Hopp til innhold

Asbj.R.

Medlem
 • Antall innlegg

  1 231
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

108 God

Om Asbj.R.

 • Bursdag 28. nov. 1959

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Tromsdalen
 • Interesser
  Gitarer og studio i tillegg til fluefiske
 • Favorittfiske
  Sjørøye, sjøørret, laks

Siste profilvisninger

4 706 profilvisninger
 1. Du har ikke forstått noe som helst av hva som engasjerer meg i denne saken. Du har ingen rett til å tillegge meg noen som helst meninger. Hvis det ikke var dine egne meninger du uttalte?
 2. Oi, plutselig ble du nesten et troll Lars. Vanligvis ville jeg ikke kommentere dine små-ufine påstander, men her bare må jeg. Du bør kanskje kjenne fakta før du plasserer meg på den høye hesten (jeg har forresten aldri sittet på en hest). Jeg var på dagstur og fisket i Ullsfjorden (nabofjorden, se kart), på lyngensiden. I stedet for å ta ferga hjem, kjørte jeg via pollfjelltunnellen. Så det var folk i Pollen og antok at det var ok å fiske. Gjorde 20 kast og tok pissepause (detaljer er viktige). Så skiltet med orientering om situasjonen i Lyngenfjorden, og pakket sammen. At finnene ikke gjør noe galt når de fanger og setter ut igjen, er en påstand du får stå for selv. Jeg har annen erfaring, og har plukket flere døde release-fisker fra vann, elv og sjø. Din påstand om at de lokale tar ut mest fisk... ante ikke at du var så lokalkjent? I Pollen treffer du flere langveisfarende enn lokale. Hvis mine opererte skuldre holder, vil jeg fiske sjørøye i år, ja. Jeg fisker bare i vassdrag med god reproduksjon og som tåler beskatning, og forholder meg til bag-limits. Det hjelper ikke ett vassdrag, at jeg ikke fisker i et annet. Jeg fisker og spiser fisken jeg fanger. Jeg setter likevel ut mange flere fisker enn du tror, ja kanskje flere enn deg også. Men jeg kunne aldri tenke meg å kroke fisk for egen forlystelses skyld, for så å sette den ut igjen. Det er etisk betenkelig og strider mot min moral.
 3. Da har jeg sendt bekymringsmelding til Fylkesmannen. Her er tullingene som arrangerer disse guidede turene. https://www.graylingland.com/fly-fishing-for-sea-trout-at-arctic-ocean Jeg har sendt mail til alle tre e-postadressene på hjemmesiden deres og bedt om at de slutter med dette. Ikke nok med at det var en finsk tankbilsjåfør som stor for utslippet av Gyro-infisert vann i Skibotnelva i sin tid, men nå skal altså andre finlendere fiske på en truet bestand også. Frekke som flatlusa disse finnene. Gå gjerne inn på hjemmesida deres (følg linken) og send de noen sinte mailer. De er forresten sponset av Vision. Kanskje bør Vision boikottes?
 4. Det arrangeres turer med guiding av finske fiskere til Pollen i Lyngen. På Vision sin instagramside ligger det bilder av store sjøørreter tatt lokalt i Lyngen. DETTE ER IKKE OK! Dette er en meget sårbar sjøørretstamme som ennå ikke har reetablert seg etter rotenonbehandling siste år. De av dere som har insta-konto kan gjerne logge seg inn på visionflyfishing.com og gi noen negative kommentarer til bl.a. bildet fra Lyngen. Rull ned på hjemmesiden til du kommer til 8 bilder i to rader. Bildet helt til høyre i øverste rad er fra Pollen. Her er det: Håper at alle som har anledning gir Vision (og fiskeren) tilbakemeldinger om at dette er miljøkriminalitet. Selv har jeg tenkt å varsle Fylkesmannen og be om at det etableres totalt stopp i fiske etter sjøørret i hele indre del av Lyngenfjorden.
 5. Var sist helg en tur i fjorden og kastet etter sjøørreten, sammen med mange andre fiskere. Først etter avsluttet fiske ble jeg obs på et skilt som står i fjæra på en av de kjente fiskeplassene. Skiltet forteller om den omfattende rotenonbehandlingen som elevene (og bekkene) i området har vært gjennom siste år. Skiltet ber også sportsfiskerne om å ta hensyn til en sårbar bestand av sjøørret, som alle kan forstå etter behandlingen, og ber om at fiskerne lar være å fiske på bestanden av stor sjøørret - og hvis man likevel gjør dette og fanger, bør man sette ut fisken igjen. Skiltet ga meg en litt ekkel følelse og gjorde at jeg måtte gå noen runder med meg selv. Er det så viktig å jakte de store trofefiskene for så å sette de ut igjen? Kan man ikke heller la være å fiske på denne sårbare bestanden, slik at den kan få reetablert seg uforstyrret? Jeg vet hva jeg har landet på, og jeg kommer ikke til å fiske mer der de kommende årene. Oppfordrer andre fiskere til å gjøre det samme. Det handler om å ta ansvar.
 6. Asbj.R.

