Hopp til innhold

Wintersun

Medlem
 • Antall innlegg

  406
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Alta
 • Favorittfiske
  På vakende fisk.

Siste profilvisninger

1 117 profilvisninger
 1. Har en Fario i #5 selv. Fornøyd med den. Du vil nok dra fordel av en femmer i de fleste situasjoner. Dessuten kan det ofte blåse en del på fjellet, og da er det fint med en litt kraftigere stang. En femmer kan egentlig gjøre alt det en firerstang kan, og enda mer. Tyngre fluer etc. Fluvius har også fått mye skryt i likhet med Fario, og uten at jeg har prøvd den, så uansett hva du velger av de to så er det gode stenger av høy kvalitet. Samme med LPXe. Farioen er sinnsykt digg og kjøre fisk på. Hatt den med på en eller to turer i saltvann faktisk, og fått relativt fin sjøørret på den. Kommer neppe til å ta den med dit igjen, men kult å ha prøvd det. Klarte ganske tunge fluer i grei motvind. Hvis du ser etter en ny line også, kan jeg anbefale Scientific Angler Aircel. Koster 299,- og er en veldig god line.
 2. Fikk veldig mye på pattegrisen i fjor. Missa ofte på tilslaget med den også, siden hackelet skjermer kroken litt. Kanonflue ellers. Vært kun to turer i år, og fått 7 fisker. Største på kiloen +/- (ga en overraskende god fight), resten langt mindre. Også fått ei lita sjørøye. Alt på Runars CDC reke i orange. Fisket har vært seigt i år. På denne tiden i fjor hadde jeg allerede fått en god del stor og fin fisk. Kanskje ikke like mye som enkelte her, men bra til å være relativt fersk i Sø-gamet. Har alltid vært vakende fisk i ferskvann som har interessert meg, før jeg oppdaget at den vaker jo i fjorden også. Siden fisket har vært så tregt så kan Juni (beste Sø måneden imo) bli skikkelig morsomt. Kanskje noen turer lengre ut i fjorden i Juli ikke er så dumt heller.
 3. Lite snø i år i forhold til i fjor. Hadde kontakt med fisk allerede i slutten av april i fjor, og regner med at det er da jeg tar jomfruturen for sesongen 2012. Om jeg klarer vente så lenge riktignok. Kjenner det blir vel vanskelig å la være å dra ut en tur når jeg leser om all sjøørreten det taes nede i sør for tiden.
 4. Truffet på noen fine døgnflueklekkinger i det siste. Aurevilli det gikk i. Fikk en på 1,1 kg, og en noe mindre på en dun imitasjon. Begge i veldig god kondisjon. Tok også en på rundt 7 hekto i går.
 5. Lite fisking i det siste. Og de siste turene i Russeluft og på Rafsnes har ikke resultert i annet enn småsei.
 6. Steike. Funnet et par fine plasser utover Kviby. Hadde en etter som så veldig pen ut der ute. En kompis av meg fikk en feit halvkilos under samme tur, og leiter etter litt andre hotspots nå som vi beveger oss ut i sommeren. Spesielt i Juli virker det som om fisken vandrer mer. F.eks nesten umulig å ta kilosfisk i Russeluft etc i fjor midtveis i Juli. Fisker du på litt mer "utypiske" SØ-plasser så er sjansen betraktelig større for å treffe på de større fiskene. Kun en liten teori jeg har. :P
 7. Hvordan er bunnforholdene i bukta di? Fikk en blank og ganske feit en på 2,2 kg i Russeluft her på tirsdag. Skikkelig fight.
 8. Mulig å endre emnetittelen til "Sjøørret i sommer" eller noe i den duren? Kan bare fortsette å bruke denne tråden synes jeg, og ikke starte på en ny en. Fikk en halvkilos i dag. Mista et beist på mellom 2-3 kg (om ikke ennå større) nå i kveld. Vaka 5 meter i fra land, la ut flua litt til høyre for vaket, så tok den og raste som bare faen ut flere ganger. Den så ganske sliten ut etterhvert, så og da jeg prøvde å håve, stakk den som bare det og røyk fortomspissen rett av (0.20). Røyk ikke i spleisen eller knuta til flua, men rett av. Jævlig kjipe greier altså det der. :P
 9. Samme her. Mine veide 1,8 og 1 kg. Den største var helt blank og ganske feit faktisk, den andre var relativt tynn. Begge fikk leve videre, og den største av dem er en av de fineste ørretene jeg har fått etter min mening. Sinnsykt sterk og merket var den også.
 10. Ble fiskedag i går. Tok en sjørøye på Rafsnes i går formiddag, og litt seinere bar det ut til Russeluft. Vi var 6 fluefiskere der på det meste, og noen idioter som kjørte innover bukta i båt og dorget. Nærmere klokken elleve smalt denne her på. Nøyaktig 2 kg blank i håven. En skikkelig sterk hannfisk, som var godt ute på backingen. Nå er fisket for alvor i gang. ;)
 11. Jeg er også veldig interessert i å vite det. Lita elv i Alta området som er fiskbar på denne tiden av året. Og ikke minst; hvor kilosfisk tar tørt i mai. :P
 12. Det tar av når vårflommen kommer sigende.
 13. Hvor var du? Størrelse på dem?
 14. Var en kort tur på Rafsnes i dag. Full flo så skulle kanskje vært der noen timer tidligere. Var desverre ganske dødt. Vurderer å ta en tur på natta eller sein kveld neste gang.
 15. Må kanskje leite etter noen nye steder selv når sommeren kommer. Noe liv i sjøen i dag?
×
×
 • Legg til ny...