Hopp til innhold

Egil Brekke

Medlem
 • Antall innlegg

  204
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Alt innhold fra Egil Brekke

 1. Synes ikke en L5W 4seven passer særlig godt på en #5, da snella er veldig bred, den heter jo også L5W 4seven W (wide). Har mange Daniellson sneller og sverger til dem, men når det gjelder lett enhånds så er det enten F3W 4seven/2six eller den gamle LW 4seven som er tingen:) L5W 4seven W passer godt til kraftigere enhpndsstenger 10" #7-9 eller små switch stenger. Det er nå min mening, ellers så er Exceed god value for prisen og støtter opp om forslaget.
 2. Du skriver at "Windows" er testa og funker ikke.... Med en Mac (ikke gratis:)) og programmet iMovie (gratis) så kan man lage helt greie småfilmer... Windows verden har jeg ikke greie på.
 3. Det sies vel at "lille mannen" som det er snakk om nå, ikke vil nå elva.
 4. Kjøpte en slik pakke som dette her for noen år tilbake, har fungert utmerket for meg på de få tørrfluene jeg lager av og til. http://www.ebay.com/itm/Whiting-Farms-Introductory-Hackle-Pack-4x-Half-Rooster-Capes-4475-/281461129395?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item41886400b3 Søk: Whiting Farms Introductory Hackle Pack for utvalg.
 5. Denne: http://www.aliexpress.com/snapshot/6195408449.html Er vel den samme som denne her kanskje? http://www.flue.no/products/best-of-china-lamar-combat-56 (Ikke i samme snøreklasse selvsagt:)
 6. Jeg har akkurat samme behovet som deg. 1. Planlegger å kjøpe en klasse 5, da jeg har solgt min 4#... vil ha en litt mer alround som takler streamere og mere vind.. 2. Har en 9,6" 6# til sjøørret og det letteste enhåndsfiske etter smålaks i elv 3. 12,6 8/9# og en 13,7 8/9. Ønsker meg enten en kraftig enhånds 10" 7#- 8# eller en switch for det kraftigere men lette laksefiske.. ikke bestemt meg.
 7. Har forsøkt dette med noen anledninger i år, dog ingen resultst (forsovidt dårlig totalt sett). Mitt "problem" med mine hitch tuber var at hullet satt for langt fremme. Flyttet dette lenger bak og fikk betraktelig bedre oppdrift selv i svak strøm. Først trodde jeg tt kroken måtte være svært liten, har funnet ut at det er best med samme krok jeg bruker på andre små tuber. Trenger ingen "minikrok", da jeg tror at kroken bidrar til å vippe flua litt skrått, noe som er bra for oppdriften. Kroken må dok ikke være så stor at den drar ned flua.. Mine betrektninger, dog ingen hitch ekspert:) enda!
 8. Bestillte nettopp disse Magni krokene selv da Partridge Patriot og Salar er umulig å få tak i.... Det sies at Magni er litt mindre og at man derfor skal gå opp en størrelse. http://www.salmonfishingforum.com/forums/thread78083.html
 9. Da har elva snudd, og jeg satser på 100m3/s eller mindre til søndag:)
 10. Skalaen til NVE endrer seg nok vil jeg tro, men hvor fiskbart der er vet jeg ikke. Prøv!
 11. Hjelpe å trøste nå må det vel snart snu, 145m3/s er mye vann. Dette er vel takken for å ønske seg regn hele sommeren;)
 12. Hva skal noen med allerede knekkte stenger? Spøk til side, triste greier. Håper det dukker opp.
 13. Grå/brune er vell allround fargen. Gult gir forsterket lysvirkning og selv synest jeg gult blir for lyst på sorike dager. Egentlig trenger man begge deler:) selv har jeg kun grå/brune nå
 14. Har hatt mange par billigbriller 200-600kr, de fleste har blitt mistet gått i stykker osv. Nå når siste paret knakk under helt normal bruk (materialtretthet kanskje) så bestemte jeg meg for å kjøpe svinadyre smith briller. De har så god passform og utseende at jeg bruker dem til ALT. Til fiskebruk er den mest markante forskjellen: - De passer så bra og er så klare at jeg "glemmer" at de er på. Henger godt på ansiktet uten å klemme - Bedre i dårlig lys enn billigbriller Jeg får garantert ikke mer fisk:) Men tror jeg tar bedre vare på disse hvertfall. Så får vi se hvor lenge de varer. Egentlig er jeg imot alle jalla produkter som gjør at jeg må kjøpe nytt hvert år. Isolert sett sikkert lurere økonomisk, men bruk og kast mentaliteten har jeg ikke sansen for. Når det er sagt så tror jeg at briller i 5-600kr klassen kan vare lenge om man tar godt vare på de, og om man velger riktig modell (jeg har ikke prøvd alle..) så er de helt sikkert gode nok.
