Hopp til innhold

flyfishblue

Medlem
 • Antall innlegg

  6
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Siste profilvisninger

Blokken siste besøkende er deaktivert, og vil ikke vises til andre brukere.

 1. Hei Jeg har kjøpt ei Eplosive 14,6 #10. Det første jeg lurer på, er det flere fordeler med samme stanga i 13,6? Hører mange bruker den. Det andre jeg lurer på, hvilken klumpvekt anbefales det til denne stanga? (14,6 #10) Er ute etter litt variert snøre. Noe intermediateliknende, noe synk - slik at jeg har til de forskjellige forholdene i elva. Jeg skal kjøpe alt snøre nytt (Ny snelle også, inget snøre på) Noen som evt. vet av noen link der man kan få kjøpt alt snøre komplett?
 2. Hei. Okey, ja - jeg er overbevist på at det blir en Explosive, men plutselig fikk jeg meget lyst til å bestille en Across 15 og, i tillegg - så man har noe til større vannstand - Eller er det kanskje en dum ide...? Noe kjennskap til Across? Hører litt delte meninger om årets Across.. De som liker den skryter uhemmet, mens jeg hører mange som rett og slett ikke greier "bli kjent med" Across`en... De som liker stanga sier at det er en fantastisk stang og ha om vannstanden er stor, og du trenger skikkelig laaaaaange kast og tungt snøre...
 3. Hei! Ja har vært inne å sett en del på FB-siden til LTS.. Ser ut som det går mye i Explosive og Across Light.. Jeg tror jeg blir å gå for en LTS Explosive 13,6 #9, da jeg endelig fikk prøvd den her om dagen.. Den virka helt perfekt.. Utrolig deilig stang!! Teknikken min gikk ett par hakk opp, bare ved å gå over på Explosive...!!! Har kjøpt LTS Short Speedline FHI, nå skal jeg kjøpe ei ny stang, med Short Speedline s123 slik at jeg kan veksle litt mellom FHI og 123 ved behov Takk for gode råd, tips og svar, godtfolk! Måtte dere ha ett knallbra fiske videre!!
 4. Hei folkens, og takk for gode, informerende svar. Er litt treig med å svare, men det kommer av at jeg har plagdes med å komme inn på denne siden de siste dagene. Jeg tenker å kjøpe ny stang nestee uke. Men har fortsatt ikke bestemt meg om hvilken. Litt vanskelig, når jeg ikke har mulighet til å teste de forskjellige stengene før jeg kjøper. Jeg skal ha ei stang som hovedstang, i først omgang. Derfor vil jeg være utrolig nøye med valget, slik at denne blir litt slik at man kan benytte stanga under de fleste forhold. Som sagt, elva her, har vært stor i hele sommer. Langt større enn det som er vanlig. Men, ingen vet hvordan kommende års vannforhold i elva utvikler seg. Så stanga må jo ikke være dårlig på lav vannstand heller, hehe.. Når det gjelder Sage, så var det jommen ikke lett å finne videoer og tråder om disse på nett, for litt snik-kiking og vurdering av diverese specs, og hvilke liner som er best egent til de.. Fant en video da, fra USA, virka som han kasta utrolig langt, utrolig lett med Sage 8136-4 Får da bare vurdere videre, og er fortsatt evig takknemlig for svar! PS. Var i går på ei ny sone for meg i elva, der var det gode fluefiskeforhold, men ikke mulighet for å vade bort fra trærne i bakgrunnen - begynte da å lure på om kanskje det kan være best egnet med ei litt kortere, enn lang, allround-stang....??
 5. Hei! Tusen takk for ett opplysende og bra svar. Dette høres veldig bra ut. Slik hadde jeg ikke tenkt på saken. Tenkte selv at kanskje med ei litt lengre stang og en litt tyngre klasse kanskje ville hjelpe meg med og få snøre litt finere og lengre ut. Jeg skal nå tråle nettet for Explosive 13,6. Kanskje du vet av noen nettsider, som du anbefaler? Tviler på at sportsbutikkene her i mitt område har disse inne. Skulle gjerne hatt stanga fremme allerede denne sesongen, slik at jeg får prøvd den litt, bli litt kjent med den, så kan neste sesong begynne litt smidigere kanskje. Igjen, takk for svar. Redigert: Om jeg da kjøper en LTS Explosive 13,6 #9, hvilke snøreklasse skal jeg kjøpe til da? #8/9 eller #9-10? Lurer også på om LTS Across 13ft #8/9/10 kan være ett alternativ, eller mener du at Explosive #9 er absolutt å anbefale? Kommer også på her, at for det meste har jeg store flater og god plass å fiske på. Takk
 6. Hei Jeg har fiska flue i ett par år, men først denne sommeren har jeg begynt å få spey-teknikken til sånn nogenlunde å sitte. Dette gjelder laksefiske, bare for å ha det sagt. Jeg har tidligere fisket med en Guideline #9/10 med flyt/ intermediate. Jeg fisker nå med en Grey GR50 14ft #9/10 Jeg merker nå at stengene mine er litt vel myke. Får ikke den finessen i kasta jeg vil ha. Nå bruker jeg Skagit med t10, t14 og t18 - og av og til flyt (men er ikke lengre noe begeistret for flyt, da elva her ofte er stor, og med god fart i strømmen) Men da er jo også disse stengene i billigste laget, noe jeg har kjøpt for å trene opp kaste/spey-egenskapene mine. Jeg har bestemt meg for og bruke en god sum penger på ny stang og snøre. (Skagit`en er jeg egentlig ganske fornøyd med, men vil gjerne ha ett alternativ eller to til den) På bakgrunn av det jeg leser på diverse forum, internettartikler og hører fra kjentfolk (Men kjentfolk skryter som oftest av eget utstyr, så de anbefaler ofte det, selvom det ikke kanskje er helt til å stole på) som fisker mye flue, har jeg bestemt meg for å kjøpe enten en sort av -LTS (Trenger råd til hvilken som anbefales, helst 14/15ft #10/11, kanskje tilogmed opptil #12) Mest gira på en LTS -Sage One (Eller noe annet som er anbefalt av dere som fisker mye i elv etter laks) -eller noe slikt som G. Loomis. Hører, og leser også at LTS har mye spennende snøre/skyteklumper & liner, vil gjerne høre litt tips og råd angående disse, om dere har noe kjennskap til disse dere vil dele med meg. Jeg fisker mest med tubeflue, store. Men også en del med små andre fluer. Jeg er også ute etter og få en fin finesse i kastet, samtidig som jeg vil ha mulighet til å kaste langt (når forholdene krever det) Sneller har jeg. Lurer også på hva som er bra å bruke på flyt/ intermediatesnøre fremst? Er ikke så inne på det. På f. eks skagit er jo t10, t14 og t18 (hva du velger) fremst, før du setter på fortomme. Fisker hovedsaklig i Nord- Norge, men tenker til neste år å begynne utforskingen av Norges elver litt videre, og noen side-elver i Sverige, kanskje. Råd og tips tas imot med en stor takk!
×
×
 • Legg til ny...