Hopp til innhold

Bogdan

Medlem
 • Antall innlegg

  23
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Favorittfiske
  Laksefiske

Siste profilvisninger

Blokken siste besøkende er deaktivert, og vil ikke vises til andre brukere.

 1. Hei Er der nogen, som har praktisk erfaring med denne stang ? Hvordan er stangen ? Hvilke liner fungere optimalt ? Jeg har set Øysteins test i Alt om Fiske ... ;-) ER ikke helt enig med ham i nogle af testens konklusioner (på andre af stengerne) - men sådanne test kan jo let blive lidt subjektive/individuelle præferencer. Men dette skal absolut INTE opfattes som kritik af Øystein eller testen - den og han er jo super kompetent. Fuld respekt herfra. På forhånd mange tak.
 2. Vekten på rullerne spiller ingen rolle - i hvert fald efter min mening... ;-) Tværtimod vil jeg ha bra med vekt (solide) ruller for mit laksefiske.
 3. Bogdan

  Skottland 2016

  Ouch.... Tak for infoen ! Mht. Ballogie - er det lidt problematisk for det tidlige fiske (feb-april) at Sands og Slips er forværret.... Gannets og Flats - fisker normal bedre lidt inde i sæsonen, når vandet er varmet op (april ->). Måske er det også det vi ser p.t. på fangsterne (eller mangel på samme på Ballogie og Carlogie) ;-( Mht. Carlogie er specielt Alan's pool og Boat/Village normalt bra pooler i det tidlige fiske.
 4. Bogdan

