Hopp til innhold

Brage

Medlem
 • Antall innlegg

  272
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

13 Nøytral

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann

Siste profilvisninger

1 466 profilvisninger
 1. Brage

  Saltdalselva

  Hei, Det høres ut som en fin-fin stilling! Gratulerer med den! Ifølge fangststatistikken så fanges det en del stor sjøørret i Saltdalselva. Videre er det noen fiskere som har sine faste plasser lengre opp i elva, der den store sjøørreten stopper for å hvile. Så helt umulig er vel ikke denne sjøørreten å fange. Når det gjelder overføringsverdien av fiske i sjøen til fiske i elv, så er det et ganske vanskelig spørsmål. Det jeg er ganske sikker på er at det er stor overføringsverdi i elveoset. Der fungerer de samme fluene i sjøen, selv om det er brakkvann. Det ser ut til å gjelde i de fleste elver. Når det gjelder lengre opp i vassdragene så er jeg mer usikker. I Altaelva fikk jeg ganske bra med sjøørret noen km opp i elva, på rød reke. Det var akkurat samme flue som jeg brukte i sjøen på Russeluft, noen km ut i Altafjorden. Jiggy og Clouser har jeg aldri prøvd i elver, men fordelen med disse fluene er at de går dypt. Sjøørreten står ofte dypt i elva på dagtid, så her er det kanskje noen muligheter? Frede og polar Magnus burde egne seg. De ligner jo litt på klassiske sjøørretfluer, om man legger godvilja til. Jeg er litt mer skeptisk til mysis. Det er små fluer og det kan bli vanskelig å holde en 7 kg sjøørret i elv, på en liten reke krok. Skal du finne ut av dette så er det vel best å finne ut hvor storørreten er i elva. Så kan man jo prøve seg frem. Et annet triks er å fiske i munningen på lavvann. Jeg vet ikke om oset til saltdalselva er egnet til dette, men i andre elver så kan lavvann medføre at det blir lettere å nå fisken. Skitt fiske!
 2. Bra fiske i helt indre Oslofjord de siste ukene. Det er enda bedre i Østfold, men det blir for langt å kjøre for min del. Fisken har for det meste Tobis, Brisling og mysis i magen. Feit og fin fisk! :) PS: slipper ut de fleste.
 3. Da var vinteren her igjen. Årets vakreste eventyr! Tidlig vinterfiske i november var veldig bra i Oslofjorden. Det var (historisk) varmt og mye nedbør hadde sørget for at mye av sjøørreten allerede hadde gått ut i havet. Vi fikk endel utgytt fisk, der vi vanligvis får blank fisk. I desember og januar var fisket preget av ekstremt høyt vann. Det ødelegger mitt fiske, men det ble da noen fisk i desember også. I januar fikk jeg bare en fisketur og da blanka jeg. Nå i februar er det gode forhold igjen. Vannet er lavt og krystallklart. Det er mye fisk helt inne ved land. Fikk en brukbar en idag og fikk fint visuelt fiske på en stim på minst 4 Sjøørret. De ville ikke ha rød reke eller nymfe, men var intersert i grå Kutling. Da kom plogen bak flua, men de tok ikke. Senere på dagen idag, på en annen plass, var det endel vaking. Antagelig Sjøørret som beitet brisling 40 -50 meter fra land. Desverre utenfor kastehold, men det spørs om ikke disse fiskene trekker inn på grunna om kvelden/natta. Skal gi det et forsøk til neste uke. :)
 4. Høyesterett leverer en godt dom her. Bare synd at Are Kvistad i Fiskeri og havbruksnæringens landsforening ikke skjønner hva dommen innebærer. Han uttaler at de uansett er avhengig av at selskapene følger lover og regler. "Det gjelder i havbruksnæringen som i alle andre næringer. Det er en selvfølgelighet for oss", sier han. Det er ikke dette Høyestrett mener. Høyesterett mener at havbruksnæringen har en særlig forpliktelse til å følge lover og regler, siden de har fått lov å tjene penger på felleskapets ressurser. Altså stilles det strengere krav til havbruksnæringen, enn det gjøres til andre næringer. Havbruksnæringen er ikke som alle andre næringer, slik Kvistad babler om. :)
