Hopp til innhold

FlyAlf

Medlem
 • Antall innlegg

  3 127
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

2 Nøytral

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Bosted
  Tromsø
 • Interesser
  Fluefiske, fluebinding
 • Favorittfiske
  Sjørøye, til nød ørret og sjøørret

Siste profilvisninger

3 710 profilvisninger
 1. Er eldre stenger like bra som de nye? Her er et skråblikk: http://www.utras.net/?p=4091
 2. Hi, Please feel free to add feedback on what you expect from this tool! Use the service: https://www.barentswatch.no/en/fishhealth/ Weekly overview including salmon lice, diseases and countermeasures down at locality level.
 3. Hei, Gi gjerne tilbakemeldinger på hva dere ønsker vist i denne typen verktøy! Bruke Fiskehelse: https://www.barentswatch.no/fiskehelse/ Mer om tjenesten: https://www.barentswatch.no/Tema/Fiskeri-og-havbruk/Akvakultur/tjenesten-fiskehelse/ I Fiskehelse har BarentsWatch laget et interaktivt kart som viser viktige indikatorer for fiskehelsestatusen i oppdrettsnæringen. Kartet gir ukentlig oversikt over blant annet lakselus, tiltak mot lakselus og sykdommer. Informasjonen hentes fra Mattilsynet, Veterinærinstituttet og Fiskeridirektoratet. Fiskehelse viser oppdatert data etter hvert som de kommer inn daglig, med mulighet for å bla seg bakover per uke. Historikk tilbake til 2012 gjør det mulig å se trender og oppdage spredningsmønstre i kartet.
 4. Dette er triste greier. Jeg forstår det slik at dette er primært en ren dorge-konkuranse? Det er et stort uttak av de største fiskene ved slik dorging. Ved dorging kan det has ute flere stenger av gangen, fra land kan man fiske aktivt med en stang per fisker. I tillegg får men en del mer forurensing fra båter. Når dette er sagt må jeg tilstå at jeg selv har vært med på å arrangere sjø-ørret konkuranse fra land. Der ble det utdelt målebånd slik at det kunne tas bilde og settes ut fisk. Hva med å foreslå følgende regler for denne konkurransen: En stang per fisker. En mottakeløs krok per stang. Ikke lov med motor ifbm med fiske. Maks og minmål for utsetting.
 5. En folkestang er altså en stang for folk flest. Med dette menes altså en mest mulig gjennomsnittlig stang som skal passe det meste. dette er bestemt av Folket. Sånn sett er ei 9' stang for #5 passe til det meste, spesiellt laksefiske og ørretfiske. Den klarer å kaste ganske store fluer, og er snill nok til småfortommer og mindre fluer. Lengden er ikke ekstrem på noe måte. Man kan like kortere stenger fordi de føles lettere, og lengre stenger for å få bedre linekontroll til UH kast, men 9 fot er er godt kompromiss til både OH og UH kast. Andre blir mer ekstreme etter hvert. Det finnes faktisk noen som blir så ekstreme at de bruker stenger så lange at de kastes med bege hender, såkallt to-hånds. Andre blir flinkere å kaste og går ned på lengde. En "folkefirer" eller "folkesekser" derimot finnes ikke, simpelten fordi det ikke finnes noe slikt som en "firer"eller "sekser" stang. De med stenger for #7 og #8 line er ikke diskrimert. Allt de trneger å gjøre er å kjøpe et #5 line og bruke den på stanga, og vips så har de ei stang for #5, altså ei folkestang siden ingen kan protestere på deres valg av "klassifisering". Problem solved.
 6. @Asbj.R: Ja, jeg liker heller ikke å bruke for mye tid ved vannet, så knyter derfor ferdig noen l løpet av vinteren. På de har jeg løkke i enden mot fluesnøret, og microring der jeg knyter på spiss. På denne måten går det kjapt å skifte spiss. Oppdatering materiale: Har testet nye merker og kjøpt inn noen tusen meter fortomsmateriale. Bruker nå Suffix Camo i butt og midt-del, og shimano technium mono som spiss.
 7. Har fisket en sesong med 9' for #6. Denne synes jeg i forhold til mange stenger er såpass myk at jeg går med et #6 snøre. har brukt #7, men syntes dette ble for tungt. Dette stemmer også bra med de andre jeg har kastet med, anbefalt snøreklasse er helt korrekt for meg; 9' for #4 og 9' for #5. Spesiellt den for #4 syntes jeg ikke burde overlines. Stengen virker ganske like i aksjon, og er svært lette og lettkastede. I forhold til de beste med spigot holk (Angel TE) synes jeg ikke de helt holder samme klasse, men det er sinnsykt bra stenger til denne prisen!
 8. Hmmm, nykommer med 2 innlegg som vil ha gratis informasjon om Finnmark? Beklager, synes dette lukter litt.
