Hopp til innhold

viggen

Medlem
 • Antall innlegg

  138
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

1 Nøytral

Om viggen

 • Bursdag 03. sep. 1957

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://bengt.wikander@bredband.net

Profilinformasjon

 • Bosted
  landskrona. sweden
 • Interesser
  flugfiske.musik. fotboll
 • Favorittfiske
  lax. havsöring.steelhead
 1. Signert De skull man gjort på alla älvar där upp.
 2. Hej Guru De är inte att hela älven ska vara full av lax. De kommer inte att finns längre. Men de kan vara mer så man har en ärlig chans på en lax. Jag kan hålla med dej att de svårt att ge sej på Oppderett näring. Men om alla går samma och sätter press på Politiker så kan vi göra vår röst hörd mer och detta gäller inte bara i Norge utan i Sverige med. Du ser folk på detta forum som gör allt för att rädda Vild Laxen och de är Gött att se. Sen har vi olika sätta att tänka på hur de ska gå till. och Grund ägarna måste göra sitt. Du vill att du kan ta en lax till Jul. Utan beståndet blir drabbat . Titta Lerdal älven som har varit smittat och stängd. Nu börjar de bli mer lax så folk kan fiska igen. De är skoj när man hör sådant.
 3. hej Guru De är inte att jag ska fylla frysen och ha hela bilen full med lax. Men nu är de så att man ser att de har varit mindre små lax i många år och de är sådant man oroar sej för. Och de är ingen fråga om panik utan man vill att vild laxen ska få en chans att få leka i älvarna och inte bli uppfiskat i havet och fångas i nät. Och vi lystfiskar ska också ha krav på oss. De är lika när älv blir smitta och får stänga då blir folk förbanad med. Sen finns de dåliga fiske år och de har man hatt på sina 25 i Orkla men inte som dom 2 två sista åren. Jag förstår inte vad för vi Lyst fiskar kan samarbeta för att rädda Vild laxen i ALLA ÄLVAR I VÄRLD. Och få bort lax lusen och sjukdomar och odlingar i havet och stopp fisket för pellets till Odling laxen. De är väl en hobby som vi Älskar?????. Kämpa för vild laxen.
 4. Hej Guru Är de fel att vara Orolig för fisket i Orkla. När man har fiska där i 25 år och set hur fisket har gått ner dom sista 10 åren. Då får du kalla mej för en gnällig svensk. De är inte att jag ska fylla min frys utan få kämpa med laxen. Och du hur går de för alla som äger fiske sträckorna när dom inte får hyra ut fisket och boendet. Mat och bensin. Och titta på fler älvar runt i Norge som säger i från att något måste göras. Och dåliga år har man hatt . Men inte som nu och jag har aldrig set så lit folk i Orkla som i år.
 5. Hej Jag fiska hela vecka 24 i Orkla och så dåligt med Lax har jag aldrig set. Och lite folk vid älven. Nu måste man ta i med hård tag och stoppa fisket av lax i havet och ta lax odlingarna på land och slutafånga fisk till att mala ner till fisk mat. Sen ska alla nät bort från fjordarna där laxen går upp. Jag har fiska i 25 år i Orkla och Jätte orolig för att de ska ta slut med fisket.
 6. Hörde idag att det snackes om ett stormöte inom elverna i tröndelag. Tydligen skall det beslutas om att införa C/R inom elverna. Vi (6 pers) har fiskat i tröndelagselverna och elver i Möre og romsdal sedan slutet av 70-talet. Med andra ord, så är laxfiske för oss en aktivitet och inte mat på bordet. Vi är absolut inte emot C/R, men det förändrar inte situationen. TA TAG I PROBLEMET ISTÄLLET !!!!
 7. Hej Jag vill bara säga att filmen Rett Sted-Rett tid part2. en bra fim om lax fiske från olika älvar och bra bilder kamper och fina natur bilder. filmen www.yea.dk.
 8. Hej Jag letar efter bilder på fly wallets i läder.
 9. Hej Oddbjörn Tack för ditt svar då förstår jag.
 10. Hej Om jag förstår de rätt så måste all hon lax släppas från när säsongen börjar. Jag tycker de bra dom försöker göra något. Men har Inte Norge förbjudit C§R så då förstår jag inte hur de ska fungera. Vad händer med att stoppa fisket till havs och all notfiske och Vad med alla Odlingar så som smustar ner och fisk som rymer.
 11. Hej Tack för din hjälp.
 12. Hej Oddbjörn. Tack för hjälpen. Jag ska kolla dom sträckorna du talar om. Är de du som är med på den trevliga dvd RettSted Rett Tid. Många trevliga älvar. Vilket korvatten fiskar du själv på i Orkla.
 13. Hej Är de någon som Har fiskat i Elahölen i Orkla. Är den bra för flugfiske. Vet ni några bar kortvatten i Orkla.
×
×
 • Legg til ny...