  Kultstang

  Jeg sa ikke at lillemor var tung, men at den var tung å fiske med gjennom en hel dag.
 7. Asbj.R.

  Kultstang

  Smaken er som baken, heter det - den lukter verre hos andre enn hos deg selv. ;) Jeg tenker at alle gjerne ville at nettopp sin stang er kultstang nr 1. Det vil alltid være individuelle preferanser som bestemmer hva man liker eller ikke. I min nære fiskekompiskrets har vi felles (enhands) erfaringer gjennom drøyt 4 tiår. Fortsatt snakker vi om de fantastiske splitcane stengene som Sharp Scottie, Hørgård Lillemor eller "billigstanga" Golden Fly. Alle disse var tunge å fiske med gjennom en hel dag, men ingen andre (moderne) stenger kroker fisk like bra som splitcane gjorde. For min egen del blir jo, til enhver tid, den sist innkjøpte stanga min favorittstang (oppdateres med ujevne mellomrom). Om jeg utvider horisonten en smule, må jeg likevel si at G. Loomis GLX Distance (todelt #8) er den råeste kastemaskinen jeg har pr dato, selv om den er noen år gammel. Bare synd at den også blir litt tung for aldrende skuldre gjennom en hel dags fiske. Denne stanga ble vel i sin tid utviklet etter spesifikasjoner/ønsker fra norske (eller var det skandinaviske) fluefiskere/kastere. Det burde jo borge for en viss "kultstatus".
 8. Mens vi venter på laksefiskets fall, får vi henge i å fiske - i hvert fall denne sesongen. https://www.nrk.no/finnmark/tror-fjorarets-_laksekrise_-kan-gi-en-god-sesong-i-ar-1.14557021
 9. Jmf tidligere diskusjoner her i forumet der jeg noe pessimistisk mente at vi, våre barn og våre barnebarn er de siste generasjoner som kan fiske vill laks i elevene våre. Sist skrev jeg at jeg håpet at jeg tok feil, men nå ser det ut for at jeg var nærmere virkeligheten enn det jeg trodde. https://www.altaposten.no/nyheter/2019/05/15/Tror-laksen-forsvinner-19046605.ece Audun Richardsen har gjort et stort forskningsarbeid på laksen i Alta. Nedslående tendenser.
 10. Joda roli, vi er her - men ikke hele tiden. Viktig at vi følger Svensviks råd og at alle er med å drar opp aktiviteten. Noen saftige fangstbilder til sommeren vil nok vekke flere.
 11. Under fotballkampen på Lerkendal i går la jeg merke til at Salmar hadde en slik løpende reklame på ei langside. Der sto det: "Salmar bringer laksen tilbake til havet". Jeg undrer meg om dette er en ny rutine for varsling av lakserømminger fra oppdrettsanlegg? Hvis ikke, må det være ironi som presenteres, og da ganske upassende og nærmest frekt.
 12. Bruk mest tid lengst nord, unngå de kjente turistelvene og stopp heller ved mindre elver. Kart som viser navn på elva, søkemotor viser hvor du kan kjøpe kort. Flere og flere elver kjøpes kort via iNatur eller lignende. Skitt fiske, men husk å styre unna mine hemmeligelver. ;)
 13. VM i skreifiske i Lofoten. Rett på pub - står det respekt av. https://www.nordlys.no/helse/politi/lofoten/mann-falt-i-havet-i-svolvar-kom-seg-opp-og-dro-pa-pub/s/5-34-1086858
 14. Bravo Filip, og takk. For oss som ikke sorterer under fb er dette sosiale og faglige forumet det nærmeste man kommer et analogt sosialt nettverk.
 15. Du får holde oss oppdatert når snørene strekkes i elva.
×
×
 • Legg til ny...