Hopp til innhold

Arctic1827

Medlem
  • Antall innlegg

    4
  • Registrerte seg

  • Sist pålogget

Omdømme på forumet

1 Nøytral
  1. Tror det var noen lettere utgaver av Sage SP-modellene som hadde en slik løsning med Sage storspolesnelle på slutten av 1990 tallet. Mener det ble solgt en slik på Ebay for ei tid siden.
  2. Skal du primært fiske ørret, og kanskje en tur etter laksen iblandt ville jeg valgt ei #6 stang. Og som nybegynner valgt et tyngre snøre f eks #7 til du fikk litt trening. En hund er jo så mangt, men til våtfluer, streamere, laks og sjøørretfluer ol vil hår fra hund funke ypperlig!
  3. Har du muligheten så begynn i elv med våtflue! Da trenger du ikke kaste langt til å begynne med, du lærer teknikken på korte kast, lengdene kommer deretter av seg selv, etter hvert som ferdighetene øker. Kast ca 45 grader nedstrøms, slik at strømmen fører flua over elva i en klassisk "våtfluesving". Øk med en meter mellom hvert kast, eller gå et stykke nedover mellom hvert kast til du har fisket over kulpen eller strekket som du fisker. Start evt på nytt hvis du ønsker å prøve en annen flue over samme kulpen. Strømmen i elva vil hjelpe deg med å strekke ut snøre og fortommen, slik at du kan fiske rimelig effektivt allerede fra føste kast. Sjekk fortommer for knuter med jevne mellomrom slik at ikke en vind(kaste)knute ryker fortommen når drømmefisken plutselig tar! Kombiner gjerne praktisk fiske med kastetrening på plenen for å bli en bedre kaster, det har du alt å tjene på! Tørrflue venter du med til du har fått litt trening!
  4. Alle fluene på bildet har fanget fisk i mange år og gjør det fortsatt! "Slitne" våtfluer fisker ofte minst like bra som nybundede! Unngå de dobbeltkrokede om du tenker C&R, til steikfisk fungerer de gull! Alle fluene kaster du helt fint med fluestang, unngå de helt tynneste fortommene til de dobbeltkrokede, da blir de vonde å kaste. Gjør ikke fluefisket mer mystisk en det trenger å være, det enkle er ofte det beste, og det viktigste: Flua fisker bare så lenge den er i vannet! Skitt fiske!
×
×
  • Legg til ny...