Hopp til innhold

Lund

Medlem
 • Antall innlegg

  68
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

1 Nøytral

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://www.superfine.no

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Drangedal
 1. Lund

  Hva er dette?

  På bildet ditt så er det to som henger sammen, del disse opp og du har en nydelig vårflue fasong.Vi har mange varianter her nede i nede i lavlandet i Sør-Norge og flere av disse har den fasongen som disse har. Dog er de ikke svarte, mer khaki fargede. Jeg er ikke sikker i det hele tatt, men syntes det minner mye om vårfluer. De oppfører seg også litt som døgnfluene av og til.
 2. Lund

  Hva er dette?

  En eller annen vårflue ser det ut til.
 3. Mistra er ikke akkurat det jeg vil kalle for en god fluefiske elv, det er mer mark elv. Elva går ned i en stor dal og danner mange fine kulper for markfiskere. Skal du prøve flua så bør du reise i de øvre delene. Disse er roligere men noen fine strekker, men her er det igjen mye småfisk. Når du først er i nærheten så burde du kanskje se litt på Rena istedenfor?
 4. Lund

  Eumer hår

  Villmark og fritidseffekter i Larvik har masse inne. Selv bruker jeg disse til halefjær på døgnfluer.
 5. Pale Olive Dun (Baetis) i str 14. Krok: Hends 404BL Kropp: Turkey Biot Pale Olive Hale: Natural Bucktail Vinge: CDC Light Blue Dun Thorax: CDC Golden Olive warm Fiskes "dead drift" i elv.
 6. Nydelige fluer, eller er det mer riktig å kalle dette streamere? Uansett, nydelige.
 7. Jeg har begge deler, Simms G3 og Cloudveil midjevader med glidelås. Cloudveil står ikke tilbake for Simms. Det er ett like godt produkt. Begge buksene er noe av det beste man kan oppdrive. Du blir garantert ikke skuffet over Cloudveil 8X. Jeg har brukt begge mine bukser mye, ingen lekker verken av slitasje eller annet. Cloudveil har sluttet å produsere utstyr beregnet for fluefiske, dette gjorde de i 2010. Grunnen til dette var at de ble kjøpt opp av ett firma som ikke ville lage produkter til fluefiske, men fokusere fullt og helt på mountain klær. Men dette gjør ikke produktet noe dårligere. Hvis økonomi har endel å si, gå for Cloudveil i og med at du får de på tilbud nå. Hvis du driter penger, kjøp Simms, da har du service i Norge, om det skal være nødvendig.
 8. Se det ja, det var en fin opplevelse for en tørrfluepurist ja! Der skulle jeg også ha vært, elva her hjemme er så godt som tom for vann. Vi trenger regn! Masse! Hvor på sørlandet var dette da?
 9. Det ligger en Abel Creek 2 ute på salgsdelen, skal love deg gromlyd!
 10. Hvor gjør man det? *tørker seg lett rundt munnen*
 11. Har denne stanga selv, dog har jeg lagt den ut for salg her på forumet (se selges forumet), men det er ikke fordi det er en dårlig stang, men snarer det at jeg har falt for en Orvis Helios istedenfor. Uansett, det er en litt over gjennomsnittlig stiv stang, medium rask vil jeg kalle den. Har brukt den med Guideline HighWater, Guideline Presentation og nå sist med Cortland 444 Precision Taper Trout. Alle har de kaste utmerket, langt og med god presentasjon. Men når sant skal sies, så kommer jo det å kaste veldig ann på den som kaster også da. Men i denne stanga så er det ikke der det skorter i såfall. Kjøper du en slik stang så blir du iallefall ikke skuffet, den både kaster og ser veldig bra ut. Følelsen er det heller ikke noe å si på. Du kjenner at det er en Rolls Royce. Uansett er det ett godt kjøp. Mh Lund
 12. Jeg gikk for et SA Ultra 4 snøre, kjempefornøyd. Endelig føler jeg at jeg får noe igjen for pengene jeg la i stanga. Takk for hjelpen! Fenwick snøret kommer jeg aldri til å kjøpe igjen. Waste of good coin!
 13. Kort spørsmål til de av dere som har kunnskaper og/meninger om følgende: Skal snellefeste sitte rett i forhold til ringene på stanga eller er dette av mindre betydning? En anelse til venstre/høyre eller nøyaktig snentrert? Har dette noe å si, og isåfall hva? Balansen i stanga?
 14. Var dette inkludert fortolling i Norge da eller slapp den igjennom uten fortolling?
 15. Jeg har en Guideline Trout Series #5, en stang jeg er godt fornøyd med. Denne tok over for en Fenwick World Class #5 hvor jeg hadde Guideline Performance WF5F sene. Den kastet langt og presist og presenterte flue meget pent (er kun tørrfluefisker). Nå har jeg Fenwick Techna Aircutter WF5F sene og syntes at det går rimelig til helvete, dårlige kast, snøret som surrer seg og elendige presentasjoner. Jeg kan selfølgelig skylde på at jeg er litt rusten sånn på vårparten, men jeg har jo tross alt fisket sjø-ørret i nesten hele vinter. Er det noen her ute som kan anbefale er bedre snøret til meg? Har sett litt på GuideLine High Water, eller kanskje SA Ultra 4? Åja, snella alt skal inn på er en StreamStix 002. Takk for at du leste dene posten og jeg håper du har noen gode råd til meg. :)
×
×
 • Legg til ny...