vel ikke i butikk før i mai, og etter som jeg har forstått så kan det bli rift om de eksemplarene som blir sendt ut...
 10. Joda, jeg har vært inne på tanken, men jeg har ikke hørt bare positivt om 14-foteren... Hvordan vil du karakterisere den? Og som Fru Lucky Fly skriver er det en snøreklasse forskjell på de to 13-foterne, og beskrivelsen jeg har fått av Stinger'n tilsier også at dette er en stang som kan håndtere tyngre skyts enn Classicen. Det kommer jo litt an på smak og behag dette her også, men 13 fot er en ideell lengde for meg - lett og lekkert å gå med! Derfor har jeg overtalt meg selv til at det mest fornuftige er å gå for nok en 13-foter . Forøvrig så reagerte jeg litt på teksten i AF-katalogen, ble nesten fornærma over forslaget om å parkere 13'Classicen! En nydelig stang som jeg håper, tror og mener kan leve side om side med 13'Stinger .
 11. Jeg kan ikke få fullrost GLX Classic 13'. Har brukt denne i fire sesonger, og sammen med en Power Taper f/s1 er dette en uslåelig kombinasjon! Selv kommer jeg til å gå til innkjøp av en Stinger på 13' også til sommeren, men ser på denne som et supplement til Classicen og ikke en erstatning. Det er selvsagt lett å si nå, men ser ikke for meg at jeg kommer til å parkere en stang som jeg er så fornøyd med. Jeg har ikke prøvekastet Stingeren, men for å sitere Rune Martinsen så mener han at dette er den beste 13 foteren som er laga. Den har en stivere topp enn Classicen, kan håndtere synkesnører og store fluer mye enklere, og har et større kastepotensiale. Jeg hadde egentlig tenkt å kjøpe 15', men har rett og slett blitt "bortskjemt" av å fiske så mye med 13' og det falt ikke helt i smak da jeg prøvekastet storstanga. Av de nevnte årsaker blir det derfor en 13' Stinger i tillegg til Classicen. Jeg kan ikke konkludere med noe for deg uten å ha prøvd Stingeren, det spørs også hva du har av stenger fra før. Føler meg imidlertid sikker på at du uansett får ei kjempestang!!!
 12. Jeg har fisket hovedsaklig de nedre delene av Tana hvert år siden 1996, og har også etter hvert gjort meg opp noen meninger om hva som er bra fluer. Jeg er jo veldig enig i mye av det som blir sagt her, men registrerer også at det er ulike oppfatninger av hva som virkelig duger. Noen har en forkjærlighet for enkeltkroker mens andre helst vil ha dobbel- eller treblekrok. Tror først og fremst at det er viktig at du som fisker virkelig har tro på det du setter på i enden av fortommen din - da vil du fiske mest effektivt, og muligheten til å få fisk øker. Mine råd til fluer i Tana er Green Butt eller Thunder & Lightning i mørkt vær (det er det jo mye av i Tana om sommeren ), og f.eks. en Black Green Highlander i klarvær. Har også troa på Silver Doctor på skikkelige solskinnsdager. Fluene varieres i str. fra 4-10 avhengig av vannstanden. Nå skal det sies at jeg fisker mest i juli, og de siste årene har vannstanden stort sett vært bare lav, ergo har fluene jeg har brukt også vært små. Jeg bruker mest dobbelkrok da jeg har hatt best erfaring med det, men en flue bundet på enkelkrok er absolutt vakrest . Av og til teller jo det vel så mye... Fluene binder jeg med hår fra rev eller tempelhund, og gjerne med noe flash i vingen. Videre binder jeg dem nok litt mer "loete" enn den jevne Tanamann vil anbefale... Mener at silhuett og livlig gange er avgjørende, og det tror jeg at disse fluene har. Håper det kommer enda flere innspill på gode Tanafluer - produksjonen til sommeren er i full gang! Jeg har enda ikke bundet opp noen handlevogner, Aleksander - har du oppskriften?
 13. Spørsmål til Fru Lucky Fly eller andre Lillehamringer på forumet: Får man kjøpt Trout and Salmon noe sted på Lillehammer?
 14. Er enig med mange av synspunktene dine, Stian, men du kan ikke forvente å få mange tilhørere i Tana med dine holdninger til lokalbefolkningen. Selv om det sikkert er humoristisk ment er uttrykk som "knefinn" ikke noe annet enn hetsing. Regner med at det er dette Masjokk reagerer på... Å gi samene skylda for elendige fansgttall er en drøy generalisering. Så vidt jeg vet har ikke garnfiskeretten noe med om du står i samemanntallet å gjøre, men hvorvidt du har gård som ligger innen 2km fra elvebredden, og avler minst 2000 kg høy i året. Også må man være norsk statsborger. Det er vel garnfisket du vil til livs - ikke samene?
 15. Spennende eller ikke - han kunne like gjerne fiska med pilkestikke. Jeg synes ikke at vi skal opphøye fluefiske til noe mer enn det er, men når de i det ene øyeblikket nærmest rakker ned på "slukfiskere med olabukse og joggesko" på et svaberg, for så i neste å bedrive pilking med fluestang, da blir det for dumt! Scenene fra Vindelfjellene bærer filmen, godt hjulpet av Flemmings kommentarer. Pipingen når det er bannord er utrolig irriterende - hvorfor er dette gjort??? Vi har da vel ikke så sarte ører? Og hvis det er et forsøk på humor, så funker ikke det... Min mening er at filmen er blitt veldig oppskrytt her på forumet - jeg gir den terningkast 3.
×
×
 • Legg til ny...