Hopp til innhold

knutis

Medlem
 • Antall innlegg

  182
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Alt innhold fra knutis

 1. På Vestsida av Hurdalsjøen. Mellom Øyangen og Hurdalsjøen, litt nord for Heggetjern som er litt større. To ganske små vann som henger sammen. Zoom deg inn på kart.statkart.no så finner du det. Veien inn er stengt med bom ca 2,5km før. Mulig å leie nøkkel, eller så er det jo fint å sykle og ikke mer enn 30min å gå heller.
 2. Er stille vann aktuelt kan jeg anbefale Nordtjern/vesttjern i Hurdal. God plass til bakslengen og bra mulighet for fisk av ok størrelse. Er satt ut fisk av "fangbar" str der. Ikke akkurat noe for fluefantastene, men som intro og lærevann er det flott!
 3. Om snøen har gått da avhenger veldig av hvor på vidda du skal. I vest er det i dag delvis over 2 meter snø ennå. Øvre Kvenna 1m. Rundt kalhovd 25cm. Alt i følge senorge.no.
 4. Jeg er i den heldige situasjonen at jeg både jakter, driver allsidig friluftsliv og driver alt for mange former for fiske. Slik sett skulle man tro at det meste som står på trykk i diverse blad bør være av interesse. Og i utgangspunktet er veldig mye av interesse. Helt til jeg finner ut at jeg har lest det samme før. Samme forfatter, samme tema, samme personer på bildene. Hvor mange artikler om isfiske etter ørret kan en og samme person klare å selge til samme blad? Og hvorfor i alle dager kjøper Alt om fiske en artikkel om fiske i et område når et annet blad hadde artikkel om samme område skrevet av samme forfatter for et år eller to siden? Ikke så rart at mange blir lei... Jeg abbonerer forøvrig på alt om fiske og har sagt det opp både i fjor og nå nylig. I løpet av få dager har jeg da fått mail med tilbud om abb. til 349 i stedet for 520. Selv om bladet ikke er helt knall så synes jeg det er verdt 35 kroner stykket.
 5. Hadde en tur med slukstanga lenger ut i fjorden i kveld, på fjøseid. Ble lite sei og lyr som var det vi var ute etter. Masse småørret, 1-200g i området. Var ikke til å unngå at noen beit på. Samtlige var i godt hold og med lite lus! Fikk også en på 6-700g. Samme med den! Lover godt. Har fått ørret her som har vært bortimot ødelagt av all lusa tidligere år.
 6. Det kan nok være lurt å jobbe med det grunnleggende først ja!
 7. #5-6 er litt kraftig, men funker greit til aurefiske! Du bør ikke trene på grus. Det sliter ut snøret. Plen funker bra. Vann er selvsagt også bra. Kombinasjonen av kastetrening og fiske funker som regel ikke så bra. Ender som regel med skremt fisk! Å fiske fra robåt funker greit det. Viktig å unngå mye dunking og annet bråk. Det skremmer fisken.
 8. Først av alt vil jeg på det varmeste anbefale boka til Pål Krogvold. Der blir spørsmåla dine behandlet mye grundigere enn hva det er plass til her! #7 betyr at stanga skal passe best med snøre i klasse 7. F betyr at snøret er et flytesnøre. Utstyret ditt er vel egentlig i kraftigste laget til vanlig aurefiske, det passer nok best til sjøaure/smålaks. Klasse 5 ville vært mye bedre, men du vil selvsagt kunne få fisk på den du har også. Å fjerne backing fra snella var desverre ikke det lureste. Selv om du ikke trenger mer enn 40m så er backingen med på å fylle opp snella slik at innsveiving går fortere. Og skal du bruke stanga til det den egner seg best til kan du brått få bruk for mer enn 40m. Når fortommen blir kortere kan du skjøte på ny spiss. Du bør ha diverse tykkelser fra ca 0,25 og ned til 0,14. En liten meter kan være passe lengde på spissen. En ferdig tapert er et godt utgangspunkt, den tykke delen varer lenge, den tynne bytter du ut fra løse spoler. Snøret ditt trenger smøremiddel slik at det glir godt. Tørrfluer bør oftest impregneres med en type fett til den slags bruk. En "risteboks" med tørkepulver er også nyttig. Men som først nevnt. Skaff deg boka til Krogvold. Da finner du ut mye av det du lurer på og risikoen for at du kjøper feil blir mindre.
 9. Tror du vil kunne ha meget god nytte av denne boka: fluefiske
 10. Få kast og med en mening bak hvert kast er lurt. Unngå å skremme fisken. Ta deg god tid og observer. Ofte kan du finne fisk som går fram og tilbake langs land og vaker. Legg flua ut når fisken er et stykke unna og vent. Den kommer tilbake...
 11. Der er ikke helt tomt for kludd tydeligvis: aura avis Til å være såpass tidlig på sommeren er det vel ikke så verst.
 12. Jeg ser på fiskebørsen at det blir tatt en og annen ørret i elva nå. Ser ut til at nesten samtlige er på rundt 1-1,4kg. Er det et tegn på en brukbar årsklasse? Men kludden ser ut til å være fullstendig fraværende. Med et pent unntak på over 5kg.
 13. Finnes storlaks i elva i alle fall: storfangster i Driva
 14. storfangster i Driva Skal vi tippe at en kombinsajon av flaks og dyktighet berget denne?
 15. Ikke skrem fisken. På favorittplassen min i Sandefjordsområdet fikk jeg mindre fisk etter at jeg bytta ut de gamle vadestøvlene med vadebukse....
 16. Skrivekløe mathias? Har du ikke svar så hold kjeft! Ser du har kødda på samme viset andre steder også! Er masse elver rundt omkring, men du kan nok ikke regne med at folk røper godplassene sine. Se på kart. Ørret er det i de fleste elver og bekker. Elver som Rena, Hemsila, Tisleia har du sikkert hørt om før.
 17. Skaff deg ei bok som omhandler det meste om fluefiske. Ikke bare insektlære. Fluefiske fra A til X av Pål Krogvold tar for seg det meste du trenger å vite. Både hvilke fluer, litt om teknikker og hvordan du binder flua til fortommen, fortommen til snøret osv. Du skriver at du er selvlært fluekaster. Vet ikke hvordan du har gått fram, men hvis det er prøve og feileteknikken så vil du ha fryltelig mye å hente på litt ok instruksjon. Og hvis det ikke er mulig bør du skaffe deg en bok/ film om temaet. F.eks. filem Rett linje av Fismen eller boka/filmen Zapp av en jeg akkurat nå ikke husker navnet på.
 18. Her er link til thorsbua. Alt av flueutsyr -60%.... thorsbua
 19. knutis

