Hopp til innhold

talon

Medlem
 • Antall innlegg

  1 025
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Alt innhold fra talon

 1. talon

  Finske fluer

  Jeg vet ikke hva mine heter, men de ligner iallefall noe. Mine har Nutria i hale, så er vel litt forskjell.
 2. Slanke piler for ville stryk i nord!
 3. Tofargede bucktail gir et særpreg! Testsesong i vente
 4. Noen frekke små bottlenecks med vinge av tofarget bucktail.
 5. Chartreuse tubevariant av Finske Padleårer - uten åreblad!
 6. Alt laksen i nord skal utsettes for....Som ikke det er nok av trusler!
 7. En tilleggssak; Særlig på lav, men også middels vannføring, har jeg tro på at flua nesten ikke kan bli for liten. Problemet med bittesmå kroker kan dog være krokingen og om krokholdet er tilstrekkelig. Men laksen tar utrolig små fluer - også i stritt, turbulent og hvitt skummende elvebrus. En annen sak med små fluer er jo at småfisk periodevis napper i et sett.....
 8. Jeg bruker svært sjelden fluer med vingelengde lengre enn 8 cm. Fluevalget forøvrig nær er uavhengig av elvestørrelse for min del - det er vannføringen, temperatur, lokale forhold og sikt i den gjeldende elv som avgjør fluevalg for meg. Jeg har noen få tuber på 15 cm - men de er svært så sjelden i bruk. For meg er det ofte heller ikke vingelengden som er vesentlig, men fylden på flua. Jeg bruker som oftest slanke fluer, iallefall når jeg sammnenligner med andre fiskere. Og - om jeg fisker på strekk der det fiskes mye - sjekker jeg alltid hva som står på stengene til de andre - og velger ofte noe helt annet, både i farge og størrelse Fra ca 10. juli (normalsesong) er det vel omlag 70-80% av tiden en stripende (riffling hitch) eller tørrflue (bombere eller lignende) som er på spissen min.
 9. Diverse enkelkroker med vinge av PB.
 10. Fargede laksekroker På samme måte som på tuber, synes jeg (mulig ikke laksen) at krokens farge er viktig for å få fullt utbytte av hvert mønster. Tubene har man jo i en årrekke hat ti en mengde farger, mens krokene stortsett er svart, bl nikkel, bronse, sølv eller gull. Mulig jeg er blant de få, for utvalget av fargede laksekroker er etter mitt syn heller labert. Heldigvis har Gamakatsu en god laksekrok som også kommer i rød, grønn og blå. Hva sier folket?
 11. Har sånn smått begynt med årets produksjon. Litt finpuss og små endringer av tidligere varianter.
 12. En variant med Bucktail. Bruker også isbjørn og sløyfer da julepynten...
 13. Det burde vel være noen her inne som kan være interesserte i dette? Drømmejobben i Kongsfjordelva sesongen 2015 Er du miljøbevisst, liker å være ute og klar for en sommerjobb helt utenom det vanlige. Vi i Berlevåg Jeger og fiskerforening (BJFF) har jobben for deg i Kongsfjordelva lengst nord i Finnmark. Kom hit for å telle laksene våre…! Vi skal også denne sesongen telle og videofilme hver eneste laks som skal opp i Kongsfjordelva. En viktig jobb som skal gi eksakte data om lakseoppgangen, tegne bildet av utviklingen i sesongen og gi håndfaste data for forvaltningen av vassdraget. Mer om jobben finner du her: http://kongsfjordelva.no/item/160-skal-du-telle-laksene-vare
 14. ce3bd688cadae259fe5334a4e4803571
 15. Planen er å smøre inn flytelina en gang til - slik at den også holder den sjuende sesongen. Ryker dog helt sikkert på noe lureri iløpet av vinteren.
 16. Det er helt klart et viktig poeng å ha fakta på bordet som Svensvik er inne på. Elvene langs kyst og fjordstrøk har som kjent ulik karakter, og dermed har fisket i de ulike elvene utviklet seg forskjellig, hvorpå fisket enkelte steder har en særegenhet. Det er forskjell på en flomstor Gaula og en sommertørr kystelv. Ulike reguleringer kan helt sikkert noen ganger bunne i det svensvik her sier er gjetting, men de har vel blitt innført av en eller annen grunn og i håp om at det skulle bedre situasjonen? La meg ta et eksempel fra ei lita elv - som ofte utover sommeren blir lita - med ca. 3 - 5 m3/s vannføring. Her har det blitt innført forbud mot synkeline fra en gitt dato/vannføring, Svensvik hevder altså ” Dette er en regulering som har til hensikt å redusere antallet fanget fisk. Denne støter rett imot den gruppen som bruker bare flyteline uansett forhold, og fanger mer og større fisk enn andre som har kofferten full av ulike synkeliner.” Jeg har et annen alternativ forklaring. ”Man fisker etter forholdene i det gjeldende vassdrag, og det er laksen og ikke fiskeren som er i fokus og skal beskyttes når regler settes.” I mange sesonger før forbudet mot synkeline/redskaper ble innført, ble det utover sommeren observert mye laks med store skader. Mange fiskere mista også mye stor fisk etter lange kamper, der fisken tydelig oppførte seg merkelig. Det ble i tillegg fanget en god del laks – som var feilkroket. Flua satt ofte nær finner, spord eller rett og slett i fiskekjøttet. Det var heller ikke bevist krøking fra fiskere, men når en fisker i små kulper med 20-50 laks som står tett og lar synkelina sveipe langs fisken – ja da er det vel ikke utenkelig at den hekter seg fast før eller siden? Drivtellinger har blitt utført årlig i elva – og etter dette forbudet mot synkeline på lav vannføring og en gitt dato, har slike skader på laks nær sagt blitt eliminert. Nå finnes det ikke noen eksakte data fra dette, og det er på ingen måte en vitenskapelig studie, men jeg er i alle fall overbevist om at man har funnet i alle fall en av årsakene til at så mye laks hadde sår og var skadd tidligere. Beklager avsporinga ;) Og jeg er helt enig i det flere er inne på – de som skal bedrive F&S bør planlegge fisket sitt, før de starter. Da gjelder det eksempelvis redskaper, egnede landingssteder osv.
 17. Nei dette er bare kjedelig viss-vass og teknikk som ikke fungerer i det hele tatt. Tilbake til de tyngstesynkelinene gutter!
 18. Flere fluer for nordområdene!
 19. Noe fra glemmeboksen i litt ny drakt. Samt en illsint flue i rødt for uvær og nymåne!
 20. Noen småsaker for viltre laks i nord! Det store spørsmålet er som vanlig - vil den bite på?
 21. Noen tuber for elvene i nord
 22. Småtuber klare for små og store laks - i allslags vær!
×
×
 • Legg til ny...