Hopp til innhold

Nemoura

Medlem
 • Antall innlegg

  454
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Alt innhold fra Nemoura

 1. Lars Nilssen hoder foredrag på Clarion hotell i Tromsø, tirsdag 24 april, fra kl 1800 - 21:00! Billetter kjøpes på Andresens Vaapenforretning eller i døra. Det er kun 90 billetter så førstemann til mølla..! Det er trekning på billetten og billetten koster kr 150,- Arrangører; Tromsø Casting & FluefiskeForening og Tromsø Jeger og Fiskeforening
 2. Hei Liker å kaste både lengde og presisjon så måten poengene beregnes på er ikke så viktig for meg personlig, men jeg tror at det på sikt er uheldig å vektlegge den ene disiplinen mer enn den andre. Men både jeg og flere andre kastere ønsket oss 5# cupen mest mulig likt VM, og nå har vi jo fått ønskene våre oppfylt! Jeg er godt fornøyd med de nye reglene, men som sagt "litt betenkt" over at den ene disiplinen vektlegges mer enn den andre.
 3. Har egentlig ikke gjort meg opp en mening om dette enda. Men hvis man tar utgangspunkt i de “10 beste plassene” i de forskjellige konkurransene så vil; Differansen mellom beste og dårligste kaster være 10 poeng på lengdedelen! Differansen mellom beste og dårligste kaster være 20 poeng på presisjon! Med de gamle reglene var denne differansen på 13 poeng. Konklusjonen må da bli at “de nye reglene” vektlegger presisjonen i langt større grad enn før!
 4. Det er øvelse 1 til 5 som inngår i Guidelinecupen: 1. Ørret presisjon 2. Ørret lengde 3. Sjøørret lengde 4. Laks lengde 5. All round (øvelse 1?4) I tillegg konkurreres det i følgende øvelser: 6. Sjøørret spey lengde 7. Laks spey lengde 10 8. 18’ & 16’ spey lengde (Jeg tror at det vil arrangeres egne spey-stevner, men er ikke 100% sikker)
 5. Gratulerer Stein med nok en seier i 5#cupen, og Tina med sammenlagtseieren i dameklassen! Resultatlista fra Kristiansand ligger her
 6. Hei Joda, stiller i Oslo! (kjenner konkurransenervene allerede) Nå venter jeg i spenning på resultatene fra Kristiansand.
 7. Takk for gratulasjonene. Har jo veldig varierede trenings-resultater på presisjon, så jeg hadde nok “dagen”. Lengdeøvelsen gikk litt trått til å begynne med, men jeg fikk alikevel til noen gode kast helt mot slutten. Raymond Eilertsen var med for første gang og tok andreplassen. Raymond er en erfaren fluefisker og har en rolig og berhersket kastestil, og det var en nytelse å se han kaste presisjon! Roger Enger Lie (3 plass) fikk vist at han er en svært dyktig lengdekaster. Tina og Karoline er to veldig gode fluekaster og 5 og 6 plass i åpen klasse er sterkt! En sann glede å se dem kaste! Man kan også merke seg at Tore Seternes kastet nesten 29 meter med en 7 fots glassfiberstang, og det er langt, veldig langt! Kort sagt, det var mye mye god kasting i Tromsøhallen på lørdag!
 8. De antar at det er mellom 150 og 160 000 laks som har rømt. les her
 9. Fluekasting og utstyr er jo veldig interessant og morsomt, og det er mange parametre å ta hensyn til, kanskje alt for mange. Fikk tak i et av de “gode” Vision -snørene med klumpvekt på 16,7 gram over 15,4 meter, og etter omfattende testing fant vi ut at det går akkurat like langt som SA ED. Det var faktisk lettere å oppnå gode kast med Vision, dvs at SA ED er mer kritisk(tungkastet), og man “bommer” oftere med SA ED. Grunnen til at det lette Vision-snøret går såpass langt må være at egenvekta (vekt pr m) er høyere enn hos SA ED, var nå konklusjonen vi trakk. I tillegg virker det som om skytelina er perfekt tilpasset klumpens utforming/ vekt/tapering. Svakheten med denne testen er at vi bare var to testkastere. Lokale konkurranser er jo mindre høytidelig og det er lettere å oppnå gode resultater. Når alvoret begynner så er det fort gjort å “tabbe seg ut”. Torbjørn er jo en svært erfaren fluefisker som kan mye om både fisking og kasting, tror nok han kan nok gjøre det bra i cupen. Splitcane er faktisk veldig morsomt og lærerikt å kaste med, og flott som unnskyldning hvis man kaster dårlig. Tror jeg også skal begynne med splitcane i 5#cupen.
 10. Hei Myten om at man kaster lengre med en stiv stang kontra en myk, er jo grundig debunket, men er det noen myter om fluesnørene som kan debunkes? Hvis man ser på resultater(over tid) i 5#cupen så har ikke SA ED 5# noen lengdemessig fordel, selv om det er 3 gram tyngre enn de andre snørene. I teorien burde jo SA ED med sin 20 grams klump gå lengre enn de andre, men i praksis er det ikke slik. Hvorfor?? Er f.eks snørets egenvekt (vekt pr lengdeenhet) viktigere enn klumpens totale vekt? Noen synspunkter?
 11. På NCF sine sider kan man lese at SA ED 5# ikke blir enerådene i årets 5# cup, slik mange hadde regnet med. Under stevnet i Tønsberg benyttet nemlig de fire beste kasterne tre forskjellige snøretyper!
 12. Hei Tror nok at de fleste temaèr er skikkelig utdiskutert. Som f. eks: Alle vet jo at CCS bare er tull og tøys! Alle vet jo at stive stenger kaster lengre enn myke! Alle vet jo at Simms vadere ikke er noe bedre enn vangen! Alle vet jo at fluestenger fra Østen er de beste! Alle vet jo at splitcane bare er bambus! Alle vet jo at SA ED er det beste fluesnøret! Alle vet jo at Gøran Andersen`s kastestil er dårlig og at hjulet hans er punktert! Alle vet jo at Catch & release er å leke med maten! Alle vet jo at laks er noe man får, mens ørret er noe man må fiske etter! Osv.... OG, når vi alle vet dette, så er det jo ikke så mye annet å diskutere. :closedeyes:
 13. Var trist å høre. Håper det går bra, og at Terje snart er på bena igjen.
 14. Gratulerer til vinneren, Stein Grønberg. Ellers så var det jo mange svært imponerende resultater i Tønsberg! Resultatene fra Tønsberg, klikk her
 15. Ble nye regler både i 5 cupen og Guidelinecupen. Les om de nye reglene her
 16. Er vel litt avhengi av hvordan man definerer stoppen. For meg er det når fluestanga stoppes (rotasjonen), og klippet viser tydelig at jeg slipper før stanga stoppes. Hvordan definerer du stoppen? Hvor begynner stoppen, og hvor slutter den, og hvor lang tid bruker man på å stoppe stanga? Føles som om jeg slipper like før stanga er helt rett, men ting skjer jo svært raskt. Kameraet som ble brukt var EX-F1, men det var for lite lys i hallen til high speed filming.
 17. Nemoura

