Hopp til innhold

ESL

Medlem
 • Antall innlegg

  1 277
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Om ESL

 • Rangering
  Salvelinist
 • Bursdag 14. mai 1972

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Bosted
  Oslo/Finnmark
 • Favorittfiske
  Røye og ørret
 1. En fiskekompis hadde de skoene det er snakk om med. De var håpløst glatte den første dagen på Kolahalvøya. Etter noen mil rask gange på tørt underlag ble de langt bedre. Det kan virke som om de må slites litt før de får skikkelig tak.
 2. De fleste gode ørretelvene på Østlandet stenger eller er stengt i disse dager. Men det gode tørrfluefisket i skogsvannet har ikke en gang begynt :)
 3. Det spørs om du har sletta bildene eller formatert kortet. Det høres ut som du bare har sletta dem. Da kan de hentes fram igjen med rett software, så lenge de ikke har blitt fysisk overskrevet når du har tatt nye bilder. De største produsentene av minnekort (SanDisk, Lexar m.fl.) har software som kan ordne det. hvis du ikke har den software, som ofte følger med raskere/dyrere minnekort når man kjøper dem, kan de sikkert hjelpe deg i en fotobutikk. Aldri gøy å slette noe for tidlig. Lykke til.
 4. Hvis man følger logikken hans så er det jo veldig mye natur som står i veien for verdiskapning. Trenger vi rype? Nei. Det holder med kylling.rypejakt er uansett bare noe nikkersadelen fra Oslo liker å pusse hundene sine på. Trenger vi villrein? Nei, vi har alt for mange tamrein allerede. Vi trenger ikke naturlige elveløp. La oss bygge dem ut alle sammen, Det hadde blitt penger i kassa det. Og hva skal vi egentlig med den fossekallen? Tenk så mange småkraftverk vi kunne fått. Legg hele landet i rør. DA kan vi begynne å snakke om verdier. Klart og konsist fra professor Hanneson.
 5. Tja. Nå er vel Didymo en alge som har eksistert på den nordlige halvkule veldig lenge.
 6. God timing for meg med andre ord. Sees til uka Thomas :thumbup:
 7. Jeg mener selvfølgelig 24-105 f4 L IS USM. Meg bekjent fins det ikke noe 24-105 med IS som ikke er et L objektiv. Du står selvfølgelig fritt til å mene hva du vil, men labtester bekrefter at 17-55 f2.8 IS USM er en av de skarpeste og beste zoom-objektivene Canon noensinne har bygd. Det kan man ikke si om 24-105. Den vignetterer kraftig på 24mm, og må blendes ned et par trinn for å bli like skarp som f.eks 17-55 varianten. Det er en grunn til at det koster det det gjør...
 8. Jeg mener den er bedre enn 24-105 f4 IS, og sammenlignbar med en god versjon av 24-70 f2.8 L USM.
 9. 24-105 synes jeg blir vel trangt på et 450D. EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM er både mer allround, og betraktelig bedre på de fleste måter, ikke minst optisk. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM er også et godt crop-objektiv. Skal du ha en 24-105 bør du også vurdere en separat vidvinkel.
 10. Bruk stanga. Du kunne godt hatt en lettere stang til småørreten, men det er helt ok med det du har. Kjøp et nytt snøre. Få en erfaren fluefisker til å hjelpe deg med hvilken vektklasse snøret bør ha for å passe stanga. SA AirCel er billig og bra. Kjøp ny fortom og noen ruller med fortomsspisser. Skaff deg noen forskjellige fluer. Får du sansen kan du kjøpe deg en ny stang senere. Stanga er ikke veldig viktig Lykke til!
 11. ESL

  RIethejokka

  Spennende og fin liten elv. Jeg ville satt inn støtet i de nedre delene mot Barttasjavre og nedenfor Barttas, helt ned til Mazejohka. Helt øverst blir det veldig lite vann. Trenger dere mat var i hvert fall Riettejavre et glimrende vann hvis du vil ha mye røye fra 3-6 hekto. Det går en og annen større der også, men de var langt ute da jeg var der for en del år siden. Får dere mye steikerøye i vannet er det bare å ta opp. Det har blitt rapportert om stor fisk i elva, så det kan helt klart være verdt en tur.
 12. Dagens ørret snudde seg etter en sneip, ombestemte seg og tok en fjærmygg i stedet. Man ser mye rart når man leverer ungen i barnehagen...
 13. Det kan være ekstreme mengder vårfluer i Finnmark i begynnelsen av juli. Ikke overalt, men enkelte elver har teppeklekkinger av en kanelbrun sak med grønnlig kropp, krok 12-14. Fisken spiser seg stappmett lenge før klekkinga er over I tillegg kan den enorme vårflua Phryganea grandis klekke på stille vann, og i stilleflytende partier. Så ta med vårfluer :)
 14. Vi har hatt to avbestillinger hvor det har blitt betalt inn et depositum, og kan derfor tilby to rabatterte plasser til Litza og Kharlovka i uke 31, avreise 30. juli. Campene er Scones Pool Kharlovka og Swan Island Litza. Scones blir besøkt en gang 3 uker før vi kommer, mens det i Swan er 5 uker siden sist noen viste fisken kunstige fluer. Begge stedene kan levere fra seg forrykende klekkinger, på den tiden av året er det vårfluer som er i turbo-modus, og begge huser også spinn vill ørret som ikke sjelden passerer 3,5 kilo, med enkelte slubberter opp til 6 kilo innimellom. Snittvekta ligger rundt 2 blank. Send PM om du er interessert, så tar vi detaljene der.
 15. Utrolig bra Håvard Neste stoppested burde bli Øvresetertjern natt til 17. mai!
×
×
 • Legg til ny...