Hopp til innhold

Asbj.R.

Medlem
 • Antall innlegg

  1 207
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

 • Days Won

  60

Asbj.R. last won the day on juni 12 2017

Asbj.R. had the most liked content!

Omdømme på forumet

103 God

Om Asbj.R.

 • Bursdag 28. nov. 1959

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Tromsdalen
 • Interesser
  Gitarer og studio i tillegg til fluefiske
 • Favorittfiske
  Sjørøye, sjøørret, laks

Siste profilvisninger

4 532 profilvisninger
 1. Asbj.R.

  Aksjon og tempo

  Men vil ikke bøyningskurven automatisk virke inn på stangas tempo? En stang som bøyer mye har (tuppen) en lengre "vandringsvei" i kastet, og vil derfor trenge lengre tid til å fullføre kastet.
 2. Asbj.R.

  Er fluestengene egentlig blitt "bedre" siste 25 år ??

  Jeg har fortsatt alle enhands fluestengene jeg har kjøpt, siden første halvdel av 70-tallet. 9 i tallet, og den siste anskaffet for 3-4 år siden, fordi jeg hadde mistet 2 lakser (bifangst) på #5 stanga (den mest brukte). Graderte opp en klasse og ble overrasket over hvor mye bedre den stanga var ifht 5ern som var rundt 10 år gammel. Har solgt ei tohands som jeg ikke ble venn med. Ellers er jeg enig i poenget ditt Olaf, at man finner mye bra stenger til hyggelige priser på Finn. Personlig vil jeg helst prøvekaste ei stang før jeg kjøper den, pga selvlærte kaste(u)vaner. Forøvrig var min sluttkommentar i forrige innlegg mest humoristisk ment. Jeg tenker at jeg har de stengene jeg trenger nå, for resten av mitt fiskerliv. Hvis ikke, som Tom sier, det skulle dukke opp noe revolusjonerende nytt, eller som Svensvik hinter til; å vedlikeholde sin helse og velvære.
 3. Asbj.R.

  Er fluestengene egentlig blitt "bedre" siste 25 år ??

  Veldig enig med Svensvik her. I tillegg er det en annen faktor som virker inn. Man har, som ivrig enhandskaster, lagt bak seg noen tusen kast siden de første karbonstengene kom ut. Skal man tro at flittig praktisering også betyr bedre ferdigheter og større erfaring, bør vel dette også inn som en variabel i diskusjonen her. Så helst bør man plukke frem den første karbonstanga igjen og prøve den med dagens liner, ta høyde for egne forbedrede ferdigheter, så vil man få et inntrykk - men ikke en fasit. Min erfaring er vesentlig forbedrede stenger de siste 10-15 årene. Man MÅ nesten mene dette ellers er det jo ingen poeng å kjøpe nye stenger.
 4. Asbj.R.

  Tips til viltre sneller.

  En slik spiralrygg brukes til innbinding av dokumenter i ulik tykkelse. Tror jeg må ta meg en tur ut på kopirommet og se om noen passer til diameteren på trådsnellene, kanskje spesielt disse snellene med tinsel/ribb - som har en spesiell uvane å surre seg opp i utstyrskofferten. Godt tips Svensvik.
 5. Asbj.R.

  Lærdal, ganske nylig.

  Så innslaget på dagsrevyen idag. Dette må jo få konsekvenser for Østfold energi. En saftig bot er nødvendig. Hva er verdien for en årsklasse laks? Her må boten gjenspeile kommende års tap og dertil fremtidige reduserte årsklasser. 9-sifrede beløp høres rimelig ut.
 6. Asbj.R.

  Enda en sesong

  Det er trist å høre om slakke snører og lite laks, gutter. I nord har det, til tross for kalde temperaturer og lite insektsklekking, vært en bra sesong for oss enhandsfiskende treller. Opplevde et sjørøyebonansa i ei av finnmarkselvene, men 22 sjørøyer på 4 døgn og 2 mann. Ingen av SRene var under 1 kg, og flere var over 2 kg. Virkelig en "once in a lifetime" opplevelse. Jaggu ble det Altalaks på en tohandsamatør også, men det inspirerer likevel ikke til økende aktivitet med de tunge stengene i kommende år. Denne skomakeren blir ved sin lest, og holder seg trofast til det noe lettere fisket. Det får være konklusjonen dette året nå når vadebuksa er vasket og hengt til tørk, og stengene blir høytidelig takket av for god innsats og støtte.
 7. Asbj.R.

