Hopp til innhold

Salmon Salar

Medlem
 • Antall innlegg

  122
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Alt innhold fra Salmon Salar

 1. Nå venter vi spent på rapport.
 2. Se under kjøp og salg du så finner du helt sikkert det du er ute etter.
 3. Det er ikke noe enkelt valg det der. Alle snellene du nevner er gode sneller med en enkel og god konstruksjon som varer. Jeg har Perfect og Bougle i div størrelser og er såre fornøyd med alle så det koker vel ned til snørekapasitet og da ville jeg valgt Perfekt 3 7/8. Nå skal det også sies at i den prisklassen så er det en vrimmel av gode sneller som gjør jobben like godt, men lyden av en Perfect som temmer laks er det ikke mange som har. Lykke til med valget
 4. Siden du nevner Altaelva så lurer jeg på om snella er litt liten. Du bør få minimum 250 meter backing og et fluesnøre i klasse 11 på snella di ellers kan du risikere at en stor laks tømmer snella på få sekunder. Jeg sier snøre klasse 11 for det er det stanga di er beregnet på. Hvilket fluesnøre er det du har tenkt å bruke, er det klump eller standard wf hel line eller langline? Selv bruker jeg en 16 fots stang med diverse sneller som alle har 300m backing og langliner. til Lakselva og Tana.
 5. Velkommen til forumet. Det betyr at snella har plass til et fluesnøre som er i klasse 9 med kastevekten plassert i den fremre delen av snøret som regel de første 10 til 13 meterne av fluelina, den siste f betyr flyteline. Og at det er plass til 180 meter med backing på 20 ibs som ligger innerst på snella. Det jeg lurer på er hvilken stang du skal bruke snella på for det er det som avgjør hvilken snørevekt du må bruke.
 6. Dersom snøtiningen fortsetter i dette tempoet så må laksen ta bussen fra munningen den 15 Juni.
 7. Dette er Tromsdalstinden i dag. Ikke så verst å være menneske på tur når det er slike forhold med 10 til 12 varmegrader.
 8. Det er bare å trene ,for det er ikke noe forbud mot å bade, krysse eller kaste stein i norske elver og så lenge grunneieren og fiskeforvalteren har gitt grønt lys så er det bare å kjøre på.
 9. Bruce& Walker Powerlite med Carron sin line med 65 fots hode. det er mitt verktøy for de store elvene. For meg er det den beste kombinasjonen jeg noen gang har fisket med.
 10. Jeg er bra sikker på at Hardy kan produsere en ny stangdel for en rimelig penge. Snakk med en seriøs sportsbutikk så ordner det seg, men du må sende hele stanga til Hardy.
 11. I år så er det småelvene i Troms som får all oppmerksomheten. I mange av de så går det fisk av bra størrelse som er en utfordring å ta med enhands klasse 6 eller 7.
 12. Til laksefiske i nord trenger man egentlig kun en flue, Blue Charm i flere størrelser
 13. Salmon Salar

  God jul.

  God jul til dere alle, og må nissen være snill med dere .
 14. Custom bygd sjørøyestang for Carron sitt femmersnøre er bestilt fra B&W. Så nå er det bare å vente på at Brian Potter og co gjør det de er best på nemlig å spesialbygge stenger. :thumbup:
 15. Den gamle femmeren er jo en kultstang, men hva med serie 2?. Er det noen som har prøvd den nye Yellow Line 9 fot klasse 5. jeg tenker spesiellt på speyegenskapene.
 16. Du skriver ingenting om hvilken stang du bruker og det er vesentlig når det gjelder snørevalg. Selv er jeg gått over til Carron snører på mine B&W stenger og er veldig fornøyd.
 17. Godt nytt år til dere alle, må fiskeguden se i nåde til dere i 2011.
 18. Er det noen som har prøvd Scierra Flylite switch rod.Jeg vurderer en switch stang til sjøørreten, men er i tvil om det er noe å satse på,så er det noen som har erfaringer med slike stenger så syng ut. :unsure:
 19. Hei Magnus. Velkommen til fluefiskets verden. Jeg forstår det slik at du ikke har fisket med flue før.Da skal du få et par råd av meg før du kjøper deg stang, snelle og allt det andre du må ha for å utøve galskapens sport. Bruk den første tusenlapppen på et kurs i fluekasting, det vil være den beste investering du vil gjøre som kommende fluefisker. Når og om du finner ut at det er noe for deg så kan du tenke på utstyr og hvorfor ikke kjøpe brukt? Det ligger mye godt utstyr tilsalgs her på forumet. Dersom du allikevel vil ha nytt utstyr så ikke gå for det billigste, bruk en tre til fire tusen kr så får du mye bra utstyr og kjøp det på en plass der de kan fluefiske, fortrinnsvis en lokal sportsbutikk.
 20. Yngve Landro og Knut Forseth Tautra.
 21. Gratulerer med dagen alle sammen :clapping:
 22. Godt nytt år til dere alle .
 23. Er det noen som fortsatt ikke tror at engelske slaskeraier kan gjøre jobben :clapping:
 24. Favorittstengene mine er fortiden Albright EXS 9 fot klasse 5 og B&W powerlite de luxe 16 fot :thumbup:
×
×
 • Legg til ny...