  Fiskevann

  Masse gode vann. Skaff deg kart og fiskeguider, og kontakt fjellstyrene for informasjon. Finn et område og dra til fjells! Da har du større mulighet til å finne godvanna, de er det nemlig ikke mange som vil røpe....
 20. Gratulerer med meget pen fisk! Har du flere detaljer? Flue? Snøre? teknikk? osv....
 21. Et forum er omtrent så bra som det medlemmene gjør det til. Det handler om det som medlemmene poster bidrag om. Ønsker vi flere gode rapporter bør vi lage flere gode rapporter. Ønsker vi mer om ørretfiske, vel så poster vi saker relatert til ørretfiske. Og ikke minst. Vi gir kred til de som bidrar positivt. Liker vi en rapport bør vi rose og vise at vi setter pris på rapporten. Jeg er medlem på et lite relativt lukket forum. Ca 70 medlemmer. Poster man en god rapport der har man skryt fra kanskje 15-20 personer i løpet av et par dager. Ser vi på rapportene her er responsen delvis helt elendig. Hvem gidder å legge ned masse jobb i en skikkelig rapport hvis det virker som folk ikke bryr seg? Et eksempel: god rapport fra rævtjønna Litt skryt var det jo men ikke i forhold til hvor mange medlemmer det er her.
 22. Har ikke testa den teleskopen, men ettersom jeg er grunnleggende skeptisk til om teleskopkonstruksjon gir gode stenger vil jeg heller anbefale slate signature 9-delt. prima villmarksliv Har hatt en slik i klasse 5 i 3 sesonger nå. Er godt fornøyd! Koster riktignok litt mere...
 23. Jeg har vært relativ passiv i en lengre periode nå. Synes rett og slett det er litt kjedelig i lengda med utstyrsdiskusjoner o.l. Jeg ønsker meg flere saftige rapporter. Med gode bilder, informativ tekst med lærerike detaljer osv. Hvorfor ikke belønne de som gidder å lage skikkelige rapporter? f.eks med en rapportkonkurranse med gavekort fra diverse butikker som premier. Da hadde de som gidder kunne fått noe igjen for det! Og de som ikke gidder hadde fått mere attrakttivt lesestoff.
×
×
 • Legg til ny...