Hopp til innhold

salar

Medlem
 • Antall innlegg

  603
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

3 Nøytral

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Horten
 1. Jeg er vel en flyktning som nå krysser mitt startspor for det var fluefiskenet. Alt døde sakte men sikkert ut , men nå kommer det litt nytt blod. Håper flest mulig vil delta konstruktivt. Friluftsfjorden!
 2. Ikke så mye å juble over men nå er det ti år siden jeg første gang skrev om drømmen, et stort marint verneområde i deler av Oslofjorden pluss Drammensfjorden. De fleste har nok glemt drømmen og skjønner vel ikke at noen fortsatt tror på den. Hva var det vi sa? vil nok de fleste tilfreds slå fast. Mye har ikke skjedd så kanskje har de rett. Men det betyr ikke at man skal gi opp drømmen. Nå er det etterhvert mange som snakker om verneområder eller bevaringsområder som etter ekspertenes mening er et bedre navn. Ute i verden kalles det marine reservat og det er jo en enda mer bastant betegnelse. Men hva vi skal kalle det spiller ingen rolle. Hovedsaken er at vi får noen flere på plass. De få vi har i Norge og som stort sett er opprettet for å hjelpe hummeren fungerer utmerket også for fisk . Fiskene blir flere både i antall og arter og de blir større enn i områdene rundt. Dette er i områder med nullfiske. Alle bevaringsområdene er små, ca en kvadratkilometer. Det jeg, og etterhvert ganske mange drømmer om, blir i forhold gigantisk. Men hvorfor tenke smått og stokk konservativt når det motsatte er best for økonomi og økologi? Havressursloven slår fast at de ville marine ressursene i havet tilhører fellesskapet. Hva er da galt med å dele ressursene i et så tett befolket område på flest mulig og samtidig gjøre noe for å bygge opp fiske og skalldyrbestandene? Noen mener man må ha yrkesfiskere med generasjoners erfaring, også i et så begrenset område, for å få best mulig resultat. I Øresund har man bare noe ytterst få yrkesfiskere som ikke får gjøre som de vil og der har man et rikt fiske på mange arter. Men noen lever for og av myter. Skulle ønske det var mer aktivitet på forumet men det kan jeg gjøre lite med. Friluftsfjorden!!
 3. Dette er positivt og fremtidsrettet. Håper hun får det til å gå rundt økonomisk. Men får man ikke bort trål og garn blir det ikke stort mer å høste og hvis andre skal ta med seg folk ut for "fisketurisme" må man ha noe mer å kunne tilby enn makrell og horngjel. http://www.osloby.no/nyheter/Helene-25-valgte-fisking-i-Oslofjorden-fremfor-kontorjobb-7919459.html Friluftsfjorden!
 4. Dette liker jeg. Nye og framtidsrettede tanker fra en ung fisker. http://www.osloby.no/nyheter/Helene-25-valgte-fisking-i-Oslofjorden-fremfor-kontorjobb-7919459.html Friluftsfjorden!
 5. 2015 er friluftslivets år og hvorfor skal det ikke også bli Friluftsfjordens år? Det er på tide at alle dem som mener noe må gjøres med Oslofjorden ikke bare mener det inne i seg, men tør å si det høyt. Det nytter å gjøre noe og jo flere som kommer på banen jo sterkere blir vi. Kamper avgjøres ikke i garderoben. Ut å sloss, men det har jeg sagt før uten at en eneste uorganisert sportsfisker har løftet blikket fra bindestikka eller slukboksen. http://www.njff.no/nyheter/2014/Documents/Invitasjon%20og%20program%20OFK2%202015.pdf
 6. Denne melodien har kanskje andre lagt ut men ikke denne versjonen som fortjener å bli hørt også av snøhatere. I dag kom det litt mere hvitt og selv om man ikke liker snø i mengder gjør bare litt hvitt så stor forskjell at det er bryet verdt å finne fram skuffe og kost. Verre er det når man må fyre opp freseren. God hvit eller mørk jul. Friluftsfjorden!
 7. Fra tid til annet dukker det opp et bilde av denne vakre,sterke og gode fisken som det var endel av i Oslofjorden. Hvorfor den har blitt borte kan man ha diverse oppfatninger om, men det hjelper så lite. Det vi trenger er samling om et felles ønske om å få den tilbake. Vil vi ha den tilbake eller skal vi bare godta at den er en uønsket art som ikke har noe å gjøre i fjorden eller alle andre steder den måtte dukke opp langs kysten? Friluftsfjorden!
 8. Med en så mørk og fuktig høst/forvinter er det godt at solsnu forhåpentligvis skjer i sol og lys. Neste år er friluftslivets år. Det får vi håpe blir mer enn ord. Friluftsfjorden!
 9. Gi dem erstatning etter oppført inntekt av laksefisket de fem siste årene. Da blir det ikke fullt så dyrt for samfunnet. Kunne man forby drivgarnfiske må man vel også kunne forby dette. I det minste sterkt redusere det. Man vil sikkert argumentere med tradisjoner, men det finnes bra og dårlige tradisjoner. Den verste er omskjæring, hvor denne havner på skalaen får bli opp til hver enkelt å finne ut av.
 10. http://www.dn.no/nyheter/naringsliv/2014/12/01/2156/Fiske/tomt-for-torsk-i-oslofjorden Dessverre lager man ikke regnskap over hva denne feilslåtte forvaltningen koster både økonomisk og økologisk.. Friluftsfjorden!
 11. Vi prøver å få fart i arbeidet med Friluftsfjorden og håper dere som bor rundt den vil ut på banen og kjempe. Man avgjør, som kjent,ikke kamper ved å sitte stille i garderoben. Friluftsfjorden!
 12. http://tv.nrk.no/serie/dagsrevyen-21#t=14m18s Noen kaller dette å tukle med naturen og vil ikke ha kunstige rev. Andre som Hartvig Christie fra innslaget er av stikk motsatt oppfatning. Han vet kanskje mest om kunstige rev i landet. La oss få mange kunstige rev. De trenger ikke å koste mye, men fungere helt utmerket. Friluftsfjorden!
 13. I beste fall kan man si bedre sent enn aldri. Oppdrettsindustrien må jo gjøre noe nå som glansbildet virkelig slår sprekker. Bilder av laks og ørret delvis oppspist av lus reagerer folk på. Rømt laks ser mange på som en velsignelse (fyll fryseren). Det som må til er lukkede anlegg så dette er kun en dekkoperasjon som skal vise at de og Regjeringen tar tak. Vi bør ikke applaudere.. Friluftsfjorden!
 14. Kan vel brukes i maten til annen oppdrettsfisk. Er jo ikke sykdom. Resirkulering.. Friluftsfjorden!
 15. Som endel andre reagerer jeg på at man mener "den særegne norske høstningskulturen" er et kvalitetsstempel. Leser jeg riktig står det at de tok det de fikk uansett om det var et godt eller dårlig år. Man høstet så mye som mulig av overskuddet fordi man ikke kunne vite hvor mye det var å høste av. " Man kan ikke se den grense under vann" Friluftsfjorden!
×
×
 • Legg til ny...