  Haill

  Ida Larmo i dagens Dagbladet nettavis.
 8. Asbj.R.

  FLUEFISKE Market Information

  You probably need to narrow down your survey. Quest 1 is impossible to answer. How many members in this forum, how many in other forums, and how many are members in several forums, and how many are not members in any forums??? Quest 2: one man could spend 400 in leaders one year and 50.000 in rods, reels and lines another year. No exact answer here. Quest 3: I buy mostly in local shop, and little online, so I dont know. Quest 4: Brands for rods, reels, lines, clothing, waders, bags or what? Probably will personal opinions about brands match the number of answers. I would be easier to answer if you asked more presisly quests.
 9. Så er det bekreftet: lakselusa tilpasser seg alle tiltak som blir satt inn. Da gjenstår de eneste fornuftige løsningene, lukkede anlegg eller landbaserte. https://www.nord24.no/bergen/fiskeoppdrett/naringsliv/na-har-forskere-bekreftet-det-naringen-fryktet-aller-mest-ekstremt-alvorlig/s/5-32-89969?_ga=2.177237029.1825318187.1501431274-1352489480.1483360137
 10. Asbj.R.

  Årets viktigste oppgave

  I Troms har en lokal SV politiker tatt til orde for å sette fokus på oppdrettsnæringa. Imidlertid hefter han ikke dette på miljøproblematikken, men heller på de store økonomiske utbyttene som forekommer i bransjen (selvsagt i beste SV-ånd). Jeg tenker det er bra at fokuset kommer, men skulle ønske at de adresserer kritikken til de virkelige problemene og store miljøutfordringene med lus, utslipp og rømming/genetisk innblanding i villaks - framfor økonomisk utbytte. Folk må få lov til å tjene penger.
 11. Asbj.R.

  Årets viktigste oppgave

  Spetakkelet er i gang, så derfor løfter jeg fram denne tråden igjen.
 12. Asbj.R.

  Mens vi venter på døgn i Alta

  Som tittelen på tråden beskriver, handler denne om tiden frem mot døgnene i Alta. Tråden er derfor avsluttet fra min side. Men siden jeg stort sett har samme utgangspunkt og interesse som alle dere andre her, kan jeg (i empatiens lys) kort oppsummere at vi fikk 1 storlaks på ca 10 kg (satt ut), 3 grilse (1-2 kg) og 2 sjøørret (rundt 1 kg -satt ut). Alle hadde kontakt med laks, været var bra, folk var hyggelige og turen ble akkurat den "happeningen" vi hadde håpet på. For min egen del kan jeg nå skryte av at jeg har fått min første Altalaks, riktig nok "bare" en grilse på 2 kg, men likevel.....
 13. Asbj.R.

  Fersk Fluefisker

  Du kan binde fluer fra hva som helst. Selv har jeg tidligere klippet hår av ulve- og kaninpelsene til kona, helt til hun oppdaget dette. Jeg binder også en klekker der jeg bruker små isoporkuler, og disse pakker jeg inn i en bit strømpebukse (konas kasserte), for å gå festet dette til kroken. Til imitasjonsfisket er det bare fantasien som begrenser, og det kan lønne seg å tenke utradisjonelt i valg av materialer. Til tørrfluer bør du bruke materiale som flyter godt i utgangspunktet.
 14. Asbj.R.

  Mens vi venter på døgn i Alta

  Live update; 2,5 time før det starter.
 15. Asbj.R.

  Kriminelle gjeddefiskere

  Hvem er det som holder på med slike idiotiske ting? http://e24.no/privat/fisk/politiet-skal-etterforske-norsk-gjeddemafia/24101012
×