Hopp til innhold

josteink

Medlem
 • Antall innlegg

  430
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  hardanger

Siste profilvisninger

1 362 profilvisninger
 1. Supert, takk skal du ha!
 2. www.pro-fish.dk www.taimen.com
 3. Stanga er 4delt. Øverste leddet er knekt i 3-4 deler og det er ikkje noko håp om å fikse dette. Eg kan kjøpe ny stang MEN eg har ein del stenger frå før og eg er/var veldig nøgd med denne stanga. I tillegg så bit det litt i meg dersom eg må kaste ei god stang og ikkje klarar å fikse dette, tenkte derfor å gjera eit forsøk.
 4. Hei, har ei stang der tuppen er knekt. Stanga er ei Slat GHX, som primavillmarksliv solgte i si tid. Kan ikkje finne dette stangmerket i nokon butikker lenger og det ser mørkt ut å kunne kjøpe ny tupp. Er det mulig å kjøpe stangemne i rett tjukne og er det evt nokon som lagar slikt??
 5. Fin parachut, den fangar fisk den der! Eg likar litt tynnare dressa fluer, kanskje kortare vinge og tynnare kropp?
 6. Og to maur av foam, flyt akkurat passe godt.
 7. Dei fluene som eg fiskar nesten heile tida med gjennom sommaren, øverst ein slags stimulator og under ein slags dyret variant! supre til fjellvatn og til å lokke opp fisk!
 8. Hei, i vinterhalvåret fiskar eg nesten berre med med ein kvit bugger, noko slikt som dette: evt ein meir avansert variant: http://fiskersiden.no/index.php/fluebinding-mainmenu-27/sjetfluer-sfs-mainmenu-70/46-den-hvide Fiskar veldig godt og tek det meste av sjøfisk.
 9. Kjøper mange fluer til sjøfiske på pro-fish.dk. Billeg og bra. Ettersom det vert nytta til sjøfiske så er slitasjen stor men er liten forskjell på mine og kjøpevarene. Tips til å forlenge levetid er å putte på litt lynlim på hovudet til flåga, det er det som oftest raknar på mine fluger.
 10. Prøv desse, iallefall litt info.
 11. Visst det er noko trøst så har nok samtlige av forumets deltakarar vore der. I lutsi så er det masse fisk (ein del stor fisk) og min erfaring her er at fisken ikkje er så veldig selektiv, så er noko ikkje flågo det er noko med her. Bruk tynn fortom (0,15-0,20 er fint) og små våt/tørrfluger (str viktigere enn mønster) i str 14-18. Prøv i område med litt bevegelse i vatnet, f eks der kylles renn ut, eller i område med litt bris på vatnet. Då er fisken ikkje så lettskremt. masse kasting på same plassen gjer at fisken kan halde seg vekke, unngå masse plasking. min erfaring er at eg kan ha veldig bra fiske midt på dagen når det er litt bris og ein del insektaktivitet som lokkar fiske til overflata, så dagfiske kan vera bra. Ver tålmodig, plutseleg så er fisken der, lukke til!
 12. Sjekk: http://www.fluefiske.net/forum/index.php?app=core&module=search&do=search&fromMainBar=1
 13. http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Tyvfisker-tatt-vest-av-Sotra-1104758.html Er iallefall nokre som vert tatt :-)
 14. Hei, vinterstid så er dun heilt topp, ingen tvil om det, heil enig der. Problemet kjem når det vert mild, fuktig og + grader, der dun mistar varmeeffekten når det vert fuktig. Ved å ha dampsperre pose inni og utenpå kan ein unngå at fuktighet trenger inn i posen, men eg har lagt meg til vane at eg tørkar ting i soveposen. Her vil fuktigheten uungåeleg trekka ut i sovepose, innertrekk som er så tett at ikkje fuktighet trekk ut gjennom trekket trur eg ikkje eg vil ha som innerpose :-) Forsen til dun er heilt klart at dei kan komprimerast mykje meir enn kunstfiber og at dei veg mykje mindre. Ligg foresten ein test av både sommer og vinterposer i dun på http://www.friluftsliv.no/turutstyr (og telt). Der lette dunposer får mykje skryt i høve til fuktighet og varmeeffekt.
 15. Hei, hovudpreferansane min går på vekt, pris og slitestyrke. Dunsovepose: meget lett og veldig god og varm når den er tørr. Dun krever ein god del velikehold, noko som gjer at det for meg ikkje er ideelt. Kan ikkje legga nedi/under våte plass og sokker til tørking. Kan heller ikkje strekka seg framfor bålet med den då glør frå bålet har ein nedslåande effekt på ytterstoffet. Skal du gå i "tørre" område av noreg og stort sett vera på tur i finver så er dette eit alternativ. Ved riktig stell så har ein dunpose lengre levetid enn kunststoff òg. Kunstpose tåler masse og varmar sjølv om den vert våt. Minuset er at dei etter ei tid mistar litt av varmeeffekten, men stor forskjell mellom ulike produsentar her. Underlag: lite og lett underlag som tåler masse juling er ridgerest 15 mm. Varmt og godt. Oppblåsbare er tyngre og du ligg betre MEN har punktert eit par underlag på bålglør og anna, i tillegg hatt problem med ising i ventilen på vinterstid. Brukar derfor no kun celleplastunderlag. Igjen er det bruken som bør bestemma val av underlag.
×
×
 • Legg til ny...