Hopp til innhold

LTPoppe

Medlem
 • Antall innlegg

  185
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Trondheim
 • Favorittfiske
  Røye, sjørøye, ørret, sjøørret

Siste profilvisninger

1 360 profilvisninger
 1. Hvem er "noen"? Nå er vel ikke Mainstream noe nytt selskap, verken i Finnmark eller Nordland (der de har resten av virksomheten sin). De startet i 1988, og anleggene de har i Finnmark er meg bekjent med få unntak kjøpt opp av andre aktører, og har ligget der lenge. Brønnbåtløsningen de snakker om er filtere som samler opp lusa etter avlusing, det monteres på alle nybygg.
 2. Det som menes her, er at medikamentell behandling fremkaller stress hos fisken, og stress kan utløse sykdom, på samme måte som hos mennesker. Så når det da har vært mye avlusinger på høye temperaturer i sommer, hvilket er krevende for fisken, så løper du en større risiko for utbrudd av sykdommer som ligger latent i fisken, inkludert PD.
 3. Ut fra hva jeg hører har det gått svært heftig for seg i Altafjorden i år hva (stor) sjøørret angår. Er visst tatt drøyt med fisk i alle størrelser. Og med all respekt: finnmarkingen er ikke akkurat kjent for verken måtehold eller forvaltningstenking når det gjelder kakking vs. C&R, så at så mye av fisken er sluppet ut tviler jeg på. Uten at jeg har dokumentert det ved selvsyn.. Men C&R er meg bekjent fortsatt ikke fått særlig innpass i den nordligst landsdelen, og hvis man ser på kunnskapsmangelen i resten av landet hva kakking av slips angår, bør man vel ikke regne med at for mye er sluppet ut? Særlig ikke på plasser hvor all slags fok rusler fra bilen og står og kaster langs fjorden.
 4. Betviles ikke, men du svarte ikke på spørsmålet mitt; hva er bakgrunnen din for å hevde at de store selskapene er større syndere enn de små?
 5. Hvor har du denne påstanden fra? Det er ingen store forskjeller i måten MH avluser på sammenliknet med de mindre aktørene. Ut fra inngående kjennskap til næringen vil jeg påstå at det er en helt feilaktig konklusjon å si at det kun er de store som er synderne. Forøvrig er ikke vanngjennomstrømmingen i semi-poser større enn at fisken utsettes for virkestoffet i et tidsrom langt nok til å ta knekken på lusa. Dette baseres på begregninger fra fiskehelsepersonell. Problemet, og årsaken til den uunngåelige resistensen, er at over tid vil ikke all avlusing være optimal, og da har man det gående. For å si det veldig forenklet!
 6. LTPoppe

  Saltfjellet

  Et lite tips til rutevalg: kryss over Lappflyttarskardet og gå ut Tespdalen, altså standrardruta til DNT. Bjøllådalens nedre deler er et helvete. Har riktignok ikke gått der sommerstid, men jeg tviler sterkt på at det er særlig bedre på barmark...
 7. Ikke at det alltid fungerer så bra, men har vi ikke det som kalles forvaltning, også av villaks? At det hadde blitt frislepp på bægging av villaks hvis ikke oppdrettslaksen hadde vært tilgjengelig kjøper jeg ikke, og som oppdrettsansatt vil jeg si meg uenig i påstanden til Slinde.
 8. Det er feil, ved korrekt bruk av leppefisk holder man lusenivåene under grenseverdiene hele veien til slakt på 5 kg +
 9. Ektoban tar ikke kjønnsmoden lus, så det er dessverre ikke et komplett middel på høyde med Alpha og Beta max.
 10. Ved å planlegge produksjonen kan man unngå å ha de aktuelle anleggene fulle av laks i de kritiske periodene. MH har mange anlegg, og det er langt fra alle steder de ligger like utsatt til for villfiskeksponering. Dermed skal det være fullt mulig å unngå de "viktigste" elv/fjordsystemene når smolten vandrer ut..
 11. Scampi er noe av det mest oppskrytte som er innen mat. Det smaker ingenting med mindre du marinerer det, og setter norske reker i et interessant lys! Forøvrig brukes en større del av jordens samlede fiskemelproduksjon til oppdrett av scampi enn laks, det er jo noe å tenke på i disse bærekraftfokuserte tider.. Kamskjell, steinbit og breiflabb anbefales som sushiråvarer, selv om de er håpløst dyre på østlandet. Til tross for at det generelt er sistesortering av oppdrettslaks i norske fiskedisker, går det an å finne bra individer her og der, men det går nok mye på hvor butikken/kjeden legger lista for kvaliteten på laksen de tar inn. Nordmenn flest har dessverre få begreper om fiskekvalitet, uansett art, da spiller det jo også mindre rolle hva slags kvalitet det er på det man tar inn i disken.
 12. Takk for info! Da var det bedre enn jeg trodde, selv om jeg fortsatt ikke er komfortabel med searanchingkonseptet Men angående de oppdrettsfrie sonene: selv om det skrives at det skal være oppdrettsfrie soner langs hele kysten, så er jeg ganske sikker på at det betyr at det langs hele kysten skal være soner med jevne mellomrom der det ikke er lov med oppdrett, men ikke at hele kysten skal være en oppdrettsfri sone. Jeg leser mye fiskeoppdrettssider, og dette temaet hadde garantert vært nevnt hvis det stemte at det ble totalforbud mot oppdrett i de aktuelle områdene.
 13. Du mener altså at det er greit å pøse på med oppdrettet fisk i sjøen, fordi de ikke er innestengt i anlegg? Dette vil i praksis være det samme som rømming, dog uten at jeg kjenner den genetiske bakgrunnen til laksen de sjøsetter i Alaska. Jeg er skeptisk til konseptet, med forbehold siden jeg ikke har satt meg veldig inn i saken. Men er virkelig problemene i Norge at næringen ikke rydder opp etter seg?? En kommentar til dette med å bruke opp ressurser, jf. det flotte TV2-programmet nylig: det er bra det stilles spørsmål ved bærekraften i en del av industrifisket. Men jeg savner en vurdering av alternativ bruk av industrifisk (lodde, hestemakrell osv.)! Hvorfor er det så mye verre at noen av ressursene brukes på fisk? Bortsett fra at det betyr større sjanser for at en snever gjeng av oss får mindre fisk i Orkla neste år.. For å sette det på spissen. Er det virkelig så mye bedre å bruke råstoffene på kylling, gris, hund og katt osv., som utnytter det mye dårligere? Med "oppdrettsfrie soner" menes forøvrig ikke at lakseoppdrett forbys, men at det etableres soner der det ikke er lov å etablere nye anlegg, eller at de eksisterende må flyttes ut av sonen. Det blir i prinsippet det samme som villaksfjordene i Norge. Slik de var ment, ihvertfall....
 14. Hvor har du fått bekreftet at Canada forbyr alle former for oppdrettsvirksomhet?
 15. Har sett det samme i en artikkel de skrev om saken, og det sier vel det meste når de ikke engang har fått med seg hva slags midler det er snakk om... Intensjonene til Naturvernforbundet er nok god både her og i andre tilfeller, men det skorter som vanlig kompetansen og gjennomførtheten.
×
×
 • Legg til ny...