Hopp til innhold

flying

Medlem
 • Antall innlegg

  107
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Favorittfiske
  laks, ørret og sjøørret

Siste profilvisninger

Blokken siste besøkende er deaktivert, og vil ikke vises til andre brukere.

 1. 3/4 aksjon, altså en forholdsvis dyp aksjon. Dette er stenger som er lettere å spenne opp enn toppaksjonstenger og tilgir evt kastefeil lettere enn feks toppaksjonstenger der du må være svært presis med alle bevegelser. Når jeg tenker på kraftigere topper på dype stenger er det altså ikke snakk om langstive stenger. Det er bare toppen, ikke hele stanga som er flatere. Med en flatere toppdel, samt en dyp aksjon blir det lettere både å vinkle kastet( pga av dyp aksjon der du får bedre tid til å spenne opp stanga, vri deg rundt med både kropp og armer og kan bruke en lengre bevegelse) og spenne opp stanga( du trenger ikke å være så presis/rask) I bunn og grunn er dette klassiske skotske speystenger, bare med en kraftigere toppdel.
 2. Helt klart smak og behag ja. Vi har forskjellige kasteteknikker og da blir valg av stang en personlig greie. Erfaringen min gjennom kasteinstruksjon er at stenger med dyp aksjon og forholdsvis kraftig toppdel gjør det lettere for nybegynnere å lære speycast.
 3. Jeg sier hverken at stengene har feil aksjon eller ikke egner seg for speycast. Du må se hva jeg skriver.Det jeg sier, eller iallefall prøver å si er at dype stenger med kraftigere toppdel gjør det enklere å få en følelse av hva du driver med, du spenner opp stanga svært enkelt.Prøvde Nrx 15 jeg også, den likte jeg ikke, nettopp fordi toppen er for veik..
 4. Problemet med mange stenger er at toppdelen ikke er kraftig( flat) nok. Dette merker du spesielt godt i innkastet på vannkast. Toppen blir for pinglete og dette gjør det vanskeligere å kjenne at du spenner opp stanga. Hardy, Sage og Loomis har alle denne toppdelen. Etter min mening er Lts sine stenger bedre med sin dype aksjon og en forholdsvis kraftig toppdel. Personlig liker jeg Slingshot 15 ft og explosive 14,6 bedre enn Across
 5. Går laks opp dammen nå ja....
 6. Haugen Riise er et fint vald, kanskje ikke det giftigste før 15 juni.. At man ikke får fisk ovenfor Å i starten på sesongen er bare tull og tøys, iallefall i år med tidlig vår og lite snø i fjellet. Elva har holdt god temp og flott vannstand i lang tid nå. Nå er det 10 grader og vi får varmt fint vær denne uka.. Sist vi hadde tilsvarende vår for ca 4 år siden, fisket enkelte vald i Rennebu bedre enn feks Vormstad...
 7. Selger riggen med opti big og x1.. Som ny.. 6000 for alt, med tilpasset klump..
 8. selges kr 2000. ta kontakt!
 9. Dette er det beste som har skjedd for laksen i Orkla, ever!! Jeg støtter så absolutt dette!
 10. har følgende stenger til salgs: explosive 13,6 , Slingshot 14 og 15 ft. Slingshot er helt ny, explosive brukt som demo i en mnd ca.
 11. Nei, den er fortsatt til salgs..
×
×
 • Legg til ny...