Hopp til innhold

Bjørn Rune

Medlem
 • Antall innlegg

  22
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

 • Days Won

  4

Bjørn Rune last won the day on juli 13 2016

Bjørn Rune had the most liked content!

Omdømme på forumet

4 Nøytral

Siste profilvisninger

291 profilvisninger
 1. Bjørn Rune

  Kaste langt og stor fisk.

  Er vel menneskelig av natur å forsøke å flytte grensene? Fisker endel laks, og det hender jo at det blir langt mellom fiskene.. Tatt meg selv noen ganger i å forsøke å kaste så langt som mulig i disse bett-løse periodene, følelsen av å treffe på kast og se det seile fryktelig langt er overraskende tilfredsstillende
 2. Bjørn Rune

  Fang og slipp er vulgært.

  Å bryte fastsatte lover og regler er og skal fortsatt være risikosport.
 3. Bjørn Rune

  Line til Sage 16`

  Har en så og si ubrukt rio scandi versitip #11 for salg om du trenger. 900 inkl frakt. Ble for tung for min 15 foter, så ble raskt pakket bort til fordel for en lettere line.
 4. Bjørn Rune

  Gaula og bøter - må sikkert til

  Er det så vanskelig? Om fisken blør mye og har skader setter du den ikke ut igjen. Mange vassdrag har spesifisert hva du gjør i slike tilfeller, det vil ofte medføre å kontakte elveeierlaget og innlevere laksen. Er bekymringen din reell kan du fjerne mothaker og benytte enkeltkroker ved både sluk og fluefiske. Anbefaler også å lese artiklene hos NINA hva gjelder gjenutsetting, statistikk og overlevelsesrater.
 5. Bjørn Rune

  Hvilken snelle til 8/9 to-hånds

  Gå for Danielsson, super kvalitet. Du kan også kjøpe direkte fra de via nettbutikken deres, da havner du rundt 2000 +/-, alt etter hvilken modell du velger.
 6. Kastetrening på våren er jo en del av sesongoppkjøringen, sålenge man ikke er helt bajas og forespør grunneier(e) er det lite som taler mot dette fra et forvaltningsperspektiv. Det beste er dog om det opprettes og avtales en fast plass i vassdraget det kan drives kastetrening før sesongen. Etter sesongen bør man derimot respektere gytetiden og la elva hvile.
 7. Bjørn Rune

  Rio Scandi body med andre frontar?

  Rio's scandi versitip snører har total vekt oppgitt inkludert spiss.
 8. Bjørn Rune

  Rio Scandi body med andre frontar?

  Bruker 420grain (27 gram) skagit på 7119 tcx, og det går som det griner. Ville valgt 350-390 (22-25 gram) scandi snører til denne stanga.
 9. Bjørn Rune

  Rio Scandi body med andre frontar?

  Hvilken synkegrad veide du? Hvis du gidder, er det mye forskjell på vekta på synk/intermediate/flyt?
 10. Bjørn Rune

  Rio Scandi body med andre frontar?

  Du kan nok bruke en mengde andre spisser, har selv brukt guideline synkespisser, skagit T-spisser og rene polyleadere. Poly blir litt lett, men har du en lett klasse på bodyen bør det gå fint. Ellers et kanonbra snøre, vet skittfiske har solgt disse tidligere.
 11. Bjørn Rune

  Hytte ved lakseelv eldorado

  Det er vedtatt av Tanafisk, men forslag sendt ut på høring så noen kan jo ha motforestillinger og stoppe vedtaket. Høringsfristen er dog 30. mars. Se www.tanafisk.no for høringsbrevet.
 12. Bjørn Rune

  Tanavassdraget 2016

  Ja det er på tide å dra i nødbremsen. Hadde dog vært greit om nødbremsen gikk til alle hjulene på bussen..
 13. Bjørn Rune

  Tanavassdraget 2016

  For de som ikke har fått det med seg og vurderer å avlegge Tanavassdraget et besøk i år kan det være greit å få med seg at forvaltningen for Tana har foreslått å stenge Iesjohka for tilreisende fiskere i 2016. For meg framstår dette som et noe ulogisk vedtak, da tilreisende utgjør et marginalt fiskepress og tilreisendes uttak av laks er svært begrenset (rundt 110kg fisk totalt i 2015). Synd forvaltningen for Norges største laksevassdrag ikke helt har oversikt over hvilke tiltak som kan gi den positive effekten dette vassdraget så sårt trenger.
 14. Bjørn Rune

  Hytte ved lakseelv eldorado

  Blir vel ikke lenge til Karasjohka også stenges for tilreisende fiskere, slik de gjør med Iesjohka nå. Snakker om bomskudd, tilreisende fiskere hadde såvidt jeg vet et uttak på rett over 100kg laks i 2015. Kanskje en idé å sette inn tiltak der de faktisk hjelper. Totalt bortfall av kortsalg kan heller ikke være særlig gunstig for forvaltningen og lokal handelsnæring.
×