 9. hei, Jeg har best erfaringer i mars - mai før seien kommer. Det er mye ugjort mhp å finne plasser. Mange klumper seg sammem på Løkta som er en god plass. Ellers er det bra plasser på hele den siden av Balsfjorden. Jeg liker dårlig å fiske i Balsfjorden på fjære, og har hatt best erfaringer på halv til hel flo. Men her tror jeg mest på den gamle teorien: Du får mest fisk når du drar ut . Mine turer/plasser er mest styrt av vind fordi jeg liker å se vakende fisk. I år har det vært mye sør-sør-aust som ikke har vært optinmalt for meg i Balsfjorden, men det har vært stillepartier i Storfjorden.
 10. Ville ha startet med et #5 eller 6 snøre og funnet en stang som passet. #6 dersom du går med store fluer. For snøre #6 ville jeg ha sett på stenger anbefalt for #5. Det er elttere å finne skikkelige håndtak og snellefester som er saltvannsbestandige for stenger for #6. Av nyere stenger liker jeg Hardy Zenith 9' for #5 som går greit med både #5 og 6 snøre. Lykke til, ikke se deg blind på fanboys (som meg )
 11. Dersom en skal knyte selv er det et problem å finne tykk mono som er myk nok og har lite minne. Som kjent ruller fortom bedre over jo mykere den er og forhindrer drag bedre. Et tips her er Biltema mono i tykkelser 0,50 - 0,30 for but og midtdel + microring i enden. Spiss er mye vanskeligere. Jeg har kjøpt en noen tusen meter Tectan på 300m spoler for noen år siden, men begynner å bli fri. Typisk går det jo 200m per sesong av hver av de mest brukte dimmensjonen (0,12, 0,16, 0,20, 0,25 0,28). Har prøvd div merker uten å finne den perfekte. Den perfekte skal være mykest mulig, (dersom man får opp vindknuter er den for stiv), fås på 300m spoler, være matt grå uten "silicon el. ytterbehandling og ha forutsigbar styrke. Noen tips? Jeg har ca 6 forskjellige selvknytede fortommer med til ørretfiske. Generellt er fortom til nymfer og store vårfluer kortere med tykkere mellomdel for å slå over.
 12. Jetmund: Fin opplevelse, og Otto hadde nok bedre bruk for fisken enn deg . Jeg har bestandig ment at Oteren ikke kan gjøre så mye skade. Og om han gjør det går det bare noen få hundre år før balansen er rett igjen Ellers noen som ser Krill langs land? Jeg har vært en tur i Tromsø omegn hvor jeg fikk fine kilosfisk, men det var ingen krill å se, kun spredte marflo. Ingen vakaktivitet, men en del fugl og noen Sø. Foto på vanlig plass.
 13. Hei, Av guider anbefaler jeg Karsten, eller ta kontakt med hotel Verona: http://www.angelguide.dk/index.htm Ut over dette bør du kjøre et søk her på forum, tror nok det ligger masse infor fra før. Og så bør du se filmen til Runar som har en egen del fra Bornholm. April er normalt litt sikrere enn mars, men dette varierer fra år til år. Av fluer trenger du 20stk hvit/orange Jiggy og 20stk reker :-)
 14. Hei, Jeg bruker b.l.a. to selvknyttede fortommer av vanlig nylon mono, en på 12 og en på 16 fot. Den på 12 fot er til nymefiske og for større tørrfluer som Streaking Caddies. Disse to bygger jeg opp på samme måte, med en mykest mulig buttdel og et tynnere midtstykke. I enden binder jeg fast en fortomsring hvor jeg knytter på spiss av mono som er minst like lang som midtdel. Til 16 fot fortomm bruker jeg lengder på 2,88 m / 0,96 m av 0,50mm / 0,30mm mono, og for 12 fot; 2,16 m / 0,72 m av 0,50mm / 0,40mm mono. Disse to fortommene passer til snører i klasser 4-6. De to delene knyttes sammen med blodknute som kan gjøres glattere med UV lim. Til butt og midt del foretrekker jeg Biltema (takk til Geir M) eller Red Wolf mono. Grunnen til dette er at de er mykere og har mindre minne enn dyrere typer. Til spiss bruker jeg Tectan. I enden mot fluesnøre lager jeg en løkke for enkelt skifte av fortom. Denne løkken lages ved å legge mono dobbelt. Jeg lager noen ”hakk” vha tang eller tenner i mono der de skal surres sammen (for at løkka ikke skal gli sammen), og surrer over med tynn mono fra en bobbin (fluebinder verktøy) som sikres med lynlim. Tynn mono kan finnes på Ikea, eller kan kjøpes på spoler som fluebindings tråd. Løkke kan også knytes, for eksempel med kirurgknuten, men blir da litt større og kan gi motstand i ringer ved landing av fisk. Dette er svært enkle fortomer, og noen vil kanskje synes det blir for store forskjell i diameter mellom de tre delene, eller at butdel er for tynn til å slå over tunge fluer.
 15. Som Hardy fanboy ( ) så er det fint at Hardy overlever. Bare synd de har gitt avkall på skikkelige holker, og nå er nesten nede på Sage nivå . Men jeg lurer også på om dette er keiserens nye klær? Det er da lenge siden Redington kom med ny resin/binde teknologi, og like overtok jo Orvis dette og kom med T3 stengene som jeg synes var en svært god serie. Lurer forstene på om det er reell forskjell i aksjon på Proaxis og Zenith, eller om det bare er rigging?
×
×
 • Legg til ny...