Hopp til innhold

knutis

Medlem
 • Antall innlegg

  182
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Profilinformasjon

 • Bosted
  hurdal
 • Interesser
  fiske, jakt og generelt uteliv
 1. På Vestsida av Hurdalsjøen. Mellom Øyangen og Hurdalsjøen, litt nord for Heggetjern som er litt større. To ganske små vann som henger sammen. Zoom deg inn på kart.statkart.no så finner du det. Veien inn er stengt med bom ca 2,5km før. Mulig å leie nøkkel, eller så er det jo fint å sykle og ikke mer enn 30min å gå heller.
 2. Er stille vann aktuelt kan jeg anbefale Nordtjern/vesttjern i Hurdal. God plass til bakslengen og bra mulighet for fisk av ok størrelse. Er satt ut fisk av "fangbar" str der. Ikke akkurat noe for fluefantastene, men som intro og lærevann er det flott!
 3. Om snøen har gått da avhenger veldig av hvor på vidda du skal. I vest er det i dag delvis over 2 meter snø ennå. Øvre Kvenna 1m. Rundt kalhovd 25cm. Alt i følge senorge.no.
 4. Jeg er i den heldige situasjonen at jeg både jakter, driver allsidig friluftsliv og driver alt for mange former for fiske. Slik sett skulle man tro at det meste som står på trykk i diverse blad bør være av interesse. Og i utgangspunktet er veldig mye av interesse. Helt til jeg finner ut at jeg har lest det samme før. Samme forfatter, samme tema, samme personer på bildene. Hvor mange artikler om isfiske etter ørret kan en og samme person klare å selge til samme blad? Og hvorfor i alle dager kjøper Alt om fiske en artikkel om fiske i et område når et annet blad hadde artikkel om samme område skrevet av samme forfatter for et år eller to siden? Ikke så rart at mange blir lei... Jeg abbonerer forøvrig på alt om fiske og har sagt det opp både i fjor og nå nylig. I løpet av få dager har jeg da fått mail med tilbud om abb. til 349 i stedet for 520. Selv om bladet ikke er helt knall så synes jeg det er verdt 35 kroner stykket.
 5. Hadde en tur med slukstanga lenger ut i fjorden i kveld, på fjøseid. Ble lite sei og lyr som var det vi var ute etter. Masse småørret, 1-200g i området. Var ikke til å unngå at noen beit på. Samtlige var i godt hold og med lite lus! Fikk også en på 6-700g. Samme med den! Lover godt. Har fått ørret her som har vært bortimot ødelagt av all lusa tidligere år.
 6. Det kan nok være lurt å jobbe med det grunnleggende først ja!
 7. #5-6 er litt kraftig, men funker greit til aurefiske! Du bør ikke trene på grus. Det sliter ut snøret. Plen funker bra. Vann er selvsagt også bra. Kombinasjonen av kastetrening og fiske funker som regel ikke så bra. Ender som regel med skremt fisk! Å fiske fra robåt funker greit det. Viktig å unngå mye dunking og annet bråk. Det skremmer fisken.
 8. Først av alt vil jeg på det varmeste anbefale boka til Pål Krogvold. Der blir spørsmåla dine behandlet mye grundigere enn hva det er plass til her! #7 betyr at stanga skal passe best med snøre i klasse 7. F betyr at snøret er et flytesnøre. Utstyret ditt er vel egentlig i kraftigste laget til vanlig aurefiske, det passer nok best til sjøaure/smålaks. Klasse 5 ville vært mye bedre, men du vil selvsagt kunne få fisk på den du har også. Å fjerne backing fra snella var desverre ikke det lureste. Selv om du ikke trenger mer enn 40m så er backingen med på å fylle opp snella slik at innsveiving går fortere. Og skal du bruke stanga til det den egner seg best til kan du brått få bruk for mer enn 40m. Når fortommen blir kortere kan du skjøte på ny spiss. Du bør ha diverse tykkelser fra ca 0,25 og ned til 0,14. En liten meter kan være passe lengde på spissen. En ferdig tapert er et godt utgangspunkt, den tykke delen varer lenge, den tynne bytter du ut fra løse spoler. Snøret ditt trenger smøremiddel slik at det glir godt. Tørrfluer bør oftest impregneres med en type fett til den slags bruk. En "risteboks" med tørkepulver er også nyttig. Men som først nevnt. Skaff deg boka til Krogvold. Da finner du ut mye av det du lurer på og risikoen for at du kjøper feil blir mindre.
 9. Tror du vil kunne ha meget god nytte av denne boka: fluefiske
 10. Få kast og med en mening bak hvert kast er lurt. Unngå å skremme fisken. Ta deg god tid og observer. Ofte kan du finne fisk som går fram og tilbake langs land og vaker. Legg flua ut når fisken er et stykke unna og vent. Den kommer tilbake...
 11. Der er ikke helt tomt for kludd tydeligvis: aura avis Til å være såpass tidlig på sommeren er det vel ikke så verst.
 12. Jeg ser på fiskebørsen at det blir tatt en og annen ørret i elva nå. Ser ut til at nesten samtlige er på rundt 1-1,4kg. Er det et tegn på en brukbar årsklasse? Men kludden ser ut til å være fullstendig fraværende. Med et pent unntak på over 5kg.
 13. Finnes storlaks i elva i alle fall: storfangster i Driva
 14. storfangster i Driva Skal vi tippe at en kombinsajon av flaks og dyktighet berget denne?
×
×
 • Legg til ny...