Hopp til innhold

Larsemann

Medlem
 • Antall innlegg

  882
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Om Larsemann

 • Bursdag 16. aug. 1975

Kontaktinformasjon

 • Skype-ID
  darra75
 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Hammerfest
 • Interesser
  Ørretfiske, fluebinding og fjellturer
 • Favorittfiske
  Ørret og røye

Siste profilvisninger

1 938 profilvisninger
 1. Merden har vært tom. Ingen kroker, haneføtter, innfestningstau, isbånd m.m... Dette er nok ei merd som har ligget i opplag. Selvsagt ikke bra at slik ligger å reker i havet i høstmørket :-/
 2. Marflo er et fantastik næringsemne der den hører hjemme, men er også mellomvert for ulike parasitter........
 3. Kjøper mesteparten av mitt fl.bindeutstyr hos lokalsjappa, men supplerer med andre materialer fra Grandes og Nordisk Fiskeutstyr (www.nfisk.no). Jarle & Bjørnar, samt Dag Midtgaard har vel også mye bra. Av fluebindebøker (ørret) nevner jeg bare noen kjappe; - "Bare ett kast til" (Staffan Lindstrøm) - "Flugbinding på mitt sätt" ( Lennart Bergquist) - "Illusjoner som fisker" (Tom Skyrud) - "Fluebinderens plattform" (Pål Hedenstad) - "Fluer for ørret" (Gary Borger) - "Caddisflies" (Gary LaFontaine) +++ Masse bra og velge mellom... Både norske og utenlandske. Ørretlitteratur (Faglitteratur); - "Fluefiske fra A til X" (Pål Krogvold) - "Fluepresentasjon" (Gary Borger) - "Fluefiskerens Felthåndbok" (Lars Lenth) m.m.......
 4. Vurderer å dra med jentene (7 og 11 år) på telttur til Kautokeino, Anarjohka eller Skoganvarre denne helga. Noen som har tips om greie områder, vann og vassdrag som ligger litt lettere tilgjengelig mtp. terreng/ gangavstand??? En fordel om det er ok mulighet for ørret eller røye av grei stekestørrelse ;-) Tar gjerne svar på PM :)
 5. Sitter disse i bukhulen, eller er det bare i sloget?
 6. Larsemann

  SØ i Alta

  Beklager Greger.. Klarte faktisk å overse innlegget ditt Gratulerer med kjempeørret og ny pers!!! Tenker den bidro til lette litt på trykket..... eller øke det, alt ettersom :-) Rimelig fin sesongstart!!
 7. Larsemann

  SØ i Alta

  Melder jo fint vær flere plasser til helga. Hvis jeg får ordnet litt barnepass kan det hende jeg opplever årets første vårflueklekking :)
 8. Larsemann

  SØ i Alta

  Det har vært mange godværsdager her i Finnmark, men ikke på kysten. To kompiser av meg hadde knallvær og kanonfiske sist helg, med ørreter på hhv. 1kg, 2 stk á 2kg, 2,6kg og 2 stk á 3kg....... Feite plugger :)
 9. Larsemann

  SØ i Alta

  Beklager at jeg misforstod ;-) Trodde skytset ble rettet mot våre etniske... Da jeg var bortom for vel ei uke siden var det også utenl.registrerte bobiler ved russeluft. Får håpe været letter litt framover, og at dere kan oppleve et godt fiske rundt St.Hans. Pleier å være bra da :)
 10. Larsemann

  SØ i Alta

  Synes det blir feil å vinkle dette på "fjellfinner"!! Da er det ekstremt mange finner rundt om!!! Noen av de prater Hammerfestdialekt, noen porsangerdialekt, noen taler på nynorsk og en hel del høres ut som om de kommer fra tjukkeste Elvebakken, Komsa, Rafsbotn, Gakori, Bossekopp ... what ever...
 11. Larsemann

  SØ i Alta

  Kutta ut Altafjorden i 2006. Da begynte det virkelig å dra seg til med folk. Mange av disse hadde i utgpunktet ikke noe særlig forhold til sportsfiske, men fikk vite at det var lekende lett å få SØ i fjorden. For det er virkelig griseenkelt når man støter på den! Tok turen i år for å se om ting har endret/ roet seg, men tvert imot...... Har opplevd turer i mnd.skifte mai/juni hvor bortimot all fisken jeg har fått har hatt fin kondisjon, men disse turene er nok heller sjelden. Ikke at jeg skal heve fluefiskere over andre (det gjør vi nok allerede), men de utviser generelt en sunnere praksis der borte. Større fredningssoner og/eller fredningsperioder ville vært til det bedre for ørreten der. Vi må huske på at det er blandede bestander man fisker på. De 60 ørretene som kakkes av en kar borti ....... den 30.mai kan like gjerne stamme fra Transfarelva, og vil i så tilfelle være et grovt innhogg..... Rundt St.Hans og utover er imidlertid fisken velkondisjonert og sprek, og langt mere spennende å fiske etter. Skal selfølgelig ikke kjemme alle under samme kammen. Det blir tatt noen virkelig flotte "puddinger" tidlig på sesongen også, men de utgjør desverre unntaket :glare:
 12. Larsemann

  SØ i Alta

  Litt tidlig enda i Alta.... Det kakkes MYE slips der borte enda!!!!! Fikk noen pene fisker, men de har enda mye å gå på! C&R 2 kilo blank.
×
×
 • Legg til ny...