  FNO

  Det holder ikke med norsk ordbok, du må kjøpe denne! :biggrin:
 18. Her er et kast der det ikke trekkes gjennom stoppen! Lina slippes også før stanga stoppes. Utstyr som ble brukt var T5 og SA ED #5, og lengden på kastet litt over 36m. Filmklipp: tidlig slipp
 19. Nemoura

  FNO

  Hei Tom Skjønner veldig godt hva Jan prater om her, det var noe Harald Mælhe viste meg på et kastekurs i 1994 og Sven demonstrerte det også for meg da han var i Tromsø. Denne vridninga av underarmen er spesielt framtredende når man kaster med stanga vertikalt og med tommelen øverst, og helstpå lange kast. For å unngå vridning i bakslengen må du vri tommelen gradvis utover etter hvert som du beveger stanga bakover, og motsatt i framslengen. Jeg kaster med stanga nesten vertikalt så denne type vridning er noe jeg alltid har slitt med!
 20. Hvis jeg har forstått skrivet fra forbundet rett så ser ut som Guidelinecupen er konkurransen man må delta i hvis man ønsker å være med på VM-laget, mens 5# cupen i denne sammenheng blir helt uviktig. Er kanskje meningen at 5# cupen skal være en Norsk kastekonkurranse med sære regler, trasige fluesnører og femmerstenger så stive som spett. :biggrin:
 21. Hastigheten til fluesnøret er jo hastigheten til stangtuppen + hastigheten til trekket. Er det ikke slik at stangtuppen høyest hastighet når stanga har rettet seg helt ut, dvs. like etter at man har stoppet rotasjonen av stanga? Hvis så er tilfelle så bør man ha høyest hastighet på dobbelttrekket nettopp på dette tidspunktet, og for å få det til så må man trekke gjennom stoppen.
 22. Hei Gjetter på at evalueringa til ICSF først og fremst går ut på om VM i fluekasting skal arrangeres i framtiden, og at konkurransereglene ikke er det mest aktuelle temaet.
 23. Hei Min mening er at: #5 cupen erstattes med VM-øvelsene: Trout distance og Trout accuracy! Guidelinecupen erstattes med VM-øvelsene: Seetrout distance - Salmon distance - 15,1 spey distance - 18 spey distance
×
×
 • Legg til ny...