  Skottland 2016

  Hei Hvor var ændringerne størst på hhv. Carlogie og Ballogie ? Altså hvilke høler har ændres til det bedre og hvilke til det dårligere ? Jeg vet at t.eks. Sands på Ballogie måske er ændret til det dårligere...pga umulig vadning nede mod nacken. ??
 5. Hei Lidt afhængig af hvor i åen du skal fiske. Derefter afhængig af de sædvanlige faktorer (lufttemp., vandtemp., vandføring). Men et generelt råd til en "normal" åbning: I/2/4 S2/3 S24 evt. 1/3/5 altså ganske dybt (Skjern Å er langsomtflydende i sammenligning med norske elve). 12,6-14' kl. 8-10 (der blæser ofte ganske kraftigt ved Skjern Å) Fluer: Gule zonkers (Banana), Sorte rørfluer med flash Skitt fiske !
 6. Vi er jo enige om dette. Rutinerede fiskere vil finde den rette line til deres stenger og dermed finde det fulde potentiale. Jeg er ikke selv benovet/voldsomt imponeret af Henrik Mortensen - men han skal have den kredit - at systemet med angivelser af vægt m.v. er rigtig godt. Dette gør - at uerfarne/nybegyndere let finder ret kombianation - istedet for det skal være noget "hemmeligt". Jeg synes også Henrik M. har ret når han ikke mener at laxfisket er en castingsport - hvor distance betyder alt. Det er vigtigere at FISKE fluen ret og mange lax får vi jo alligevel på kort/kortere distance. ;-)
 7. Ja helt enig. har selv bla Loomis NRX og stinger (den nye) hvor der er vægt angivelser hhv 32 gram på NRX 13' og 28gram på 12'6 ja kaldt 28 g. :-) Dét fungerer. Sådan skulle det være istedet for at kalde stenger for kl 7 og mak så skal bruge 32 gram ...eller kl 8/9 og så fungerer dét bedst med 40 gram. Det er jo helt ude i hampen.. :-o :-) ;-) trevlig weekend :-)
 8. HELT enig ! Det er præcis problemstillingen. 8/9 - 28-32 gram 9/10 34-37 gram 10/11 38-42 gram (evt. 44) Sådan er jeg "opdraget" - men jeg må blot konstatere at jeg er umoderne og ikke kan følge med i "udviklingen" ;-) Mht. Sage er det korrekt at de klassificerer 13'6eren som 8 - men i min verden er det så ca. 28 gram (som jeg ved flere i Danmark faktisk bruger !). Generelt har flere fabrikanter dog vildledende anbefalinger/line-vinduer. Eks. Sage TCX 12'6 kl. 7 - som jeg (og mange andre) synes fungerer bedst ved 31-32 gram - Loop Cross 12 kl. 7 - som jeg (og igen mange andre) synes fungerer bedst ved 30-31 gram. Og listen kunne blive længere. Det er KLART at personlige præferencer spiller ind (vil man lade stangen dybt, overhåndskast, trange kasteforhold, o.s.v. o.s.v.). Min pointe er blot - hvorfor fabrikanterne ikke KLART melder ud ; hvilket vægt-vindue (range) som stangen fungerer med og hvad som burde være optimalt. Dette er ikke blevet mindre aktuelt - nu hvor grafittyperne betyder at stenger faktisk håndterer bredere og bredere vægt-vindue - hvor stengerne fungerer. Moby: som du skriver 33 gram 11,6 m er jeg også sikker på, at jeg kunne få til at fungere perfekt på den stang - men hvis jeg købte stangen med ønsket om en (i min verden) 8'er = så ville jeg blive skuffet..... ;-) Også helt enig LTS er et kraftig sag..... Ikke i nærheden af at være en 8'er. Nu kommer så en light i 7/8/9 - som så nok reelt skal opfattes som en 9'er ;-)
 9. Ja men Sage er jo kendt for at skulle over-lines så det passer sikkert. Jeg har selv prøvet stangen med 28-34 gram klumper. Jeg synes slet ikke om den stang. Men vi er jo alle forskellige i temperament og ønsker til en stang ( jeg kender dog flere som er glade for denne stang). der er jo masser af stenger og noget for enhver smag - og godt for det.
 10. Tak for svaret. Hmmm jeg tror ikke det er en stang for mig. Den er alt for tung klasseret i forhold til længden (synes jeg). Jeg vil hellere købe en "rigtig" 13' 8/9 eller en længere version af kl. 10/11 (eksempel 14´9 eller 15' til 40-44 gram). Måske en Explosive i 13,6 #9 vil kunne bruges med 35-37 gram... ;-) ?? Tack for svarene.
 11. Hei forseti det lyder som en farlig stang , tak for input. måske skal jeg købe den nye light istedet...... håber andre også vil dele deres erfaringer ? ;-)
 12. Hej Hvad bruger i af liner på denne stang (vægt / længde) ? Funderer på om den kunne bruges til Maj laxfisket i Mörrum ? Jeg mener (som jeg har forstået) er det jo en ganske "kraftig" 13' stang. Hvis kastevægten er eks. 37-38 gram (som jeg har hørt nogen sige) - så matcher den jo hvad jeg bruger på mit 15' Loomis GLX 10/11 (bruger 37-40 gram). Der findes dog vist 2 versioner af GLX'en - den nyere bruger vist 40-42 gram - som jeg husker det. .............. Altså er en 13' Across lig mit 15' GLX ?? ;-) .................... Ved godt at der kommer en light version i 7/8/9 tror jeg det er. Spændende hvilke linevægte den fungerer bedst med....
 13. Tak for svar til OSB og Salaren. OBS: det må være light modellen jeg må se på så - jeg vil nemlig bruge ca. 28 gram (for ikke at skulle købe 10 nye liner ;-) ). Salaren: kort og godt - du har ret !! Min opfattelse er det samme (i hvert fald med nogle mærker/butikker). Tidligere havde jeg også X1 12'6 og den fik jeg opgivet til 26-28 gram - men måske var det mine evner - men den kørte først fint med 30-32 gram og kunne endda tage mere. Nogle mærker synes jeg er mere "spot on" - eksempelvis Loomis NRX og faktisk de fleste Guideline stænger (de serier jeg har anvendt). Tack for input - hvis jeg skal ha en explosive må det være light udgaven, som jeg skal lede efter.... ;-)
×
×
 • Legg til ny...