Hopp til innhold

Vidar577

Medlem
 • Antall innlegg

  36
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Om Vidar577

 • Bursdag 13. jan. 1990

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Tromsø
 • Interesser
  Fiske, rc helikopter, data, fluebinding...
 • Favorittfiske
  Ørret, SØ, Sei
 1. Virker som om torsken er utrolig treg. Når det kommer til fluer der det er litt strømm. Leste noe om at på vinteren trekker torsken på grunna?
 2. Hvordan er det med sei og torsk. Mener og ha hørt noe om at torsk fra land er murlig.
 3. Hvor finner jeg den filmen?
 4. Har tenkt litt på fiske i havet om vinteren. Er det noen som har erfaringer med det?
 5. Gikk jo flott! Ikke alltid fisken er villig;-) Det som gjør det gøy etter min mening. Når det kommer til fluer. Så er det som regel de samme fluene som er ved kanten;-) Så vet du det!:-)
 6. Kjører utraperte fortaumer til ørret og i sjø. Lager min egen trappering til laks. Kjører man med sink tip er det kort fortaum som gjelder. Ellers kan flua flyte opp. Når det kommer til overhodet kast, kjører jeg 10,30-14. Funker fint for meg:-) Hvordan stang har du? Mange fot og klasse? Hvordan taum og klasse? Jeg kjører bevist lange stenger. 9" #5 og snøre #6. Ha også i bakhodet at ikke alle stenger og snører passer alle. For å strekke ut fortaumen helt, må snøret stoppe seg selv i luften, slik at det ruller over. Enten kan du stoppe det med hånden(korte kast med mye taum avkveilet snellen) Eller la taumen stoppe seg selv med og bli stramt helt inn til snellen. Så følg taumen ned med stanga.
 7. Tenkte mere på om flua oppførte seg annerledes i forhold til helt enkle. Men da fikk jeg svar;-)
 8. Rent praktisk. Er det noe poeng å lage sånne fluer? Tenker da generelt? Eller er det kun for at det er gøy? De er utrolig pene da.
 9. Preppen = kroppen:-P For et penere resultat, prøv å få fjæren uten mellomrom (sandwitchet) mellom bakre og fremre dubbing. Krok str 16-12 er greit:-)
 10. Åh, så du binder selv? Flott! Oppskrift på mauren: Sort dubbing Brun hackle fjær Bind deg bakover til starten av mottakeren. Ta på dubbing og bind deg fremover til rett over midten av kroken. Hackle fjeren inn. Ta på dubbing og fortsett preppen fremåver til øyet. Done!:-) Kroppen burde være tynn fremme og bake, og tykkest på midten. Når det kommer til hackle fjeren. 2-4 turns;-)
 11. Vil annbefale deg å finne en lokal fluebinder. Du kan fort spare en del på det;-) Får du noen som gjør det skikkerlig er kvaliteten bedre. Selvlagde fluer holder somregel bedre;-)
 12. Gi tilbakemelding hvordan det gikk. Å ta et bilde av kulpen er du snill;-)
 13. Den tørrfluen jeg viste får du ikke kjøpt, I allefall har ikke jeg funnet den. Mauren er av og til i butikkene. Det beste og billigeste er vel å finne en lokal fluebinder å gi han bildet. Mauren kan lages på 3-7min;-)
 14. Bare å prøve å feile. Så finner du nåkk ut av det til slutt;-)
×
×
 • Legg til ny...