Hopp til innhold

Asbj.R.

Medlem
 • Antall innlegg

  1 217
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

 • Days Won

  62

Asbj.R. last won the day on april 23

Asbj.R. had the most liked content!

Omdømme på forumet

106 God

Om Asbj.R.

 • Bursdag 28. nov. 1959

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Tromsdalen
 • Interesser
  Gitarer og studio i tillegg til fluefiske
 • Favorittfiske
  Sjørøye, sjøørret, laks

Siste profilvisninger

4 634 profilvisninger
 1. VM i skreifiske i Lofoten. Rett på pub - står det respekt av. https://www.nordlys.no/helse/politi/lofoten/mann-falt-i-havet-i-svolvar-kom-seg-opp-og-dro-pa-pub/s/5-34-1086858
 2. Asbj.R.

  Gjenoppstått?

  Bravo Filip, og takk. For oss som ikke sorterer under fb er dette sosiale og faglige forumet det nærmeste man kommer et analogt sosialt nettverk.
 3. Du får holde oss oppdatert når snørene strekkes i elva.
 4. Interessant, og fine fluer. Hvorfor tenker du disse funker bra i breelv?
 5. Asbj.R.

  Fristelser

  Forhåpentligvis til sommeren. Noen mindre helseutfordringer har forsinket prosjektet.
 6. Asbj.R.

  Fristelser

  Samme elv i forfjor. Sjørøye 1,9 kg.
 7. Asbj.R.

  Alta 2019

  Noen heldige på lista her? https://lakseelver.no/nb/news-2019/utenbys-fiskere-2019 Selv må vi trøste oss med at vi nok en gang har støttet ALI med de årlige 400kr.
 8. Asbj.R.

  Gjenoppstått?

  Hei Salaren, hyggelig å høres igjen. Svensvik har jeg hatt jevnlig kontakt med på SMS - der vi utveksler fangstrapporter og andre vesentligheter. Håper andre oppdager at forumet er i drift igjen. Jeg har i hvert fall savnet det.
 9. Asbj.R.

  Fristelser

  For å se om vi klarer å få opp aktiviteten her i forumet, legger jeg en fristelse fra siste års jakt på sjørøya. Her fra fjorårets ekspedisjon.
 10. Er forumet og sidene oppe å går igjen?
 11. Asbj.R.

  Aksjon og tempo

  Men vil ikke bøyningskurven automatisk virke inn på stangas tempo? En stang som bøyer mye har (tuppen) en lengre "vandringsvei" i kastet, og vil derfor trenge lengre tid til å fullføre kastet.
 12. Jeg har fortsatt alle enhands fluestengene jeg har kjøpt, siden første halvdel av 70-tallet. 9 i tallet, og den siste anskaffet for 3-4 år siden, fordi jeg hadde mistet 2 lakser (bifangst) på #5 stanga (den mest brukte). Graderte opp en klasse og ble overrasket over hvor mye bedre den stanga var ifht 5ern som var rundt 10 år gammel. Har solgt ei tohands som jeg ikke ble venn med. Ellers er jeg enig i poenget ditt Olaf, at man finner mye bra stenger til hyggelige priser på Finn. Personlig vil jeg helst prøvekaste ei stang før jeg kjøper den, pga selvlærte kaste(u)vaner. Forøvrig var min sluttkommentar i forrige innlegg mest humoristisk ment. Jeg tenker at jeg har de stengene jeg trenger nå, for resten av mitt fiskerliv. Hvis ikke, som Tom sier, det skulle dukke opp noe revolusjonerende nytt, eller som Svensvik hinter til; å vedlikeholde sin helse og velvære.
 13. Veldig enig med Svensvik her. I tillegg er det en annen faktor som virker inn. Man har, som ivrig enhandskaster, lagt bak seg noen tusen kast siden de første karbonstengene kom ut. Skal man tro at flittig praktisering også betyr bedre ferdigheter og større erfaring, bør vel dette også inn som en variabel i diskusjonen her. Så helst bør man plukke frem den første karbonstanga igjen og prøve den med dagens liner, ta høyde for egne forbedrede ferdigheter, så vil man få et inntrykk - men ikke en fasit. Min erfaring er vesentlig forbedrede stenger de siste 10-15 årene. Man MÅ nesten mene dette ellers er det jo ingen poeng å kjøpe nye stenger.
 14. En slik spiralrygg brukes til innbinding av dokumenter i ulik tykkelse. Tror jeg må ta meg en tur ut på kopirommet og se om noen passer til diameteren på trådsnellene, kanskje spesielt disse snellene med tinsel/ribb - som har en spesiell uvane å surre seg opp i utstyrskofferten. Godt tips Svensvik.
 15. Så innslaget på dagsrevyen idag. Dette må jo få konsekvenser for Østfold energi. En saftig bot er nødvendig. Hva er verdien for en årsklasse laks? Her må boten gjenspeile kommende års tap og dertil fremtidige reduserte årsklasser. 9-sifrede beløp høres rimelig ut.
×
×
 • Legg til ny...