 5. Denne er litt ferskere. Se særlig side 36 flg. http://www.nina.no/archive/nina/PppBasePdf/Temarapport%20fra%20Vitenskapelig%20råd%20for%20lakseforvaltning/2011/Thorstad%20%20Prognoser%20Temahefte%20fra%20Vitenskapelig%20råd%20for%20lakseforvaltning%20%202%202011%20.pdf Kunne vært en idee å innhente eksakt info om de 5 anadrome bestandene. Tar meg tid til det på mandag :- D :)
 6. Du kan spørre biologen direkte. Han har opplysningsplikt, jf. Offentleglova. Eller så kan du søke på nett. Da finner du feks: http://www.nina.no/archive/nina/pppbasepdf/oppdragsmelding/454.pdf Ikke helt oppdatert men inneholder både anadrome og innlandsbestander. Fint om dette blir spredd så klarer vi kanskje å utrydde noen av bestandene. C&K. Dette er ikke noe art vi vil ha i norsk fauna. På NZ er regnbueørret sett på som "turist" fisken. All vil ha brunørret, forståelig nok. :)
 7. Hehe, stemmer det. Ørliten kommafeil der gitt :-) :)
 8. Orkla har 880 km som lengste lakseførende strekning. Vet ikke om den er lengst. :)
 9. Laksefluer av dette kaliberet er vakkert. :)
 10. Gratulerer med den! Gull verd, på flere måter. :)
 11. I Kleven jakt og fiske sin sommerkatalog så reklamerer de med Sjøørret garn til kr 899,-. Det er billig. Tror jeg må prøve et slikt. Se side 29: http://www.klevenjaktogfiske.no/users/klevenjaktogfiske_mystore_no/Image/Klevenkatalog/KlevenJaktFiske_2014_sommerkatalog.pdf :)
 12. Skiboten flua fungerer nok i hele landet. En av fordelene med den er at det ikke blir noe halenapping. I juli forsøkte jeg med litt på kodeknekkig yttre Sogn. Brakkvannsbasenget jeg egentlig skulle fiske i holdt 21 grader så da forsøkte jeg meg i en fjordarm, som holdt både laks og Sjøørret som skulle opp i et vassdrag. Det var veldig mye fisk der og det ble et par på rød reke, ikke helt ulik Skiboten flua. Det gikk imidlertid trått, men da jeg etterhvert byttet til store svarte nymfer fisket på 2 meters dybde ble det fart i sakene. 28 Sjøørret på 11 timers fiske. Noen av dem var fine fisk godt over kiloen: På morgenkvisten slapp jeg opp for svarte nymfer og da byttet jeg til en stor kanin nymfe med kulehode. Og da ble det to laks på rappen. Så det er ikke bare røde reker som fungerer I slutten av august tok jeg turen til tanamunningen. Svært gode fangstrapporter fra lokale dorgere tidligere i sesongen gjorde at forventingene var høye. Dog et det ingen (som jeg vet om) som har klart å få noe særlig på flue i nederste sone, helt på slutten av sesongen. En ny kode å knekke og en fin-fin utfordring. Jeg satset på grensen mellom elv og sjø. Et fantastisk område med nydelig natur: Dorgere har fått store fangster med Gulp nightcrawlers natural dorger i lav fart på synkesnøre. På lavvann var det klart at det var stor mengder børstemark i området så det kan forklare deler av hvorfor Gulp fungerer så bra. Forøvrig er det de enorme mengdene med Sil (Tobis) som sjøørreten beiter på. Sil trives i sand og hele elvedeltaet til Tana elva er det gigantiske mengder sand. Overfloden av mat gjør ørreten i området særdeles feit. Videre har nok nedgangen i laksebestanden tillat at sjøørret bestanden øker. De enorme mengdene mat medfører imidlertid også at det er svært mye fugler i området, noe som igjen medfører at sjøørreten går litt dypere. Ifølge de lokale var det klart best fiske på lavvann idet det snudde og gikk mot flo. Det er jeg enig i. Videre er det en god idee å komme ned med flua, siden det et så mye fugl i og over vannet. Tross nesten to dager med fiske klarte jeg imidlertid ikke å knekke koden. Fangsten uteble nesten helt. Så den koden klarte jeg ikke å knekke. Man kanskje andre klarer det etter meg? :)
 13. Gratulerer med fin fisk på ny metode! Det er sånne opplevelser man husker. Lenge! :)
 14. Saltflue.com gutta har lagt ut en ny bindebeskrivelse av tobis. Den ser lovende ut! http://www.saltflue.com/sbs-holo-back-sand-eel/ :)
 15. Ok, da skjønner jeg bly bruken Jeg bruker nesten bare intermediate snører i sjøen. Inntrekket er vanskelig! Har ikke funnet noen videoer av hvordan tobis svømmer. Takk for svarene! :)
×
×
 • Legg til ny...