Hopp til innhold

Griffiths Gnat

Medlem
 • Antall innlegg

  561
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

1 Nøytral

Om Griffiths Gnat

 • Bursdag 01. des. 1975

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Lillesand
 • Interesser
  Tørrfluefiske og fluebinding
 • Favorittfiske
  Ørret
 1. Fisker du mest i vann så bør du gå for ei stang i klasse tre. Selv fisker jeg mest i elver og bekker, men har allikevel ei 9` #3 som gromstanga til dette. T&T Horizon for å presisere det litt mer. Jeg bruker ei Marryat M2 snelle. Den er langt fra de letteste snellene men jeg bytter ikke den ut! Snøret er ett Rio Selective Trout, wf flyt snøre. Med en stang i klasse to - og kort - så vil du miste mange fine fiskedager(mener jeg). Litt vind eller kastetekniske problemer, så er dagen ødelagt! Derfor mener jeg at en tre`er som kan brukes under norske forhold vil være ett mye bedre kjøp. Det beste er selvfølgelig å kjøpe både en tre`er og en to`er og en ener og en nuller og en dobbelnuller!!!! Men jeg tror at det ville blitt tre`er stanga som ville blitt mest brukt uansett! Og for Ørretens skyld Ikke velg ei kort stang til fiske i vann......Velg ei stang som du kan kaste over blåbærlyngen med, og som du kan legge litt kraft i når vinden kommer! Mitt tips: 8`6`` - 9` i lineklasse tre med ett standard WF Flytesnøre og ei grei snelle(vekt på snella betyr ikke allverdens her, du blir ikke sliten i håndleddet allikevel) Liker du som meg å fiske stor fisk, så er det viktigere at snella har bra brems enn at den veier 3 gram Lykke til med det hele :)
 2. Ifjor fikk jeg brunørret som hadde spist mus og froskeegg..! Denne på 2,1 hadde kun en 10cm lang ørret i magen. Det er vel det dere der oppe kaller "stekefisk"? Har enda til gode å ta en som har gnafla ugle Toppe denne...???? Jeg prøver, jeg prøver Jeg så jo en ørret der på ca. 4kilo!!!! Den var svær den! Ca. 70 cm lang. It will be mine, oh yes, it will be mine....Enda har jeg ikke tatt frem streamerboksen min! Verysecretsuperduperkolastreamer........ :wink:
 3. Suldal er jo litt av ei perle Der har du elva som renner avgårde, med fin ørret i. Du kan også få endel bra tips ang. vann av Jone Moe. Finnes mange bra vann der med stor ørret i :biggrin:
 4. Nå må vi roe oss ned litt, både med det ene og det andre.....
 5. Nå skal ikke jeg forsvare det overnevnte tilfellet, men man tenker jo av og til på dette gamle ordtaket "fanden vil ha fler/mer" ! Helt klart at alle som fisker må lære å begrense seg. Men nå popper det opp fluesoner i øst og i vest, hard kritikk til den som måtte vise seg med ei markstang i umiddelbar nærhet av disse sonene. Underlig nok så er det også disse sonene som ofte har det beste fiskestrekket hva gjelder tilgjengelighet og størrelse på fisk! Prisen selvfølgelig deretter! Ikke lov å fiske laks med agn rundt forbi. Det er for effektivt/skader fisk osv. Hvor skal en stakkar fylle frysen om ikke i skogsvannene våre? Kommer det til å bli slik at NJFF etterhvert må si at alle fluefiskere med bladeless kroker må komme seg ut i vann og elv og ikke skade fisk? Alle andre må gjerne gå tur men ikke fiske? Jeg har ingen problem med at en kar fyller frysen sin en gang i året - jeg mener.....hvor stor fryser kan mannen ha? Ett annet poeng er tradisjonen i det hele. Vi nordmenn har spist fisk i uminnelige tider, vanskelig å slutte med slike vaner fordi noen "moderne fluefiskere" sier det! Til mitt eget forsvar så kan jeg jo nevne at jeg ikke fryser fisk! Med slik tilgang på råvaren som vi har så tar jeg opp den fisken jeg skal spise den dagen, eller jeg setter ut fisk fordi annet er planlagt på bordet... Det må da være plass til oss alle sammen? Ps. Hvis det nå skulle være en fangstbegrensning i dette tilfellet, hvor mange fisk skulle den være på? Tre stk? Hvem ville da fiske der når det kun var tusenbrødre igjen, eller ingen fisk ville ta fordi de var blitt kroka hundre ganger tidligere?
 6. Ingen problem å brenne av fjær, du må bare passe på at strålene som du vil beholde henger fast i fjærstammen under og etter brenning. Knallfine vinger til døgnfluer :)
 7. Tro ikke ett sekund at jeg ikke har vært innom tanken på å hente inn arbeidskraft utenfra......Problemet med det er at jeg er en av dem som bruker 20,000.- og mer på fiske og fiskeutstyr iløpet av året. At jeg da i tillegg skulle betale for arbeidskraft - når jeg selv er håndtverker - faller ikke i god jord <_< Mest sannsynlig så ville jeg mista rettighetene til å ta kveldsturer i nasjonalparken.....hvis du skjønner hva jeg mener Nei her må det jobbes, ingen vei utenom det.......
 8. Til veeeeldig realistiske imitasjoner av både vårfluer og døgnfluer, så kan det være artig å bruke brente vinger. Men det er vel mer tidkrevende enn det er nødvendig å gjøre det på denne måten Men det er gøy å prøve seg litt på det. Fluene ser lekre ut med brente vinger!
 9. Vi snakkes en gang rundt slutten av August, begynnelsen av September.....Når høstfiske er på sitt aller beste Da skal vi se hvem som har fått seg nye tøfler da......Hehehehehehe Ps. Er du forkjøla ølboksen..? "Flue-baditten" ..?? Knegg-knegg-knegg Signaturen min har det vel spøkt for helt fra begynnelsen....Men jeg er fast i troa og ved godt mot enda :)
 10. AAAAAARRRGGGGHHHHHHH...!!!!!!!! Jada.....Det er ett faktum. Skraping og maling av huset tar knekken på to knalluker av fiskesesongen etter ørret Ikke bare er det kjedelig og det tar lang tid, men jeg blir også utslitt i henda og armene.....Klarer snaut å holde rundt korken på stanga!!! Så hvorfor har ikke noen kloke hoder klekket ut en løsning som gjør at man kan male om vinteren..? Skrapingen ville også vært lettere i ett par minusgrader <_< I denne varmen så mister jeg jo alt av fett som jeg har spart opp gjennom en lang vinter.....Misfornøyd er jeg. Neste gang blir det murhus 8)
 11. Jeg sitter og hører på Cohen og binder "Gravid Mus" i X-antall eksemplarer Hjortehår over hele stua.....Det kommer jeg til å få høre når Dragen våkner :huh:
 12. Det er vel ikke tilfeldigvis Moen som har laget Telecasteren din..? Bare nysgjerrig :)
×
×
 • Legg til ny...