 15. Besøker denne elva i månedskiftet juni/juli
 16. Guideline Coastal #7 Slow Intermediate, på en gammel men kanon!! 1 gen. Guideline Lecie 10" #7 ;)
 17. Liv i sjøørretten!
 18. Filmen er vel ikke så ny, men ganske kult!
 19. Definitivt ikke noe for alle og enhver, men med ett visst pågangsmot og mye interesse vil det nok gå bra! Btw jeg jukset og kjøpte ferdig kork. Kappa i den lengden jeg ville ha. Korkringer og liming er nok ikke vanskelig, men av mangel på "dreiebenk" så orket jeg ikke det der denne gangen.
 20. Takk. Alt av deler og småting kom på ca 4500,- da valgt fra "øverste" hylle. Blank og kork til 2800,- og Recoils til 45,- stk. I tillegg har jeg investert i Pacific Bay rod wrapper og turner til ca 1000,- + til sammen. Har kjøpt smådeler og Pacific Bay utstyr fra Hilevel: http://www.hilevel.se/ Kork og blanks fra Websta: http://www.websta.at/rutenbau/blanks-fliegenruten-cts/ Man kan sikkert bygge en stang for langt langt under dette, men ville bygge noe bra:)
 21. Stanga skal prøvekastes snart. For øyeblikket så er ikke kuling og regn så tiltalende... Prosjektet har tatt 1mnd. Men effektiv arbeidstid kanskje rundt om 15-20timer. Har holdt på ein kveld her og ein kveld der. Og hadde jeg startet på stang 2 nå er jeg sikker på jeg skulle kunne halvere den tiden også. Blir mye prøving og feiling når man er nybegynner. Fikk mange gode tips fra en kammerat som har bygget litt. I tillegg er rodbuilding.org ett orakel av tips. For meg som driver me fluebinding fra før så var ikke surringene så utfordrende. Vet jo hvordan man behandler en tråd. Øvesurret på stanga og såg fort at dette ble bra. Brukte svart tråd så trengte ikke teste ut fargeforskjell med finish på osv. Den skulle bli svart uansett. Metallic tråden fannt jeg en god måte å binde inn, men aner ikke om den er rett. Forskjellen på nybegynner og proff ser man på epoxy finishen. Der trøblet jeg en del, spesielt med den lange seksjonen over logo. Hadde 3-4 førsøk som endte med bølgete overflate, var bare å fjerne før den herdet og forsøke igjen.. ergo ødela jeg flere logo klistermerker. Fikk heldigvis tak i nye! Leste meg opp litt til og varmet opp flex coaten mye mer denne siste gangen, først i vannbad så ørlite grann til på aluminiumsfolie, og da fløt den ut som vann nesten på stanga. Ble aldeles perfekt.
 22. Har nå prøvd meg på stangbygging også. En meget lærerik prosess! Alt gikk på skinner helt til Flex Coaten skulle på.. Slet litt med den i starten helt til jeg fannt ut at varme er tingen! Blank: CTS Affinity DQ 12,6" #8/9 Charcoal Kork: Fra Websta Ringer: REC Recoil Black Pearl Snellefeste: Struble U6 Lim: U40 2komponent Epoxy for toppring, snellefeste og kork Tråd: Pro Wrap Black A Metallic: Gudebrod Red Metallic Finish: Flex Coat High Build Vil bruke tiden min på det viktige og kjøpte derfor surre stativ og stang tørker (motor) fra Pacific Bay. Ikkje så fryktelig dyrt.. Lesson learned? Varme!! Ikke lakkere alle surringer med samme blanding. Del opp og jobb fort men nøye. Ikke "lek" for mye med epoxyen. La den "levelere" selv, men som sagt dette krever at den er varm nok. Luftbobler? En kjapp vift med en lighter og de forsvinner, men vær forsiktig. Mest fornøyd med: Flex Coat over logo. Den ble meget bra (etter 5 forsøk..). Minst fornøyd med: Flex Coat på surringene ellers. Kom litt skjevt ut med første blanding, og dermed ble ikke resultatet perfekt. Snellefestet er heller ikke av den beste typen.. den låser "skjevt". Alt i alt, meget fornøyd med min første
 23. Kjøpt fra Foxy-Tails UK. Kjøpt mange ganger herfra. OK priser. http://www.foxy-tails.co.uk/category-31.html
 24. Tipper det står "loop" i teksten kun pga snellas design, men selfølgelig kunne det allikevell vært en Loop. Jeg er virkelig på tynn is da jeg ikke har dekning for det, men Large Arbor begrepet var kanskje ikkje brukt da? https://www.google.no/search?q=loop+definition&oq=loop+defini&aqs=chrome.1.69i57j0l5.3014j0j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=122&ie=UTF-8
 25. Bruker Future Fly sin bindestikke. Den fungerer utmerket sammen med Pro Sportfisher nåler. Binder på disse både FITS of FF tube emner..
×
×
 • Legg til ny...