Hopp til innhold

Asbj.R.

Medlem
 • Antall innlegg

  1 227
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

107 God

Om Asbj.R.

 • Bursdag 28. nov. 1959

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Tromsdalen
 • Interesser
  Gitarer og studio i tillegg til fluefiske
 • Favorittfiske
  Sjørøye, sjøørret, laks

Siste profilvisninger

4 652 profilvisninger
 1. Var sist helg en tur i fjorden og kastet etter sjøørreten, sammen med mange andre fiskere. Først etter avsluttet fiske ble jeg obs på et skilt som står i fjæra på en av de kjente fiskeplassene. Skiltet forteller om den omfattende rotenonbehandlingen som elevene (og bekkene) i området har vært gjennom siste år. Skiltet ber også sportsfiskerne om å ta hensyn til en sårbar bestand av sjøørret, som alle kan forstå etter behandlingen, og ber om at fiskerne lar være å fiske på bestanden av stor sjøørret - og hvis man likevel gjør dette og fanger, bør man sette ut fisken igjen. Skiltet ga meg en litt ekkel følelse og gjorde at jeg måtte gå noen runder med meg selv. Er det så viktig å jakte de store trofefiskene for så å sette de ut igjen? Kan man ikke heller la være å fiske på denne sårbare bestanden, slik at den kan få reetablert seg uforstyrret? Jeg vet hva jeg har landet på, og jeg kommer ikke til å fiske mer der de kommende årene. Oppfordrer andre fiskere til å gjøre det samme. Det handler om å ta ansvar.
 2. Asbj.R.

  Kultstang

  Jeg sa ikke at lillemor var tung, men at den var tung å fiske med gjennom en hel dag.
 3. Asbj.R.

  Kultstang

  Smaken er som baken, heter det - den lukter verre hos andre enn hos deg selv. ;) Jeg tenker at alle gjerne ville at nettopp sin stang er kultstang nr 1. Det vil alltid være individuelle preferanser som bestemmer hva man liker eller ikke. I min nære fiskekompiskrets har vi felles (enhands) erfaringer gjennom drøyt 4 tiår. Fortsatt snakker vi om de fantastiske splitcane stengene som Sharp Scottie, Hørgård Lillemor eller "billigstanga" Golden Fly. Alle disse var tunge å fiske med gjennom en hel dag, men ingen andre (moderne) stenger kroker fisk like bra som splitcane gjorde. For min egen del blir jo, til enhver tid, den sist innkjøpte stanga min favorittstang (oppdateres med ujevne mellomrom). Om jeg utvider horisonten en smule, må jeg likevel si at G. Loomis GLX Distance (todelt #8) er den råeste kastemaskinen jeg har pr dato, selv om den er noen år gammel. Bare synd at den også blir litt tung for aldrende skuldre gjennom en hel dags fiske. Denne stanga ble vel i sin tid utviklet etter spesifikasjoner/ønsker fra norske (eller var det skandinaviske) fluefiskere/kastere. Det burde jo borge for en viss "kultstatus".
 4. Mens vi venter på laksefiskets fall, får vi henge i å fiske - i hvert fall denne sesongen. https://www.nrk.no/finnmark/tror-fjorarets-_laksekrise_-kan-gi-en-god-sesong-i-ar-1.14557021
 5. Jmf tidligere diskusjoner her i forumet der jeg noe pessimistisk mente at vi, våre barn og våre barnebarn er de siste generasjoner som kan fiske vill laks i elevene våre. Sist skrev jeg at jeg håpet at jeg tok feil, men nå ser det ut for at jeg var nærmere virkeligheten enn det jeg trodde. https://www.altaposten.no/nyheter/2019/05/15/Tror-laksen-forsvinner-19046605.ece Audun Richardsen har gjort et stort forskningsarbeid på laksen i Alta. Nedslående tendenser.
 6. Joda roli, vi er her - men ikke hele tiden. Viktig at vi følger Svensviks råd og at alle er med å drar opp aktiviteten. Noen saftige fangstbilder til sommeren vil nok vekke flere.
 7. Under fotballkampen på Lerkendal i går la jeg merke til at Salmar hadde en slik løpende reklame på ei langside. Der sto det: "Salmar bringer laksen tilbake til havet". Jeg undrer meg om dette er en ny rutine for varsling av lakserømminger fra oppdrettsanlegg? Hvis ikke, må det være ironi som presenteres, og da ganske upassende og nærmest frekt.
 8. Bruk mest tid lengst nord, unngå de kjente turistelvene og stopp heller ved mindre elver. Kart som viser navn på elva, søkemotor viser hvor du kan kjøpe kort. Flere og flere elver kjøpes kort via iNatur eller lignende. Skitt fiske, men husk å styre unna mine hemmeligelver. ;)
 9. VM i skreifiske i Lofoten. Rett på pub - står det respekt av. https://www.nordlys.no/helse/politi/lofoten/mann-falt-i-havet-i-svolvar-kom-seg-opp-og-dro-pa-pub/s/5-34-1086858
 10. Bravo Filip, og takk. For oss som ikke sorterer under fb er dette sosiale og faglige forumet det nærmeste man kommer et analogt sosialt nettverk.
 11. Du får holde oss oppdatert når snørene strekkes i elva.
 12. Interessant, og fine fluer. Hvorfor tenker du disse funker bra i breelv?
 13. Asbj.R.

  Fristelser

  Forhåpentligvis til sommeren. Noen mindre helseutfordringer har forsinket prosjektet.
 14. Asbj.R.

  Fristelser

  Samme elv i forfjor. Sjørøye 1,9 kg.
 15. Asbj.R.

  Alta 2019

  Noen heldige på lista her? https://lakseelver.no/nb/news-2019/utenbys-fiskere-2019 Selv må vi trøste oss med at vi nok en gang har støttet ALI med de årlige 400kr.
×
×
 • Legg til ny...